Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zatím povedené, po prvním dílu nejsem zklamaná a těším se na další. Pro mě dva zaručené taháky v seriálu jsou Sarah Shahi a Adam Arkin. Povedená sebranka tří tragédů, kteří prošli buď vězením nebo drogami teď společně řeší kriminální případy. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál.. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Life začíná pěkně ode dna. Věřím, že Sarah Shahi poslala do mdlob kvůli nedostatku krve v mozku nejednoho mládence, ale jako policistka je dost nepřesvědčivá a u většiny případů pouze opakuje očividné nebo má ruku na pistoli. To když se Charliemu podaří těmi svými Zen kecy dopálit i někoho jiného než vás. Charlie se ale narozdíl od ní zlepšuje a ony kecy postupně začínají být i vtipné. Nízký počet epizod mě motivoval první sezonu dokoukat i přesto, že epizodické zápletky byly obyčejné a povětšinou nudné a hlavní děj spočíval v neustálém opakování stejných známých faktů. Světe div se, ono se to vyplatilo. Ke konci se skutečně začalo něco dít a Life má jedno z nejlepších finále, které lze v amerických kriminálkách najít. Povzbuzen úspěchem jsem teda s ač s nedůvěrou zkusil i druhou serií a ta hlavně díky nahláškovanému kapitánovi, většimu prostoru Tedovi a příchodu "neteře" konečně dostává i nějakou dynamiku. Děj díky tomu více odsýpá a i ty vraždy mi přišly zajímavější. Když jsem se nakonec propracoval i k druhému (opět slušnému) finale, dokonce mě i mrzelo, že to stopli. // Nejoblíbenější postava: Captain Kevin Tidwell // 1.serie: 45% // 2.serie: 75% ()

Reklama

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Zápletky jednotlivých častí sa veľmi nelíšia od ostatných kriminálok, ale čo tomuto seriálu dodáva energiu je jeho hlavný predstaviteľ. Damian Lewis je pre mňa už od Bratstva neohrozených skvelým a charizmatickým hercom. Je zaujímavé sledovať jeho návrat do života, jeho úvahy, tiež zvyky, ktoré pochytil za mrežami a najmä to ako si dokáže užívať život. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Krimi seriály nijak zvlášť nežeru a neviděl jsem byť jedinej díl Kriminálek Miami, Las Vegas, New York, Springfield, Ústí nad Labem nebo kdoví z jakejch dalších děr jsou ještě natočený, ale Na doživotí mi náramně sedlo. Charlie Crews se z vězení vrátí k policejní práci jako kombinace blázna, génia, buddhisty a požírače ovoce. Cože? A tohle jako může fungovat? Může. Damian Lewis hraje prostě skvěle a já jeho postavu hltal. Ať už při hlavní dějové linii nebo u jednotlivých případů se dočkáte i nemála humorných momentů a to je jednoznačné plus. A Sarah Shani je taky mňam mňam. 90 % Oblíbená část- Crewsovy průpovídky ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Přepadá mě tušení, zda.li jsem neviděla jiný seriál než ostatní, ale tohle je podle mě opravdu slabší průměr. (Možná hodnotím tak tvrdé, protože jsem zrovna dokoukala Dextera). Jedno klišé se vrší na druhé (detektivové-partneři si nesedí, detektivka měla v minulosti problémy s drogami), případy jsou tuctové, bez špetky napětí, postavy jsou nevýrazné. Jedniným světlým bodem celého seriálu je samozřejmě Damian Lewis, jenže i jemu scénář drsně podkopává nohy, takže nemá sám šanci děj táhnout. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama