Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Trocha boje na moři i na souši, něco revoluce i historických faktů, ale hlavně červená knihovna plná velkých gest, vyznání a polibků pouze na hřbet ruky...Jako válečný film to pokulhává...Konstantin Chabenskij mdlý až ospalý... Elizaveta Boyarskaya kousek svého půvabu ukradla Michelle Pfeiffer a Charlize Theron... ()

Pragrik 

všechny recenze uživatele

Film bohužel nesplnil moje očekávání. Je historicky dost nevěrohodný, neukazuje hlavního hrdinu Kolčaka, jaký ve skutečnosti byl. Je zde vylíčen jako zcela kladný hrdina. Kolik lidí ale díky němu muselo zemřít? Také čsl. legionáři jsou zde poměrně ve špatném světle, včetně vydání Kolčaka na smrt. Kdo chce vědět o ruské revoluci a čsl. legionářích, určitě by se měl poohlédnout po jiném filmu, či důvěryhodnější knížce. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rusové bohužel i v oblasti válečných filmů začali napodobovat americké vzory. Máme tu různé zpomalené detaily rozbíjejících se sklenic apod., romantickou zápletku a kdesi v pozadí ukrytý příběh admirála Kolčaka, který byl dostatečně zajímavý, ale tady ho zastínily nějaké romantické ptákoviny podle obvyklých šablon. Takže promarněná příležitost. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Jako fanouška všech válečných filmů mě film oslovil, i když místy byla nouze o akci a dramatičnost. Přes všechny nedostatky bitev, jak lodních tak polních, z nichž bylo nejvíce nesmyslné, jak jednotka zaútočila jen s bodci bez nábojů proti opěvnenému vrcholu s těžkým kulometem a ještě k tomu šli do útoku jako na procházce, stejně dávám za ty bitvy 4 hvězdy. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Výborný historicko-válečný film, který popisuje osudy admirála Kolčaka koncem první světové války a následném boji s bolševiky v ruské občanské válce. I ruský film může působit tak nějak hollywoodsky, ale přesto je vidět, že se jedná u ruskou tvorbu. Výborné byly rozhodně bitevní scény, jak na moři (potopení německého křižníku hned na začátku rozhodně stojí za vidění), tak i na pláních Sibiře. Ve většině filmů pak takovéto události doplňuje nějaká ta romantika. A není tomu jinak i zde. Kolčak se totiž zamiluje do mladé ženy svého důstojníka a ta s ním pak zůstává až do Kolčakovy smrti. Co rozhodně stojí za zmínku, tak je i fakt, že tvůrci se trochu věnovali i našim legionářům, kteří měli podíl na Kolčakově zastavení a následném zatčení bolševiky. Herci mě opravdu přesvětčili, takže jsem byl nadmíru spokojen. Rusko sem tam natočí opravdu pěkné filmy, které se můžou rovnat těm západním. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Kolčakovi (Konstantin Chabenskij) byl slíben bezpečný odchod s legiemi z Ruska, Čechoslováci ho ale museli vydat levicové vládě v Irkutsku, aby jim povolila průjezd. Proto se nelze divit, že jeho poslední slova před popravou byla: „Děkuji, čeští psi.“ (sator)
  • Film se točil rok a půl na mnoha místech Ruska. (Mertax)
  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)

Reklama

Reklama