Reklama

Reklama

Che Guevara

  • Česko Che Guevara: Revoluce (více)
Trailer 1

26. listopadu 1956. Fidel Castro se plaví na Kubu s osmdesáti povstalci. Jedním z nich je i Ernesto „Che“ Guevara, argentinský doktor, který sdílí s Castrem společný cíl – svrhnout zkorumpovanou diktaturu Fulgencia Batisty. Che se projeví jako nepostradatelný bojovník, rychle si osvojí umění partizánského boje. Jakmile se Che pustí do boje, s nadšením ho oslavují jeho velitelé i kubánský lid. Tento film zachycuje vzestup Che během kubánské revoluce, od doktora – přes velitele – k hrdinovi revoluce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Vynikající skorodokument z historie Kuby, ke které mám srdeční vztah (rok jsem s rodiči žila v Havaně). Doporučuji ještě zhlédnout http://www.csfd.cz/film/37493-motocyklove-deniky-diarios-de-motocicleta/ cesta, která inspirovala budoucího revolucionáře, http://www.csfd.cz/film/88095-ztracene-mesto-lost-city-the/ jak bojovala proti režimu kubánská inteligence a jak pak na to doplatila a http://www.csfd.cz/film/15337-nez-se-setmi-before-night-falls/.situace před revolucí z pohledu homosexuála . Bohužel jsem měla pořád před očima ideálního představitele Che Guevary - G. G. Barnala a Benicio Del Toro, přestože ho mám moc ráda, tak je na to moc "vypapaný" a působí že je tak o 20 let starší než tehdy 30letý Che (i když reálně je starší jen o 10 let). Těším se na další díl! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Revoluční ideje z rudého fast foodu, charakterizační postupy ze socialistického realismu, provedení jen lehce nadprůměrné. Hodně neduživý film, kterému místo myšlenek a napětí koukají z kapes Molotovy přežvýkaných leninských tezí pro současné salónní komunisty. Del Toro = jediný světlý bod téhle nekritické agitky. Jak má ale člověku připadat inspirativní kartonový panák s tváří z fotografie Guerrillero Heroico? Soderbergh a Buchman zabili tezemi i to relevantní, co mohlo z Cheho myšlenek svádět k zamyšlení. ()

Reklama

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Psát se rok 1975, tak jsou kina našlapaná nedobrovolnými diváky, kteří by pravděpodobně na konci filmu dle stranických zákonů tleskali ve stoje, uronili by nostalgickou slzu, poplácali se po ramenou, řekli si jakej to byl ten Che hrdina, atd.. Díky bohu, že se na tyhle svinstva už nemusíme koukat povinně! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No... když jsem uvěřil řečem o nezaujatém pohledu a možnosti vytvořit si vlastní názor, byl jsem opravdu naivní. Sodenbergh dělá z Guevary, když ne ikonu, hypermoudrého člověka, který sype tolik životních pravd a inspirujících vět, že by to stačilo na volební kampaň průměrného politika. Pokud ale na tuto častou hru biografických filmů přistoupíte a oprostíte se od zjištění, že dvouhodinový film o charakteru Ernesta Guevary nevypovídá o moc víc než tričko s jeho podobiznou, můžete si film i užít. Hrdinům jsem fandil a přál jim úspěch, což vzhledem k tomu, že víme jak to dopadlo, bylo nečekané. Forma opět zvítězila nad obsahem. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fandou Che Guevary, presto me jako postava diky tomuhle snimku zaujal. Del Toro mu vtiskl to sympaticke a pozitivni, co v sobe mel, driv nez... Ale to az druhy dil :) Jako problem tu ale vidim neskutecnou delku (navic vas celou dobu doprovazi myslenka "a po tomhle jeste musim videt druhy dil...") a vubec celkovou zlouhavost. Sice neni sranda promitnout na stribrne platno nekoho, jako byl Che Guevara, ale urcite to slo i mene nudnym a utahanym zpusobem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (21)

  • Steven Soderbergh přiznal, že předtím, než se mu do ruky dostal scénář k filmu, nevěděl o Che Guevarovi téměř nic. Film začal točit právě proto, aby se o Guevarovi dozvěděl víc. (ČSFD)
  • Děj filmu se odehrává převážně v letech 1956-1958. (Karlos80)

Související novinky

Zajímavé premiéry v Cannes

Zajímavé premiéry v Cannes

28.04.2008

Chystáte se na filmový festival v Cannes? ;-) Že ne? Nevadí. Tak nebo tak je přehled filmů, které na francouzské riviéře mezi 14. a 25. květnem poprvé uzří světla promítaček, pozoruhodný. Třeba Clint… (více)

Reklama

Reklama