Reklama

Reklama

Troy, Gabriella, Chad a ostatní spolužáci po skončení střední školy hledají na léto brigádu. Troy dostane nabídku pracovat v hotelovém komplexu s golfovým klubem s názvem Lava Springs. Práci přijme jen s podmínkou, že zaměstnají také jeho spolužáky, tedy i Gabriellu. Troy ale netuší, že majitelem klubu je otec sourozenců Evansových a práci pro něj zařídila Sharpay. Když se Sharpay dozví o ostatních spolužácích, donutí správce Fultona, aby se jich zbavil. Troy s Gabriellou plánují, že půjdou večer do klubu Lava Springs na soutěž talentů, protože se jí mohou zúčastnit i zaměstnanci. Sharpay, aby získala Troye, nasadí novou taktiku. S pomocí otce začne Troye od ostatních izolovat. Na spolužáky a Gabriellu přestává mít čas. Sharpay oznámí bratrovi, že na soutěži bude zpívat s Troyem, čímž ho de facto vyšachuje ze soutěže. Bratr se dokáže rychle začlenit mezi spolužáky, kteří poznávají, že není tak špatný, jak si o něm dosud mysleli. Společně začnou nacvičovat taneční vystoupení a on je učí vše, co zná, jen aby v soutěži uspěli. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

Chasm

všechny recenze uživatele

První film, který nejsem zatím schopen hvězdičkami ohodnotit. Až moc záleží na tom jak film divák vnímá. Samozřejmě, že z čistě uměleckého hlediska je to krize, na druhou stranu koukat na to s bratrem byla prdel, sto minut smíchu, takže jako komedie je to vlastně úspěšný (i když jinak, než původně mělo). ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

HSM 2 jsem vždycky měla radši než první díl, možná právě proto, že je ještě víc kýčovitý, naivní, roztomilý, přehnaný...Letní atmosféra a hromada skvělých písniček navíc roztančí každého. A v závěru jsme se konečně dočkali! Pár středoškoláků si po půl roce vztahu konečně dal pusu, no není to sladký? ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ak sa niekomu nepáčil prvý diel a nadával tu naň, ten druhý nemal pozerať len s cieľom to pošpiniť, inak mi to príde blbé. Ale nech, každý má právo na svoj názor. Vanessa skvelá a nádherná, vtedy som na nej takpovediac platonicky frčal. Veľa peknej romantiky pre teenagerov na golfovom ihrisku, pri bazéne v noci, záverečné tance a hudba pri bazéne, či v celom diely boli skvelé. Disneyho rozprávky pre mňa skončili kvalitou niekde okolo roku 1995, HSM diely patria medzi tie najlepšie od nich v súčasnosti. Samozrejme pre mňa ako milovníka filmu, mi v tejto rozprávke prišli niektoré veci strašne hlúpe, tak dávam 75%. ()

elisinka odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička mě vážně dostala ale druhý díl mě doslova převálcoval! Proč nevydělat ještě pár milionů dolarů navíc, že? Na druhou stranu pro takové třináctileté slečny je to možná perfektní podívaná ale jak tady psali přede mnou, myslím i já že DIsney vážně upadá. Kde jsou ty doby kdy se na pěkný a dojemný animák mohli dívat děti i dospělí a užili si podívanou obě věkové skupiny? ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Je dobré pár přátel mít si na poslední chvíli uvědomí Troy (Zac Efron), který málem skončil v osidlech nechutně bohaté Sharpay (příšerně přehrávající Ashley Tisdale) namísto aby si hleděl svojí Gabrielle (Vanessa Hudgens). Další, druhý v pořadí High School Musical je opět určený pro televizní vysílání a podle toho tak vypadá. Je tak strašně barevný, hloupý, sladký, pro někoho prostě příšerný, ale hlavně pro generaci -náctiletých boží. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Několikrát se nestihlo natáčení přes den, proto si tvůrci museli vypomáhat osvětlením. Například scena k "You Are The Music In Me" se natáčela v noci. (figi6)
  • Přestože je dvojka založena na létě, při natáčení, které probíhalo v březnu, jednou sněžilo. (figi6)
  • Jedná se o první film od stanice Disney Channel, který byl vydán na Blu-ray. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno