Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Před: Mám nemalé pochyby zda Shanley zvládne ukočírovat natolik nelehkou látku, tak aby se vyhnul všem nástrahám lacinosti, zbytečné doslovnosti a církevní korektnosti. A hlavně mám pochyby o výkonu Amy Adams vedle dua Hoffman Streepová. Po: Teď již nemám sebemenších pochyb nejen o Amy, ale i o tom, že lépe už to napsat, natočit a zahrát ani nešlo. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělá konverzačka, na které ohromí především brilatní herecké výkony (čtyři nominace na Oscary za ně hovoří za vše) a precizní scénář plný konverzačních konfrontací. Meryl Streep odehrála svoji další báječnou roli a vysloužila si tak rekodrní 13 nominaci na Oscara. Philip Seymour Hoffman neumí zahrát jinak než perfektně v posledních letech a tak není divem, že nás i akademii opět okouzlil svým výkonem. Příběh je celkem zajímavý a vzájemné rozplétání příběhu začne v jednotlivých postavách probouzet jejich pochyby. Všechno se nese v poklidném tempu až do konce a ani tam nám režisér žádný šok nepřinese. Myslím, že rezisér mohl klidně více přitlačit na emocích, ale jinak se jedná o parádní "konverzačku", kterou doporučuji........... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi chladné, prázdné a ploché. Zpracováním, obsahově i emočně. Během těch sto minut mi přišlo, že se děj nikam neposunul ani nerozvíjel. Nemá snad jediný záchytný či výrazný bod. Vše plyne bez jakékoliv hloubky či emocí, kterých by se mi během sledování dostalo. Meryl je jako přísná ředitelka výborná. Ale její postava je také to jediné, co mi uvízlo v paměti. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Doufám že se sestra Aloysius Beauvierová bude navždy smažit v pekle! Meryl Streep umí dokonale ztvárnit tyto hrozivé postavy. Duchovní Flynn, kterého neméně skvěle ztvárnil P.S. Hoffman tedy nemá zdaleka tak snadnou úlohu, jak sem si prvně myslel. Jeho protivník je jeden z nejodhodlanějších co jsem kdy viděl. Znovu na Doubt koukat nemusím, protože nějak postrádám smysl druhé projekce. PS: Měl jsem počáteční obavy že se film bude hrozitánsky táhnout, ale opak byl pravdou. Naopak jsem si vychutnával obě konfrontační scény hlavních hrdinů, kde se jeden snaží vinu dokázat a druhý vyvrátit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Téma zajímavé, herci výteční, ale celek všechno zabíjí. K čemu mi je úžasná, v lidi věřící Amy Adams nebo charismatický Hoffman, když by se celá premisa jejich konání vešla do deseti minut? Místo toho sleduji hodinu a půl herecké exhibice protahované až do nejabsurdnějšího maxima. Přitom by stačilo občas střihnout navíc, někde něco jen naznačit, ale ne - rutinní režie dotáhne film až do závěru, který celému příběhu vlastně definitivně podráží nohy. Právě kvůli tomu, že je celý dramatický oblouk menší divácká zrada, musím jít v hodnocení až takhle nízko. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Snímek obdržel 5 nominací na Oscara: za nejlepšího herce ve vedlejší roli (Philip Seymour Hoffman), za nejlepší herečku v hlavní roli (Meryl Streep), za nejlepší herečku ve vedlejší roli (Amy Adams), ještě jednou za nejlepší herečku ve vedlejší roli (Viola Davis), a následně za scénář (John Patrick Shanley). Ani jednu z nominací se mu ale nepodařilo proměnit. (POMO)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama