Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Max Manus, Nórsky veterán z rusko-fínskej vojny sa vracia do vlasti okupovanej nacistami. Zapája sa do hnutia odboja, no je zatknutý za rozširovanie vlasteneckých plagátov. Podarí sa mu utiecť do Škótska, kde s ďalšími krajanmi obdrží špeciálny vojenský výcvik. Po jeho skončení je celá skupina poslaná späť do Nórska, aby tam pôsobili ako sabotéri. Keď sa im podarí potopiť niekoľko Nemeckých zásobovacích lodí, začne sa o Maxa zaujímať Gestapo... (Theatis)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Max Manus a těžký život odbojářův. Sice je to sympaticky nekompromisní, ale když v podobném druhu filmu převažují spíše lidsky sbližující scény, tak něco není dobře. A když navíc absentuje i pořádné napětí a strach o postavy, tak to už je vzhledem k žánru v loji úplně. Holt vrcholy la resistance snímků se i nadále nacházejí jinde (konkrétně zde a zde). ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý nórsky snímok. dopre padne vidieť niečo z filmov o protifašistickom odboji aj z iných krajín. Naviac keď tento bol dopĺňaný aj takými ľudskejšími črtami". To čo prežíval Max ho natrvalo poznačilo. Nedivím sa že ospevovaný takmer národný hrdina sa tak často po vojne utápala v alkoholovom mori zabúdania aj keď sa to nikdy na furt nepodarilo. Nezávidím mu. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Když Norsko nemá armádu, vybudujeme si svojí...!" pravil Maximo G. Manus a s partou kámošů se vrhnul do odboje, aby se posléze stal norským válečným hrdinou. A o pár let později natočili Norové příběh o hrdinství, přátelství a umírání za 2. sv. války. Film má ve chvílích boje relativně svižné tempo, akčním scénám nelze upřít napínavost, jenže pak je tu taky dost vatoidních řečí a nudnějších pasáží z "obyčejného" života, které srážejí body z celkového hodnocení. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Adolf Hitler dává naději německému lidu....... Příběh a osudy Maxe Manuse jsem nikdy neznal. Vlastně jsem ani pořádně nevěděl, kdo je Max Manus. Slyšel jsem o něm, ale nedokázal ho zařadit. Je to bezesporu velmi zajímavý příběh odvážného muže a bojovníka proti nacismu. CITÁT - Bůh ať stojí při vás............ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak toto je velmi solidní válečné drama z prostředí norského odboje. Max Manus je skutečná historická postava. Po boji s Rusy ve Finsku coby norský dobrovolník se po okupaci Norska zapojil do odboje jehož hlavní náplní bylo tištění a distribuce protiněmeckých letáků. Nacisté buňku rozbili, ale Manusovi se skokem z okna podařilo uprchnout apřes Švédsko se dostat do Anglie. Ve Skotsku pak prodělal výcvik Comandos. Po dokončení výcviku byl dakotou se zásobami výbušnin shozen nad Norskem, kde navázal na svoji předchozí odbojovou činnost. Ta se však primárně týkala potápění zásobovacích lodí v přístavech... Tomuto snímku nelez nic vytknout a osobně jej řadím do stejné kategorie jako černou Knihu (2006). Milovníkům válečných filmů jednoznačně doporučuji! * * * * ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Skupina okolo Maxe Manuse je označována jako Gang Oslo - v originále Oslogjengen. Skupina byla později Brity označena jako nejlepší evropská sabotážní skupina. (Adrai)
  • Během filmu nikdy nezazní Siegfriedovo (Ken Duken) příjmení. Celé jméno je uvedeno až v titulcích popisujících příběhy jednotlivých postav po konci války. (Adrai)
  • Poté, co Max Manus (Aksel Hennie) utekl gestapu z nemocnice v Ullevilu, nedostal se do Anglie přímo přes Švédsko. Ve skutečnosti tato jeho cesta trvala 7 měsíců a vedla přes Švédsko, SSSR a Afriku, odkud se lodí dostal do Kanady a odtud se s vojenským konvojem dostal do Anglie. (Adrai)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno