Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Želik 

všechny recenze uživatele

Tak na tento najväčší ruský veľkofilm poslednej doby mi boli servírované upútavky celé dva mesiace. Takže nejaké očakávania rozhodne boli ale aj sklamanie. Jednak film bol každú chvíľu prerušovaný reklamou a jednak nefungovala to ako to malo. Bojové scény na mori boli fajn, ale láske medzi Alexandrom a Annou som neverila, nepresvedčili ma. Škoda, že film si budem pamätať najmä ako nekonečnú cestu vlakom. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Výborný historicko-válečný film, který popisuje osudy admirála Kolčaka koncem první světové války a následném boji s bolševiky v ruské občanské válce. I ruský film může působit tak nějak hollywoodsky, ale přesto je vidět, že se jedná u ruskou tvorbu. Výborné byly rozhodně bitevní scény, jak na moři (potopení německého křižníku hned na začátku rozhodně stojí za vidění), tak i na pláních Sibiře. Ve většině filmů pak takovéto události doplňuje nějaká ta romantika. A není tomu jinak i zde. Kolčak se totiž zamiluje do mladé ženy svého důstojníka a ta s ním pak zůstává až do Kolčakovy smrti. Co rozhodně stojí za zmínku, tak je i fakt, že tvůrci se trochu věnovali i našim legionářům, kteří měli podíl na Kolčakově zastavení a následném zatčení bolševiky. Herci mě opravdu přesvětčili, takže jsem byl nadmíru spokojen. Rusko sem tam natočí opravdu pěkné filmy, které se můžou rovnat těm západním. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Obdivuju všechny, kdo se dokáží vyjádřit k nepřesnostem stran zbraní, vlajek, uniforem, použitých plnicích per, vzoru na ubruse a přezek na střevících. Jsou to věci, které jsou mimo moje rozlišovací schopnosti, protože moje vědomosti ohledně toho, jak se Ruskem probíjeli bílí, rudí, legionáři, kozáci a kdo ví kdo další, jsou jedna velká černá díra. Vím, kdo byl Kolčak a vím jak vypadal. To, že ve filmu vypadá tak, jako vypadal ve skutečnosti je ohromující. Konstantin Chabenskij byl opravdu dobrá volba, co dobrá, výborná. I když by název filmu sváděl k tomu, že se bude jednat o životopis nebo ryze válečný film, není tomu tak. Film zobrazuje poměrně krátký úsek ze života titulní postavy, zato až do vizuálně působivého konce, mnohovrstevnost války i osobnosti admirála Kolčaka samotného. Rozpolcení mezi povinností vůči rodině a okouzlení novou láskou (Anna, ztvárněná Jelizavetou Bojarskou je opravdu nádherná, dokonce i v naprosto nevzhledné uniformě zdravotní sestry). Silná osobnost Kolčakovy manželky. Paličatý, statečný Vladimír Oskarovič Kappel, kterého jsem obrečela. A vzpomínka na natáčení Vojny a míru, respektive pocta tomuto jinému "válečnému" ruskému filmu, v níž si Fjodor Sergejevič Bondarčuk zahrál svého otce. Nepotřebuji monumenátlní nekonečné bojové scény, abych chápala, že je to film v době války a že válka je skutečnost, která ovlivňuje i chování postav, stejně jako nepotřebuji nekonečné postelové scény plné detailů, abych chápala, že se milostný vztah protagonistů neodehrál v ryze platonické rovině. Když už bych chtěla tomuhle filmu něco vyčítat, tak to, že ve verzi s titulky Češi říkají něco jiného, než co je psáno v titulcích. Češtinu do češtiny opravdu není potřeba překládat, stačilo by to přepsat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Admirál. No film je pre mňa skôr len takým seržantom. Zdĺhavý spektákel, ktorý sa zmieta v čudnej a kŕčovitej love story, ktorá nemá v sebe ani kúsok srdca a emócií a pripomína trápne romány ( a filmy ) od Danielle Steel alebo Rosamunde Pilcher. Snímok zachraňujú so samého dna kvalitné triky a bojové scény, aj keď ich tu zase nieje až tak veľa. A keby tu neboli vôbec dal by som z fleku minimálne hodnotenie. ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět o ne moc ukazované válce mezi bělogvardějci a bolševiky a také o tom jak ,,mírumilovně,, proběhla revoluce (hajzlové rudý!). U filmu sem se nenudil a docela se mi i líbil, válečné a námořní scény nebo řádění rudých, ale ta milostná aférka mě tam moc nebavila. Co mě potěšilo a překvapilo, že byli ve filmu zmíněni naši legionáři, kteří se hrdinně probojovávali skrz Sibiř domů i dlouho po 1. světové válce, i když v tomto filmu byli vykreslení jako zloději anebo dokonce zrádci. 3,5* Pořád mám, ale dilema zda dát 3 nebo 4* ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)
  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Film se točil rok a půl na mnoha místech Ruska. (Mertax)

Reklama

Reklama