Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Krimi seriály nijak zvlášť nežeru a neviděl jsem byť jedinej díl Kriminálek Miami, Las Vegas, New York, Springfield, Ústí nad Labem nebo kdoví z jakejch dalších děr jsou ještě natočený, ale Na doživotí mi náramně sedlo. Charlie Crews se z vězení vrátí k policejní práci jako kombinace blázna, génia, buddhisty a požírače ovoce. Cože? A tohle jako může fungovat? Může. Damian Lewis hraje prostě skvěle a já jeho postavu hltal. Ať už při hlavní dějové linii nebo u jednotlivých případů se dočkáte i nemála humorných momentů a to je jednoznačné plus. A Sarah Shani je taky mňam mňam. 90 % Oblíbená část- Crewsovy průpovídky ()

Kořík 

všechny recenze uživatele

Life je pro mě srdcovka a tímhle seriálem si u mě Damian Lewis definitivně zajistil místo mými TOP herci. Spoustu toho tu bylo již vyřčeno/napsáno. Charlieho Crewse a jeho "zvláštnost" jsem si hned od začátku zamiloval. Kdykoliv se na tenhle seriál rád znovu podívám, protože to není jen tak obyčejná krimi. Má v sobě něco víc a rozhodně stojí za to. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Life měl všechno - originální hlavní postavu, zajímavé zápletky a nápady, kvalitní herce. Ale doplatil na dvě věci - stávku scénáristů, kvůli které byla první sezóna značně uspěchaná. První díly pracně budovaná konspirace se vyřeší během dvou epizod a to velmi podivně a je vidět, že se narychlo přepisovalo. Druhá sezóna se pak snaží naroubovat nějaké dovysvětlování a rozvíjí uzavřenou první sezónu, ale už jí to tolik nejde. Tou druhou věcí byl pak nepříliš dobrý vysílací čas ve Státech... Velká, převeliká škoda, že se to dočkalo jen jedné a půl sezóny, zenový policista Damiana Lewise by mě zajímal desetkrát více než vyčpělý a otravný Adrian Monk, jenž se dočkal sezón devíti. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Další z řady seriálů, u kterých mně mrzí předčasné ukončení a dokonce by i nevadila zkrácená první série, u které byl konec dost na rychlo spíchnut. Celkově je pointa a námět výborná a závěr mně potěšil mnohonásobně, je jak už jsem zmínil mně mrzí rychlí skon. Damien Lewis je výborný, jeho postava je zajímavá a neobvyklá. Parťačka Sarah Shahi je neuvěřitelně sexy. A ostatní postavy také vůbec nejsou k zahození. Tenhle seriál je bomba. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Seriál plný jemného, suchého někdy i černého humoru a přitom tak úderného a trefného v podání hlavního hrdiny, který je posedlý pravdou, ovocem a rýchlými vozy. Je nadmíru tolerantní, usměvavý někdy i naivní a přitom také bystrý, kontroverzní a skvělý pozorovatel. Je to prostě frajer a jediné co se pokazilo je pravděpodobně vysílací čas a malá reklama, protože jinak ten serál stojí za sledování. Pokud jste získali dojem, že se jedná o jakousi one man show, díky tomu, že zde vychvaluji pouze detektiva Crewse, tak se nenechte mýlit. Je tam mnoho zajimavých postav, které dotvářejí a zcelují jednotlivé příběhy v který vytvářejí vtipné, ale i neveselé chvilky. Nicméně tvůrci seriálu velmi dobře věděli na jakého herce vsadit do hlavní role a dali mu velký prostor. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama