Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proč lékařské univerzity praskají ve švech? Co vede lidi studovat medicínu? Konkrétněji pak obory jako je patologie a soudní lékařství? Že by chuť nořit prsty do mrtvého masa? Láká je přítomnost smrti? U party nadaných mladých patologů z Philadelphia's University Hospital tomu tak už nejspíš bude. No a uznejte. Kdo by tak skvělé postavení nevyužil ke zkoumání čerstvých vzorků? Nehody se přece stávají každý den a když jste tím, kdo určuje zda to opravdu nehoda byla nebo ne, máte jedinečnou šanci rozřezat si, jen tak ze zvědavosti, i živého človíčka. Do téhle fajn party si to napochoduje i vynikající student Ted Gray (Milo Ventimiglia), který měl díky svým skvělým výsledkům možnost, zapsat se do tohoto speciálního programu pro mladé patology. A protože je Ted sympaťák, vezme ho „parta" téměř okamžitě mezi sebe. Hned na to mu samozřejmě vysvětlí, jaké jedinečné možnosti mu členství v téhle speciální skupině nabízí. Ted bohužel udělá tu fatální chybu, že couvne a z ničeho nic se tak dostává na první místo žebříčku hitparády s názvem „tomuhle se brzo stane nehoda". Zbývá mu proto jediné. Porazit mladé patology ve vlastní hře a dostat je tam kam patří. Do márnice. (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film mě hodně překvapil. Čekal jsem laciné efekty, nudný děj i otřesné herecké výkony nepříliš známých herců. Po skončení jsem však zůstal velice mile překvapený a určitě se na něj zase brzy mrknu. Pokud máte rádi trochu ujeté a zvrácené hororové krimi thrillery, tak tenhle film si nenechejte určitě ujít. Atmosféra filmu se špatně popisuje (je děsivá? nechutná? zvrácená?), protože film se přece jenom odehrává v prostředí, které navštívit moc často nechceme. Mrtvá rozřezaná těla, vylézající střeva, tekoucí výkaly či lámání kostí však stojí za podívanou. Tento film však není jen o mrtvolách. Jde především o postavy stážistů, kteří jsou nechutně zvrhlí, brutální a hlavně věčně nadržení. Jelikož jsem vášnivým posluchačem tvrdší muziky, tak rockové melodie lahodily mému uchu. Skvěle doplnily právě probíhající scény a většinou se hudba objevila vždy ve scénách, kdy se vraždilo, protože na co jsou slova, když se stačí jen dívat. 7/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Patológia je predovšetkým filmom, ktorý sa snaží za každú cenu šokovať a viac menej sa mu to aj darí. Plytký dej, povrchne navrhnuté postavy s nevyjasnenými motiváciami - je však vôbec vhodné vyčítať to filmu, ktorý zjavne žiadne veľké ambície nemá a snaží sa diváka baviť len zvrhlou a v niektorých momentoch až príjemne nepredvídateľnou klipovitou jazdou? V tomto Marc Schoelermann uspel na výbornú a ja mu to neberiem. Stále lepšie ako Saw po x-tý krát. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako v nemeckej ANATÓMII, aj tu sú na patológii spletité cestičky, medzi tým ako naložiť s mocou danou a ako ju využiť. Pre ciele. Dobré? Pár skvelých scén ( pitva miláčika a záver ), ale ešte nerobí film nepostrádateľným. Je to produkt béčkový a tak sa na to zrejme pozerali aj samotný tvorcovia. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dost nelogické a bez motivací, ale Taylor s Neveldinem mají obrovský talent na to, vytěžit z prostředí co možná nejvíc. Házení s mozky, podřezávání krků, štípání hrudních kostí... to jsou věci, které vážně nemám na stole každý den, a v kombinaci s charismatickým Milem to všechno překvapivě docela funguje. A Schoelermann se jako režisér nemá vůbec za co stydět. Je vidět, že si s praštěnou "crankovskou dvojkou" padnul do oka a trocha toho nekorektního násilí mu nedělá sebemenší problémy. Škoda, že Patologie míří na DVD, zatímco částečně spřízněné (a dnes již úplně vyčpělé) Saw i nadále straší v kinosálech. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Žalúdok mám síce silný a nechutnosti vo filmoch ma len tak nerozhádžu, ale Pathology je už poriadne silná káva. Našťastie Pathology nespolieha len na to a doktorská hra, ktorú rozohrali rezidenti ma udržala v napätí až do konca. Síce ku koncu to už bolo dosť predvídateľné a celkovo zvraty vo filme veľmi nefungujú, lenže štýl natočenia(v jednej scéne potešila kamera ala Requiem za sen) aj sympatickí herci fungujú, takže po skončení filmu u mňa prevládali spokojné pocity a tak to má byť. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Někteří účinkující se museli před natáčením dívat na opravdovou pitvu, kvůli přípravě na své role. (Musak)
  • Když je Gwen nalezena mrtvá za neznámých okolností, tak je Tedovi dovoleno, aby udělal její pitvu, přesto že on objevil její tělo a může tak být podezřelý. Ve skutečnosti pitvu nesmí provádět patolog, který by jakkoliv znal mrtvou osobu. (Musak)

Reklama

Reklama