Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

tahit 

všechny recenze uživatele

Doporučuji každému, kdo se zajímá o ruskou revoluční historii. A jak se podařilo převést osud admirála Kolčaka na filmové plátno? To nechť posoudí každý sám. Toto je můj názor. Celý příběh má velké časové rozpětí a málo času na vysvětlení historických souvislostí. Což způsobuje občas znejasnění celé stavby děje, anebo si to vyžaduje alespoň nutnost znát revoluční dějiny Ruska. Samotný herec Konstantin Chabenskij v postavě admirála odvedl skvělou práci. Myslím si však, že má-li být filmový příběh dostatečně věrohodný, pak je nutno dbát na objektivitu celé pravdy. Také se domnívám, že nedosahuje lepších ruských filmů, jako byl svého času třeba Tichý Don, který byl sice komunisticky tendenční, ale filmově o poznání lepší. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ruský Pearl Harbor...inak sa to pre mňa nedá nazvať...romantická lovestory na pozadí vojny v ktorej sa stretáva ruská herecká elita...film síce stráca tempo, ale v pohode sa môže rovnať s americkými filmami...v tomto ohľade sa teším na každý nový kúsok ruskej kinematografie..pretože Admirál je svetlým prízrakom ruských filmov..a Konstantin Chabenskij je pre mňa herecká jednička Ruska... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rusové bohužel i v oblasti válečných filmů začali napodobovat americké vzory. Máme tu různé zpomalené detaily rozbíjejících se sklenic apod., romantickou zápletku a kdesi v pozadí ukrytý příběh admirála Kolčaka, který byl dostatečně zajímavý, ale tady ho zastínily nějaké romantické ptákoviny podle obvyklých šablon. Takže promarněná příležitost. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Technicky výborně zpracované a za západem nijak nepokulhávající dílo o admirálovi Kolčakovovi. Historicky krapet pokřivené, ale i tak stojí za shlédnutí. V modní vlně sebereflexí i Rusové začínají dělat první nesmělé a hodně opatrné krůčky. Ale jen tak dál. Nejvíce hodnotím zpracování bojů, zejména těch na moři i když byly zatraceně krátké. I poprava námořních důstojníků zasluhuje pochvalu. Solidní lehký nadprůměr za 3 * * * .PS. Naši legionáři mne pobavili .-) !!! ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vyrovnávání se s vlastní minulostí Rusákům zatím moc nešlo, ale tímto kouskem, natočeným pochopitelně osvědčenou velkolepou metodou, dohánějí resty ostošest. Trošičku bych přidal na na syrovosti při líčení bolševického teroru, ale ono je to i takhle dost ostré, zvlášť pro Rusáky a jiné soudruhy. Takže celkově je to pěkné a poučné ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Film se točil rok a půl na mnoha místech Ruska. (Mertax)
  • Německá loď z úvodní scény z roku 1916 je Kolčakovem identifikována jako Friedrich Carl. Obrněný křižník SMS Friedrich Carl byl ve skutečnosti potopen také v ruském minovém poli, avšak již o dva roky dříve v listopadu roku 1914. (Adrai)
  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)

Reklama

Reklama