Reklama

Reklama

Che Guevara

  • Česko Che Guevara: Revoluce (více)
Trailer 1

26. listopadu 1956. Fidel Castro se plaví na Kubu s osmdesáti povstalci. Jedním z nich je i Ernesto „Che“ Guevara, argentinský doktor, který sdílí s Castrem společný cíl – svrhnout zkorumpovanou diktaturu Fulgencia Batisty. Che se projeví jako nepostradatelný bojovník, rychle si osvojí umění partizánského boje. Jakmile se Che pustí do boje, s nadšením ho oslavují jeho velitelé i kubánský lid. Tento film zachycuje vzestup Che během kubánské revoluce, od doktora – přes velitele – k hrdinovi revoluce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fandou Che Guevary, presto me jako postava diky tomuhle snimku zaujal. Del Toro mu vtiskl to sympaticke a pozitivni, co v sobe mel, driv nez... Ale to az druhy dil :) Jako problem tu ale vidim neskutecnou delku (navic vas celou dobu doprovazi myslenka "a po tomhle jeste musim videt druhy dil...") a vubec celkovou zlouhavost. Sice neni sranda promitnout na stribrne platno nekoho, jako byl Che Guevara, ale urcite to slo i mene nudnym a utahanym zpusobem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $1,497,109Tržby Celosvetovo $33,212,564║ Prvá hodinka je dosť rozvláčna a pokým sa to začne do niečoho celistvejšieho dostávať to fakt potrvá, lebo cez tie skákance cez určité obdobia vznikal v mojich očiach čoraz väčší nesúrodí guláš ale potom po určitom čase to našťastie začne dávať zmysel aspoň to čo ponúkne druhá polovica filmu, kde sa niečo deje a niečo zmysluplné aj občas vypovedá, celkovo len priemer, škoda. /65%/ ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Místy příliš dokumentaristické a celkově nevyrovnané. Navíc nemohu odolat a nesrovnat s Frantíkem Richetem a jeho rovněž dvoudílným dílem - Mesrine: Part 1 - Death Instinct + Mesrine: Part 2 - Public Enemy #1. Přestože je tohle Soderbergh, otevřeně se přiznávám, že se jedná o nebe a dudy, kde je Che Guevara zatím to horší. Abych jen nehanil, Benicio Del Toro samozřejmě zaslouží velkou pochvalu za svůj zdařilý herecký výkon. Che rozhodně není masovým hollywoodským trhákem, což by někdo po sérii Dannyho parťáků mohl i čekat. Che je jistým odklonem od mainstreamu a počet hodnotících zde i na IMDB včetně zaplněnosti kinosálů při projekci filmu je toho důkazem. Tento snímek je a bude viděn jen určitou vyprofilovanou skupinou diváku se zájmem o tuto postavu/historii a zbytek bude povětšinu zklamán, protože se nedočká argentinské verze Ramba. Druhá část by si mohla své místo znatelně upevnit nebo sáhnout ještě k vyššímu hodnocení, ale dle jistých indicií se obávám, že se tak nestane a diváci revolucionáře s klidným svědomím přeskočí nebo si raději pustí konzistentnější The Motorcycle Diaries o mladém lékaři cestujícím po Latinské Americe na staré motorce Norton 500 a nutno dodat, že je pronásledován krásnou hudbou. (6/10) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Myšičko, máš recht, Benicio umí hrát, až z toho všechno bolí (taktně pomlčím o tom, že mě po těch podezřele dlouhých 126 minutách nejvíc bolelo to, na čem sedím). Soderberg pochopil, že méně je někdy více a spoutal látku, která hrozila překypět a připálit se, do dokumentární formy, která sedla daleko víc než nějaký pseudohistorický opus soudruha Che a která i těm, kteří mají na kubánskou revoluci a další podniky vzešlé z životních postojů Fidela a jeho ne/věrných svůj názor, umožňuje mnohé pochopit (na rovinu, patřit k jeho stoupencům, uvedl by mě Guevarův projev v OSN do totální nirvány bez toho, abych předtím musela absolvovat stovky životů ve všech podobách, takhle jsem půl uznale a půl zděšeně střídavě přikyvovala té inteligenci a umu a střídavě vrtěla hlavou nad tím, jak mimo se inteligence a um někdy zaměří). Jinak asi jediný životopisný film, v němž hrdinovo neustálé chrchlání není příznakem tubery, ale astmatu. A zda jsem pochopila, proč Che a spol. budovali pro své děti socialismus? Samozřejmě. Protože si ti parchanti nevděční nic jiného nezasloužili. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Snímek o tomto argentinském lékaři a jihoamerickém revolucionáři jsem očekával s určitými obavami, které se však naštěstí nenaplnily. Je velmi přínosné, že se tvůrci striktně drželi vlastních slov a interpretací samotného Ernesta Rafaela Guevary a ani na okamžik nesklouzli k jakémukoliv překroucení myšlenek a činů, pro něž tento charismatický lidový vůdce později zemřel. Pro ty, kteří očekávali film plný bojových či ideových střetů, je první část filmu, natočená spíše v dokumentárním stylu, možná trochu nudná. Pro ty, kteří znají osudy tohoto internacionalisty a dokáží se trochu zamyslet nad myšlenkami a událostmi, jež provázely kubánskou revoluci, je určitě výborným zážitkem. 90% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (21)

  • Děj filmu se odehrává převážně v letech 1956-1958. (Karlos80)

Související novinky

Zajímavé premiéry v Cannes

Zajímavé premiéry v Cannes

28.04.2008

Chystáte se na filmový festival v Cannes? ;-) Že ne? Nevadí. Tak nebo tak je přehled filmů, které na francouzské riviéře mezi 14. a 25. květnem poprvé uzří světla promítaček, pozoruhodný. Třeba Clint… (více)

Reklama

Reklama