Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Max Manus, Nórsky veterán z rusko-fínskej vojny sa vracia do vlasti okupovanej nacistami. Zapája sa do hnutia odboja, no je zatknutý za rozširovanie vlasteneckých plagátov. Podarí sa mu utiecť do Škótska, kde s ďalšími krajanmi obdrží špeciálny vojenský výcvik. Po jeho skončení je celá skupina poslaná späť do Nórska, aby tam pôsobili ako sabotéri. Keď sa im podarí potopiť niekoľko Nemeckých zásobovacích lodí, začne sa o Maxa zaujímať Gestapo... (Theatis)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Místy se to docela nepříjemně táhlo, což jsem teda fakt nečekal, ale na druhou stranu mě snad nikdy neomrzí koukat na likvidování nácků. Natočené to bylo zároveň pěkně a jelikož mám obecně válečné filmy rád, přihodím tu čtvrtou hvězdičku, i když se o tomto tématu dají rozhodně sehnat lepší kousky, 70% ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem v rozpacích. Natočen výborně, sympatičtí herci do jednoho. Bez váhání 4*. ALE nevím jak ostatní, ale já měl celý film problém se orientovat v postavách. Možná když ten film někdy uvidím podruhé tak už se v nich budu lépe orientovat. A pak můžu s klidem zvednout hodnocení, protože tento film si vyšší hodnocení určitě zaslouží. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Max Manus mi v lecčem připomíná Oranžského vojáka a řekl bych, že se jím Norové inspirovali. A je mu podobný i kvalitou, jen má lepší kameru, střih (dáno dobou vzniku) a také kratší délku (což ho pro mnoho diváků dělá koukatelnějším). Pro mě osobně je to solidní 4*-ová válečná podívaná, které k plnému počtu schází více silnějších momentů a naopak navíc je tu (téměř) hollywoodský konec. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Velký norský hit je svižně odsýpající žánrovkou v hollywoodském stylu, ale bez otravného patosu a pitváním se v psychologii. Nic, co by zůstalo v hlavě delší dobu, ale je příjemné zjistit, že na severu umí točit stejně efektně jako Amíci. V Norsku se evidentně žánrové kinematografii daří a je škoda, že si Max Manus nenašel cestu do českých kin. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Norové se poslední dobou stále víc a víc hlásí do filmové špičky. Max Manus je toho důkazem. Důkazem, že i válečné a pravdivé příběhy zvládají na výbornou. Nejedná se sice o žádný action film s bojovými eskapádami, ale o důmyslně propracovaný špionážní a sabotérský příběh, který staví převážně na napínavých scénách. Ty se odehrávají převážně v přístavu Oslo, kde sabotují německé lodě. A vůbec, celý ten děj, který se točí kolem norské odbojové skupiny, života v Norsku, jednotlivých aktérů, je naprosto uvěřitelný. Aksel Hennie alias Max Manus jen potvrdil, že je úžasný herec. Pokud někoho zajímá odboj za druhé světové války, tento film je jak zrozený pro něj. Mě osobně si získal. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Během filmu nikdy nezazní Siegfriedovo (Ken Duken) příjmení. Celé jméno je uvedeno až v titulcích popisujících příběhy jednotlivých postav po konci války. (Adrai)
  • Poté, co Max Manus (Aksel Hennie) utekl gestapu z nemocnice v Ullevilu, nedostal se do Anglie přímo přes Švédsko. Ve skutečnosti tato jeho cesta trvala 7 měsíců a vedla přes Švédsko, SSSR a Afriku, odkud se lodí dostal do Kanady a odtud se s vojenským konvojem dostal do Anglie. (Adrai)
  • Scéna z června 1940 je natočena u skutečné budovy Norského parlamentu - vůbec poprvé od konce války se na ní objevila nacistická vlajka a dobové transparenty. (Adrai)

Reklama

Reklama