Reklama

Reklama

Humans

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2015–2018), 17 h 16 min (Minutáž: 42–47 min)

Hrají:

Emily Berrington, Gemma Chan, Pixie Davies, Rebecca Front, Tom Goodman-Hill, William Hurt, Colin Morgan, Katherine Parkinson, Jonathan Aris, Neil Maskell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Osmidílný sci-fi seriál vychází ze slavného švédského dramatu "Real Humans" a je zasazen do paralelní přítomnosti, kde jsou živoucí roboti nejnovějším must-have doplňkem, který musí mít každá domácnost. (SimonaSK)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (76)

yvona 

všechny recenze uživatele

Od třetí série jsem si už musela otevřeně přiznat,že jediný,co ještě od seriálu očekávám a přeju si, je to, aby všichni synti do jednoho pochcípali.Včetně celé ústřední rodiny nejnudnějších a nehnusnějších postav, které mohli najít. Není to příliš robotofobní? Jediná solidní postava by byl Odi, nebýt posledního dílu :))) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec z toho není zajímavý a zajímavě vypadající seriál, ale jen pšouk. Začátek byl ještě skutečně slibný, mezi lidmi běžně dostupné spotřební zboží - humanoidní robotiční sluhové, přičemž jejich tvůrce zanechal na světě ještě několik o něco vylepšených vzorků - syntetiků s vlastním vědomím. Jak na to zareaguje společnost, mít kolem sebe místo "topinkáčů" najednou skutečně myslící tvory s vlastním vědomím, nové živé bytosti, jenž nevznikly přímým dílem přírody, ale byly vyrobeny? Samozřejmě jsou tu ti, kteří něco takového do společnosti pustit nemohou a nesmí, ti, kteří pod tíhou zkušeností nové tvory přijmou do společnosti, a ti, kteří mají vlastní cíle a plány, jak honby za umlčením a popřením skutečnosti využít. Tak takhle nějak vyzníval začátek... ~~~ Postupem času se ale celá tahle zajímavá premisa vytrácela na úkor záchrany ústředních syntetiků, nesmyslného jednání a rozhodování lidské rodinky a zvratů, vznikajících jen na základě nutnosti nějak seriál protáhnout. Ke konci už se nesmyslně začali chovat takřka všichni a celá lidská rodinka mě už začínala svojí zbytečností, plytkostí a vyšisovaností v příběhu docela slušně štvát a překážet. No a poslední díl jen tohle celé podtrhl - další ukázka něčeho, co mělo zajímavý nápad, poslaný postupem času ke dnu hloupostí zvratů a jednání postav. Po první sérii je to pro mě také poslední série. ~~~ PS: Nejlepší herec série: Will Tudor ztvárňujícího Odiho (aneb nejlepší syntetik byl ten porouchaný). ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Celou dobu (8 dílů první série) jsem nestačil žasnout nad některými promyšlenými a propracovanými detaily. Od prvopočátku mě ale taky pro změnu v negativním slova smyslu šokovala necitlivá práce s hudbou. Nasazovala se a zejména ukončovala naprosto bez přemýšlení, ostře a nečekaně. Kvůli tomu bych ale ještě nedal poměrně nízké hodnocení. Ty hlavní důvody jsou vlastně dva: 1. Ke konci to bylo zbytečně roztahané, jaksi uměle nastavované. Zbavil bych to balastu a udělal z toho místo osmi sedm svižnějších, zábavnějších dílů. 2. Vytratili se z toho odmítači a ze všech lidí byla ke konci bláhová, ku pomoci připravená Sluníčka. To mě opravdu silně iritovalo. Holky, co Anitě nemohly přijít na chuť, prostě proto, že to byla nevyzpytatelně působící mašina, která jim v jejich vlastním domě věčně dýchala za krk, mě bavily. Jakmile se nad ní ale ustrnuly a začaly jí (taky) pomáhat, tak se to pro mě stalo nudným a nezáživným. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PO TŘECH ČÁSTECH: Ex Machina na pokračování, ovšem v zajímavějších kulisách a s mnohem tíživější atmosférou. Záměrně ale nepíši "s lepšími herci" - zatím. Vlastně to celé téměř vypadá, jako by se jednalo o nepřiznaný televizní sequel zmíněného filmu, i když jde paradoxně o remake jednoho staršího seriálového kousku... Šíleně mě to baví, veliké doporučení. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Humans jsou seriálem o vztahu lidí a robotů (lidí k robotům i robotů k lidem) a jako takovému mu nechybí lidský rozměr i pořádná dávka techniky. Vzhledem k tomu, jak mě v poslední době oslovují podobné projekty (Ex Machina), není divu, že mě zaujal i námět seriálu Humans. A musím říct, že mě seriál nadchl. Zejména postavy, ve kterých se snadno orientujete už po prvním dílu, a herci. Obojí je pro mě uvěřitelné a atraktivní. Zajímalo mě od začátku, kdo je Tom od tý holky z Ajťáků a jak to má Anita s Miou. Chtěla jsem vědět, proč ti dva utíkají a proč je sexy blondýna v bordelu. Prostě chtěla. A chci vidět i další sérii, protože tohle zato prostě stojí. ()

Galerie (262)

Zajímavosti (2)

  • Dealer, který nelegálně upravoval a prodával roboty se jmenoval Silas Capek (Paul Kaye). Zřejmě jde o narážku na českého spisovatele Karla Čapka, který ve své hře "R.U.R." poprvé použil slovo "robot". (venalce)
  • Seriál se často odvolává na zákony robotiky, jak je definoval spisovatel Isaac Asimov ve svých knihách o robotech. Jsou to:
    1) Robot nesmí ublížit člověku nebo svou nečinností dopustit, aby bylo člověku ublíženo. 
    2) Robot musí uposlechnout příkazů člověka, kromě případů, kdy jsou tyto příkazy v rozporu s prvním zákonem.
    3) Robot musí chránit sám sebe před poškozením, kromě případů, kdy je tato ochrana v rozporu s prvním nebo druhým zákonem. (venalce)

Reklama

Reklama