Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Zklamání, hodně velká zklamání, podle mého názoru je Farrell dobrý komik, který může utáhnout všelijakou blbost, ale sem tam se mu to prostě nemusí povést, dva příklady Ricky Bobby a Semi-Pro – škoda. Vyloženě trapný humor, story až příliš jednoduchá, naivní a nereálná, Farrella v pohodě z mého pohledu zastínil André Benjamin, přišel mi daleko více směšnější, druhá polovina bavila více…5/10* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten druh komedie, která nikterak nenadchne, ale na druhou stranu ani nezklame. Will Ferrell zde rozjíždí další ze svých mnoha komediálních kreací, kdy jeho výkon dělí jen tenká hranice mezi genialitou a trapností. Některé fórky byly povedené, jiné vysloveně trapné, z celého filmu pak mám pocit, že tenhle film rozhodně nebude patřit mezi ty snímky, které si mám v plánu ještě někdy znovu pustit. Jednou to vidět opravdu stačí, na jedno zhlédnutí je to docela snesitelný počin, který dokázal udržet mou pozornost, který mě dokázal i docela zaujmout, ale u kterého jsem také často pochyboval, jestli to celé je myšleno vážně, nebo to bylo natočeno jen proto, aby se Will Ferrell pořádně vyblbnul. Docela příjemně zde působí Woody Harrelson, který v určitých chvílích Ferrella dost zastiňuje, což nevím, jestli je úplně v pořádku. Takže když bych to měl nějak uzavřít, tak asi s tím, že už jsem viděl mnoho lepších a zajímavějších filmů o basketbalu, které mi utkvěly v paměti, o čemž pochybuji, že se v případě tohoto filmu stane. Zkrátka tenhle film beru jako další zajímavou taškařici s Ferrellem, která je doplněná trochou toho sportu a na níž asi to nejzajímavější je hippík bez trička, který se snaží získat svých 10 tisíc dolarů. Takže za průměrný film průměrné hodnocení, uděluji tři hvězdy. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem na nový film s Ferrellem a očekavám oddychovou komedii s prostředí basketu. Dostal jsem ji a ještě něco více. Ferrel zde má nejvíce prostoru , protože jako majitel-trenér-hráč se musí ukazovat často. V jinych filmech toto zastaví 3 lidé :-D . Jeho ztřeštený humor je zde opět obsažen. Ferrel si oblibil mirně hloupé extravagantní postavy a tak Jackie Moon diky ukradene pisni je nabubrelým majiletem tymu ABA. V 70.letech se tedy slučují 4 týmy s NBA a zbytek jde do důchodu. To by to , ale nebyl Jackie , aby jeho sen o NBA se nevyplnila a tak tým looseru s vycnivajicím Coffem a sexy roztleskavačky najíma veterána , který vyhral NBA ze střidačky. Příběh je plný kliše , ale narozdíl od tucty jinych podobně laděných filmů jsou tu komediální osobnosti a ten krásný retro nádech a jeste onen mirny historický podtext. Originální zabava mezi poločasy jako třeba bitka s medvědem nebo přeskok roztleskávaček s pomocí kolečkových bruslí. Sice to u mě nemá na Vybijenou , která je u mě co se týče sportovních komedii nejvýše, tak jsem se dobře bavil a prijemne oddychl. Kdo ví , třeba by jsme nyni četly o Michigan Flint Tropicacs místo třeba San Antonia Spurs ? :-D ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Klasicka Ferrellovka, která ničím výrazným nepřekvapí. Drží se v zajetých kolejích jeho posledních výtvorů, což znamená sportovní ztřeštěná komedie. Ovšem jak ukazují Box Office čísla, takto už ho lidé nechtějí, takže by měl raději změnit téma. Nicméně i přesto jsem se dobře bavil, pár výborných scén, ale nic třeskutého. Ovšem po celou dobu filmu mi na rtech zůstal mírný úsměv a dobrá nálada byla patrná. To mi na 4* komedii stačí. Hlavní podíl na tom má atmosféra, Ferrell a Harrelson. Shlédnutím nic nezkazíte. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Obrovské, nečekané a demoralizující překvápko! Přitom první čtvrthodinka je přesně taková, jak jsem se bál - pupě nezábavná, šíleně trapná, plná otravných nepadnoucích a přehrávajíchc herců, a režiséra, který evidetně nemá zdání, co točí. Už jsem se chtěl zvednou a odejít, což jsem zatím při promítání nikdy neudělal ale něco mi říkalo, abych jim dal ještě chvíli šanci... A jak jí využili! Will Ferrel v roli excentrického miláčka davu Jackieho Moona je dechberoucí. Lepší než Ron Burgundy a Mugatu dohromady;) . Všechny taškařice časem skvěle gradují do velkého finále, které je výtečné, a jenom díky němu věřím, že by v budoucnu mohlo i z Altermana něco pořádného být. Podle mě tu nejde o to, že tu chybí vypointované scénky a řádné("inteligentní") fory či momentálně oblíbená satira. Jde tu o to, že jsem se skvěle bavil a moje bránice to pocítila víc, než značně. Řeči o tom, že Ferrelovky ztrácí dech, lžou. Možná se jedna dvě nepovede, ale příští léto se Will vždycky vrátí, aby vás o mých slovech přesvědčil. Nevím, jak vy ale já se těším na další match. Tohle Ferrel vyhrává zcela jasně, 85 ku 100 b. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Tropics hrajú v roku 1972 proti Anaheim Amigos a Spirits of St. Louis. Amigos však v Anaheime odohrali iba jednu sezónu, 1967-68, potom sa presťahovali do Los Angeles, kde si zmenili názov na Stars a v roku 1970 prešli do Utahu, kde hrá dnešný klub Utah Stars. Na druhej strane Spirits začali pôsobiť až v roku 1974 (predtým Houston Maverics a  Carolina Cougars). (Arsenal83)
  • Od začiatku natáčania boli tvorcovia filmu bezvýsledne žiadaní organizáciou PETA, aby zo scenára vypustili časti s medveďom Rockym. Cvičiteľ Stephan Miller bol medveďom napadnutý a zabitý dňa 22.4.2008, iba niekoľko týždňov po natáčaní. (whack)
  • Coffee Black má vo finálovom zápase dva rozdielne typy topánok. Spočiatku má oranžové topánky adidas s modrými pásikmi, neskôr má ten istý muž obuté oranžové topánky Puma. (Arsenal83)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama