Reklama

Reklama

Troy, Gabriella, Chad a ostatní spolužáci po skončení střední školy hledají na léto brigádu. Troy dostane nabídku pracovat v hotelovém komplexu s golfovým klubem s názvem Lava Springs. Práci přijme jen s podmínkou, že zaměstnají také jeho spolužáky, tedy i Gabriellu. Troy ale netuší, že majitelem klubu je otec sourozenců Evansových a práci pro něj zařídila Sharpay. Když se Sharpay dozví o ostatních spolužácích, donutí správce Fultona, aby se jich zbavil. Troy s Gabriellou plánují, že půjdou večer do klubu Lava Springs na soutěž talentů, protože se jí mohou zúčastnit i zaměstnanci. Sharpay, aby získala Troye, nasadí novou taktiku. S pomocí otce začne Troye od ostatních izolovat. Na spolužáky a Gabriellu přestává mít čas. Sharpay oznámí bratrovi, že na soutěži bude zpívat s Troyem, čímž ho de facto vyšachuje ze soutěže. Bratr se dokáže rychle začlenit mezi spolužáky, kteří poznávají, že není tak špatný, jak si o něm dosud mysleli. Společně začnou nacvičovat taneční vystoupení a on je učí vše, co zná, jen aby v soutěži uspěli. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

StarsFan odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička reprezentovala docela průměrný, ale pořád slušný pokus o dobytí teenagerského Olympu, který aspoň rychle uběhl a člověk se při něm moc nenudil. Děsivá realita všudypřítomných testů a zkoušení na mojí střední škole nakonec zapříčinila, že jsem si řekla, že když nebyla jednička této muzikálové střední školy tak špatná, dvojka by s o něco vyšším hodnocením na CSFD mohla být ještě o něco málo lepší. Jak jsem byla bláhová... Je vidět, že většina lidí si pustila jen první díl, a po něm pokusy přijít na chuť této sérii vzdala. Zatímco jiná menší skupinka těch, co byla z jedničky nadšená, se vrhla i na pokračování. Jinak si těch 62% skutečně nedokážu logicky odůvodnit. Písničky přestaly být už téměř poslouchatelné, zápletka byla nudná, už se ani nedokal žádný "velkolepý" závěr ve stylu "muzikál vs. matematická soutěž vs. basketball". I když jsem to proskákala stylem "pět minut překočím, na jednu minutu se kouknu", šíleně jsem se nudila. I biologie se svými askonními, sykonními nebo leukonními tělními typy u živočišných hub je zábavnější. Skutečně nechci vědět, o čem bude připravované pokračování tohoto filmu. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hit na celém světě? Hmm... možná se ani nedivím. Ne, že by mě tenhle film nějak zvlášť oslovil, ale není to úplně nejhorší. Ano, všichni přehrávají. Ano, je to odhadnutelné a jasné od první scény. Ano, Zac Efron alias Troy skutečně vypadá jako Ken od panenky Barbie. Ale když víte, co od toho čekat a neděláte si plané naděje na veledílo, ujde to. Navíc je to klasicky zamilovaný příběh pro teenagery s posláním poučit o tom, co je v životě důležité, tak proč ne? ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem chtěla před několika lety zjistit co to sakra je ten HSM a proč se z toho všichni můžou zblázdnit, náhodou dávali v televizi tenhle díl. Tak jsem si řekla proč ne. Podívám se na to, a v podstatě hned zároveň jsem toho začala litovat, protože téměř od začátku jsem na to zírala s pusou dokořán, šokovaná komu se to může líbit. Teď, několik let potom co jsem to viděla poprvé se na to podívám jen jednou za čas, z recese, nebo když se potřebuju zasmát nějákýmu úplně blbýmu filmu. Opět platí fakt, že písničky to má poměrně dobrý, slova pěkný, ale nesmíte je většinou vidět v kombinaci se scénami, protože ty to značně kazí. A Troy s Gabriellou? No co mám o jejich duetech říct? Hrozivá nuda. Nechápu proč nejlepší písnička a scéna - Humuhumunukunukuapua A byla nakonec z filmu vyřazena. Rozhodně nejhorší ze všech tří. Dávám 2* ()

vendy63 

všechny recenze uživatele

I když mi už 15 dávno bylo tak tenhle snímek mě dostal.Jednička se mi líbila a čekala jsem že pokračování bude slabší ale opak je pravdou.Bylo fajn znovu vidět známe tváře jak pokračují v plnění svych snu a veškerou hudbu ve filmu bych nominovala na oscara. Ano je to takový slaďák ale s klidem v duši ho klidně přiřadím k takovým hitum jako byla Pomáda nebo Hříšný tanec. ()

Sheffield odpad!

všechny recenze uživatele

Jako kdyby nestačilo, že jsem omylem sáhl po rozšířené verzi, jejíž stopáž pomalu sahá na hranici dvou hodin. Ona se chytlavost písniček rovnou zdvojnásobila. Jenže když vynásobíte hovno dvěma, máte hovna rovnou dvě. A kdybych chtěl koukat, jak parta zbohatlíků hraje golf, pustím si raději ČT Sport. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Produkce musela nabarvit trávu před školou více na zeleno, aby byl zachován dojem jara. (Cheeker)
  • Gabriella a Troy sa pri spoločnom kúpaní potápajú, no v skoršej snímke Troy stál v bazéne a hĺbka vody mu bola iba po pás. (ČSFD)
  • Po své televizní premiéře se film stal nejsledovanějším pořadem v dějinách kabelových televizí. (Siriuss)

Reklama

Reklama