Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

Beky 

všechny recenze uživatele

Šílená hovadina, která neudrží pozornost ani sfetované opice!! Plno známých herců nemůže zachránit blitkojidnost příběhu a celkovou nezajímavost celého projektu!! Je to jako kdybych celebrity jednoho státu nahnal do ringu plného bláta a řekl jim...na co čekáte, hrajte přece...!! Kleina nesnášim, možná proto jsem jedovatější než jindy, pořád stejné bláboli, pořád stejné záběry, pořád stejná rutina!! Kdo Kleina zná, ví co čekat, fanoušci ať připočtou jednu hvězdu!! Jednou větou: Občas výborná hudba, výborně použitá!! ()

xxvasa odpad!

všechny recenze uživatele

zcela zasadni a prelomovy film novodobe ceske kinematografie! tak brilantni a skvele natoceny vynikajici scenar nema obdoby! vsechno podporeno krasnou kamerou a vynikajici jednu pisnicku od geniu ceske hudby Cechomoru! nejvetsi plus je ovsem v hereckem obsazeni a vykonech, skveli herci jako Polivka, Vasut, Pecha, Adamovska predvadi dokonce i svuj nadstandard a snad mozno hovorit o vrcholu jejich kariery, ktery ma sanci byt prekonan jedine dalsi spolupraci s reziserem Kleinem! ale i tito herecti matadori jsou prekonani a to ustredni dvojici Miroslav Simunek a byvala miss Jana Dolezalova! oba ve svych rolich exceluji a predvadi skutecne herectvi! tento film si zaslouzi zapsat do zlateho fondu jako opravdovy skvost! ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Není to zas TAK špatný, jak se zde uvádí. Co mě ale doslova vytočilo byla účast některých neherců. Říkám to už po několikáté ale Čvančarová (ačkoliv se na ni pěkně kouká), není prostě herečka!! Takový dřevo jsem už dlouho neviděl. To i ta Doležalová je větší herečka než ona (a je taky více hezká než Čvančarová :-) Takže, pokud nečekáte bůh ví co, tak slušně zabijete 100 minut. Pokud se ale chcete hodně zasmát, tak si to radši nepouštějte. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Od teď jezdím na stavbu jen v MITSUBISHI, stavím jen z BRAMACu, piju u toho ČERNOU HORU a když je mi z ní ráno blbě, dám si VYPROŠŤOVÁK a koukám na NOVU.Toť poselství této lidové (ne)komedie. A já vím, někdo to musel zaplatit...Taxi služba neví kde je Podolí. Troška má konkurenci. Jedna hvězda za JEDEN povedený joke s kulečníkovými koulemi. Do které jímky to odtéká náš český film ? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rádoby česká lidová komedie pro všechny alá Slunce,seno se vůbec nepovedla.Atmosféra jedné zapadlé vesničky se vůbec nepovedla.To, že jí zaplníte řadou známejch herců, ještě totiž neznamená že máte vyhráno. Je totiž tady až moc přelidněno a skoro nikdo nemá pomalu co hrát. Jenom ten Polívka se opět snaží, ale chybějí mu nějaké hlášky. A Klein už asi taky definitivně zapomněl, jak se točí pořádná komedie, zvlášť když je to o ničem. Zábavnou (nebo alespoň zajímavou) scénu aby člověk hledal lupou. Je to tak blbě natočený, že i ta prostá hospodská rvačka je trapná. Prostě další z řady českejch průserů, u kterých bude divák víc trpět, než se smát. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Představitelka filmová přítelkyně postavy Miroslava Šimůnka Jana Doleželová se může pochlubit titulem Miss ČR 2004. (Olík)
  • Při scéně velké hospodské rvačky bylo před kamerou najednou od osmdesáti do stodvaceti herců, komparsistů i kaskadérů. (DaViD´82)
  • V průměru filmaři natočili 760 metrů filmového materiálu denně a 45 záběrů. (DaViD´82)

Reklama

Reklama