Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Začátek a konec zajímavý, prostředek ukrutně dlouhý, klidně to mohli o 20 minut zkrátit. Myšlenka morální transformace arogantních politiků v citlivé a chápající lidi je zde dovedena až do absurdních mezí, nicméně komu by se takováhle myšlenka otevřené, občanské společnosti nelíbila. Proto 4 hvězdičky, protože je fajn, někdy myslet v takovýhle extrémech, které jen poukazují na to, jak nemorální a zkažené politiky doopravdy máme. Mnohem víc mne bavila dramatická linka o vztahu otce a dcery. 8/10! ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Z toho mohla být buď slušná komedie, nebo vynikající politické drama. Bohužel je to nic neříkající příliš umělý mišmaš všeho možného, z kterého vám dobře nebude. Kevin tu reprezentuje typického rednecka, venkovského jižanského balíka, který se za celý život nedostal dál jak 2 hodiny jízdy od svého města a o vnějším světě nemá ani potuchy ba ani nic o něm vědět nechce. A že ho Kevin hraje dobře. Těchto absolutně nevzdělaných lidí je bohužel v Americe miliony. První část filmu je vysoce anti-americká, kde každý z kandidátů skáče jak Kevin píská. Druhá půle je naopak velmi americká, kde opět nakonec vyhraje dobro s vlajícími vlajkami v pozadí. Jak jsem řekl, film je hrozný mix všeho, v jednu chvíli jsem čekal recesi, v jednu chvíli drama, poté komedii a nakonec z toho vylezla pěkná blbost. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný snímeček, který kormidluje Kevin Costner s pomocí Madeline Carroll. Film nám odpovídá na otázku co si má člověk počít, když se nenadále na jeho bedra navalí tuna zodpovědnosti. Bud Johson si se svou nečekaně důležitou úlohou ze začátku moc hlavu nedělá, s přibývajícím časem ovšem zjišťuje že to nebude mít vůbec tak lehké jak si původně myslel. Návrat Kevina Costnera do první ligy se sice nekoná, ale film rozhodně dokáže zpříjemnit odpoledne. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Lehká večerní komedie, kterou jsem si rozpucoval a udělal si z ní takový asi čtyřdílný seriál. Není to totiž film, který by se dal zhlédnout na jeden zátah. Ve filmu se totiž téměř nic neděje. Děj filmu by bylo možné popsat jednou větou... Nicméně jako čtyřdílný seriál, kdy jsem si jednou za čas pustil 30 minut to docela šlo. Mám rád tyhle průměrné filmy, u kterých nejde opravdu o nic jiného, než vypnout a sledovat jednoduchou dějovou linku sprůměrnými herci a průměrným režírským zpracováním. Tohle na takových filmech zbožňuji. 60% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Neúspěšnej, neschopnej tatínek-alkoholik na všechno sere, ale jeho malá dcera (chodící ještě na ZŠ) rozumí politice a má naprosto dokonalý názory a vede ho "tím správným směrem". Už z tohohle je jasný, že to asi nebude nějakej hit na Oscara. A to ani nemluvím o tom, že celý volby stojí na jednom jediným chlápkovi (jaká náhoda) atd. Docela se divím, že do toho K. Costner, D. Hopper a S. Tucci šli. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)
  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama