Reklama

Reklama

VOD (1)

Jesse Metcalfe (TV seriál “Zoufalé manželky”) se představuje ve děsuplném hororu o muži, který se podvodně dostává do ústavu pro mentálně nemocné pacienty, aby odsud vysvobodil svou milovanou sestru. Uvnitř sanatoria však odhaluje, že tamější lékař (Peter Stormare - Fargo) nemilosrdně využívá své pacienty jako laboratorní krysy a dělá z nich krvežíznivé zabijáky. Podaří se oběma nešťastníkům nalézt cestu z krvavého labyrintu dřív, než je bezcitní kanibalové jednou provždy dostihnou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nechat se zavřít do blázince kvůli své sestře může mít pro Jesseho Metcalfa až fatální následky. Zvláště když tomuto ústavu šéfuje šílený doktor Peter Stormare, který na svých pacientech provádí pokusy, po nichž se postupně začínají měnit na krvelačné zombies. A cesta ven vede právě přes ně a oni začínají mít velký hlad. Nečekaně zábavný, krvavý a brutální horor, který mě ani na chvíli nenudil. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

"Smrděl jak špekáček." - "Vždyť to šlo dobře." Béčková produkce/video film/TV film mi nikdy nevadí, pokud dokáže zaujmout mou pozornost v celé stopáži. A to se Insanitarium povedlo. Příběh má, pro mě, dobrý děj, zajímavě zpracovaný a dobrou vzrůstající atmosférou. Insanitarium je také jeden z mála filmů, kde vcelku dosti dlouhý záverečný útěk ze sanatoria nenudil, ale bavil mě. A ne jen kvůli mordu nakažených. Ano, nakažených, jelikož i když to tak vypadá, o zombie horor se nejedná (což dá se spozorovat i z toho, že například nezemřou jen ránou do hlavy). Jak podotkl J*A*S*M, Peter Stormare sice přehrává (a moc dobře), ale divák si toho víceméně ani nevšimne, jelikož zrovna má takovou postavu, že i přehrává málo. Měl jsem sice strach z Metcalfa, ale kupodivu jsem si na něj hodně rychle zvyknul. Insanitarium na mě opravdu nepůsobí průměrně, ale nadprůměrně. Na video film moc dobrý materiál. P.S.: I když se nejedná o zombie film tak, nepřipadá vám Insanitarium, díky konci, jako takový prequel k Úsvitu mrtvých (2004)? :D ()

Reklama

Junys 

všechny recenze uživatele

Jackova sestra je zavřená v ústavu pro mentálně narušené pacienty. Aby ji od tam vysvobodil tak předstírá že je taky narušený. Když už je zavřený v ústavu tak zjišťuje že to není obyčejný ústav, je to ústav ve kterém se provádí šílené experimenty na pacientech. - Pomalý náběh filmu se vykompenzoval těma gore scénkama takže mi nevadí. Ani jsem se nenudil. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Zvláštny debut, dobrý Peter Stormare. Prvých 40 min môžte preskočiť, potom začína krvák ako sa patrí (krvou sa nešetrilo), zaujímavý nápad, ktorý nie je dotiahnutý do konca, snaha Jesse Metcalfe "hrať" bije do očí, ale nám to nevadí my sa zabávame dobrým koncom (asi niekto videl filmy 28 Dní a Týždňov) a neurazil by som sa za pokračovanie... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Povedený horor, pomalejší rozjezd trochu shazuje snímek, ale v rámci hororů to není tak nečastá záležitost. Herecky je snímek průměrný, žádných „oscarových“ výkonu se nedočkáme. Hodně dobře je využit kontrast krve a bílého okolí (stropy, podlaha, stěny, prostěradla…) na pohled to vypadá velice dobře, ani samotnou krví se tu nešetří. Gore efekty působí rovněž dobře! Peter Stormare mi jako záporák ze začátku moc neseděl, ale v další části jsem si ho oblíbil, nakonec byl podle mě pro roli dobře zvolen. Finále je slabší, nemá pořádnou gradaci, jakou by si zasloužilo. btw: hodně je povedená scéna s kočkou a úplný závěr ;¨-) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama