Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Damian Lewis je herec, kterého si všimnete kdekoliv, ať hraje cokoliv. Škoda jen, že jako herec nemá více prostoru ve filmech, o to víc se ale o něj zajímají lidé do seriálu a to seriálů ne ledajakých. Začalo to Bratrstvem neohrožených, kde mě hned dokázal zaujmout. Pak až po několika letech jsem od přítelkyně zaslech seriál, který se tváří jako klasická kriminálka dnešní doby, ale má v sobě hlavní příběhovou linii, která se příběh od příběhu zajímavě rozplétá. Docela mě překvapilo, když hlavní roli hrál opět Damian Lewis. Okamžitě jsem si jeho roli policajta, na kterého ušili boudu a on byl omylem 12 let (měl být původně na doživotí) ve vězení, zamiloval. Seriál má hromadu vtipu, zajímavých případů, sympatické herce a hlavně onen příběh, který Vás nutí sledovat díl po dílu. Škoda jen, že po druhé sérii vše skončilo. Objevilo se to v Americe v době, kdy to odsral každý seriál a málokterý se pak ještě dokázal vzchopit. ()

Naovy 

všechny recenze uživatele

Kriminální seriály nejsou zrovna můj šálek čaje, takže můžete vzít jed na to, že tohle nebude tak úplně obvyklý krimi seriál. Není tomu tak především díky zenovým myšlenkám, které se promítají do seriálu přes hlavního hrdinu. Jeho nevšední přístup k životu a díky tomu i nevšední humor pro mne byly opravdu osvěžující. Osvěžující byla i jeho parťačka, která lahodila nejen mému oku, ale také se mi moc líbilo, jak to mezi nimi funguje. I další postavy byly vyvedené. Velkým plusem pro mě byla přítomnost hlavní dějové linie mimo jednotlivých příběhů. Vlastně to byl hlavní tahák. Škoda že první série byla poněkud uspěchaná a druhá zas naopak natažená. Ale skončilo to včas. První lítost z konce seriálu nakonec překonala upřímná radost z toho, že vše skončilo se ctí a víc než to, že jsem mohl vidět jeden z nepovedenějších seriálových závěrů, který mě opravdu unesl. Life pro mě tak zůstal krásnou nezkaženou vzpomínkou... "Objects are not deceiving - they are deception. What we see, what we hear - all that our senses present to us is fiction. No more real than a dream. We can only know that which we believe. That which we believe - that ... is all we have." ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější krimi seriál.A za tím si stojím.Jasně,Life není dokonalý,díky stávce scénáristů byl konec první sezony moc uspěchaný a stejně na tom byl i úplný závěr,který zase doplatil na nízkou sledovanost a snahu tvůrců to co nejrychleji ukončit.A je velká škoda,že se tak zajímavý a v rámci možností originální seriál dočkal jen necelých dvou sérií,zatímco jiné krimi seriály pokračují pořád dál a dál,klidně i deset řad.Je tady všechno,skvělí herci včele s perfektním Damienem Lewisem,výborně napsané postavy,zajímavé případy,dobře vpasovaná konspirační zápletka a zatraceně sexy Sarah Shahi coby parťačka hlavního hrdiny.Zenový polda Charlie Crews byl jednou z nejzajímavějších seriálových postav a zasloužil si víc dílů. Update: Koruna sejmuta,přišel Castle. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

"Až se jednou vrátím, chci se narodit jako panda." - "Hmmm, pandové jsou roztomilí," - "Ne, jenom vypadají roztomile, ve skutečnosti jsou zlí..." Zrzek Damian pod maskou vyšinuté roztomilosti skrývá mnohem víc, než by se mohlo zdát. Výborný námět, na svou dobu originální seriál. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez. :-) Tahle kriminálka není vyjímečná svým příběhem a případy, ale zejména postavou detektiva Charlieho Crewse ten je neopakovatelně úžasný v podání jednoho z mých nejoblíbenějších herců - Damiana Lewise. Nadprůměrný scénář ani ne tak po dějové stránce jako spíše po slovní zásobě a charakteristická postava ne které stojí celý seriál (jako třeba u Dr.Housea, ve Žraloku, atd.), u takovýchto seriálu záleží na herci a Damian Lewis prostě hrát opravdu umí a hlavně proto dávám tomuhle seriálu 100%. "I cesta může být cíl, ale dřív nebo později vás tak jako tak vrátí na začátek fronty." ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama