Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny amerického nezávislého snímku je šestice typických obyvatel New Yorku. Televizní producent Tommy se právě rozešel se svou přítelkyní a zažívá tedy typické trauma z odloučení. To mu ovšem zpříjemní krátkodobá známost s dívkou z videopůjčovny Mariou, ovšem nepohrdne ani vdanou realitní agentkou Annie, se kterou se seznamuje při hledání bytu. Annií vyšla v životě většina věcí, kromě manžela Griffina, se kterým prožívá partnerskou krizi. Není divu, když ji Griffin, úspěšný devětatřicetiletý zubař, soustavně podvádí s devatenáctiletou servírkou Ashley, kterou potkal jednoho dne v parku. Když jí otevře oči jejich společná kamarádka, Annie se začne zajímat o nadějného muzikanta Bena. Ten se totiž zrovna před rokem rozvedl s Mariou, dívkou z videopůjčovny a potřebuje slova útěchy. Zdá se že v miliónovém městě se kruh partnerství, podvodů a nenaplněných lásek uzavírá. Jak se tedy pozná, že právě to je ten jediný a pravý, když po ulicích potkáváme denně tolik tváří? To je otázka, na kterou se v dokumentárně laděném filmu ze života společensky tepajícího New Yorku snaží odpovědět režisér a scénárista Edward Burns, který si zahrál rovněž jednu z hlavních rolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně vtipná konverzačka (hlavně Stanley Tucci perlí), která sice nijak extra nezahřeje u srdce, ale nakonec se vše k aspoň trochu dobrému obrátí. Edward Burns se u mě vyšvihl, nečekal jsem že by mohl splodit něco takhle dobrého a navíc to okořenit tak příjemným obsazením. Rosario a hlavně Brittany no comment, fakt beezvaaaaaaaaa. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Chvilkami to i vypadá, že by to mohlo mít nějaké poselství. Pokud tam ale nějaké bylo, tak se ztratilo pod nánosem vulgarit a precizních situací. Je zcela očividné, že se Burns inspiroval filmy Woodyho Allena. Jenže Woody má v něčem navrch. V jeho snímcích dominuje humor, který zde úplně chybí. Přesto příjemné překvapení, hlavně díky obsazení. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Ulice New Yorku je velmi zajímavá, místy vkusně vtipná a místy znamenitě dramatická, upřímná a zábavná sonda souvislostí našich životů, které prožíváme sami se sebou a mileneckých vztahů, které jsou odrazem právě toho našeho individualního bytí. Ulice New Yorku jsem prozatím viděl vždy sám. Rád je nejednou prostuduji s nadrženou přítelkyní. Tenhle film totiž dokáže vyvolat mnohé příjemné diskuze, i když osudy téměř všech jeho osob příjemně nepůsobí. Všichni herci byli skvělí - od role "píchače" Dennise Fariny, přes pravou ženskou Rosario Dawson až po sympáťáka Burnse. Zákuskem je ta buchta Ashley, roztomile něžná charakterem i vzhledem. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Udělat něco takhle zajímavého ve stylu Woodyho Allena není vůbec špatný nápad. Nejen Woody ale i Ed Burns má jako režisér a herec perfektní nápady a takového toho pověstného ducha filmu.. Taky ne nadarmo se říká, že na každého jednou dojde a ten každý byl v tomhle příběhu zubař Griffin. Mladinká Ashley v podání rozkošné Brittany Murphy si konečně přišla na své, že není vůbec dobře když ve svých 19ti vystřídala tolik partnerů. Líbí se mi ta forma a myšlenka filmu - je to něco co si můžete odnést jako ponaučení a nebo se také perfektně pobavit u mezilidských vztahů. Jeden z mála snímků u kterých mi film ubýhal tak rychle, že jsem měla pocit, že jsem na něj koukala jenom chvíli - tak moc přirozeně a příjemně se to sledovalo. Ed nasadil laťku celkem vysoko a proč se vlastně neinspirovat takovou ikonou jako je právě Woody a hádám dobře, že se mu to skvěle vydařilo. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Inspiraci Woody Allenem by musel přehlédnout jen slepý, naštěstí Edward Burns zůstal jen u ní a mozaiku vztahů nešrouboval do allenovského vtipu, naopak ji rozehrál poměrně civilně a při zemi, aniž by ale na humor rezignoval, udělal to po svém a velmi sympaticky."Sex a láska jsou složité". Jo, Edwarde, to mi povídej, a nejen za to, že jsem na tvé pokusy být emancipovaným tvůrcem už párkrát protáhla ksicht, ti teď dávám 4. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Na původním plakátu se vyskytovala dvojice věží World Trade Center, což bylo po teroristickém útoku důvodem k jeho pozmění. (blackrain)
  • Kvůli teroristickým útokům z 11. září 2001 byla odložena premiéra ze září na listopad. (blackrain)

Reklama

Reklama