Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

katasta 

všechny recenze uživatele

Napínavý a vcelku promyšlený snímek, opět až na hraní si s časem. Je to celé velice inteligentně udělané, nicméně někoho kdo zrovna neholduje vědě to asi moc neosloví a bude se mu to zdát neúnosně dlouhé. Celý film v podstatě není o ničem jiném, než o rozebírání nového viru a snaze najít něco, co by ho zničilo. Akce a napětí tomu dodávají trochu tempo a ukázka vztahů a rodin jednotlivých aktérů tomu zase dává trochu na lidskosti. Konec mě ale trochu zklamal, byl zbytečně moc vyhrocený, ve snaze ohromit diváka tak, aby nebyl schopný ani dýchat. Čišelo to z toho ale až moc, když v samém závěru zemřou hned dvě hlavní postavy, pak rádoby chytrý "americký" projev na pohřbu a nakonec završeno blbostí vzniklou hraním si s časem. Ale až do konce dobrá podívaná. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

tohle je klasický "dej si palec do pusy" film...tedy remejk...abych to vysvětlil.. ja znal chapíka co mel dost špatnou paměť,,,hlavne kdyz vykladal naky ty vtipy co kde kolem popelnic pochytal vod majitelek pudlů.. nebo různý porekadla, co kde vyčet po zdech veřejných hajzlíků... ...jednou prisel a povidal mi, ze mu v praci rekli fákt dobrej jazykolam,ze mu to teda prve nešlo, ale že se jako "DÓST RYCHLE UČÍ"..a že teď,už to zmákne bez problémů i třikrát za sebou a pořad dokola opakoval "..dej si palec do pusy, dejsi palec do pusy...." ...ja se mu sice snažil, decentně, pohybem ruky a jemnými vulgarismy naznacit, ze je to trosku jinak...ale porad mi to nechtel verit.....dva dny na to, asi když mu to konečně došlo, se zhroutil a uz nikdy neprisel do "práce" (třídič)... takze opomeneme tech posledních dvacet pet minut hrůzy a necháme tomu ty tři hvězdy......tři rudé pěticípé hvězdy jež představují pět prstů ruky dělníka, ale též i pět kontinentů, jimž má komunistický systém vládnout...zbohem a strčte si tu všichni... prsty zkrs krky ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Oba dva díly jsou si celkem vyrovnané. Mají spád a na to, že to je TV film i pěkné triky, kterých zas tak málo nebylo. Herci jsou průměrný, ale špatně nebo trapně vyloženě nehrají. Možná na to, že má film 180minut, mohli lépe prokreslit postavy, ale tak dá se to prominout. Mě se Andromeda líbila a dávám ji čtyři hvězdičky. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se meteorologická stanice srazí s nějakým meteoritem a dopadne na zem, je to pořádný průšvih. A hlavně proto, že ve vesnici, kam družice dopadne, všichni občané (až na starého alkoholika a nemluvně) velmi rychle umírají na nějaký typ neznámé infekce, a stejně tak vojenská hlídka, která má místo prohlédnout. Na místo se vydává speciální tým mikrobiologů, kteří vezmou přeživší do tajné laboratoře uprostřed nevadské pouště, a začnou neznámý organismus zkoumat. Ale ten i přes přísná opatření opouští karanténu, a rychle se šíří k obydleným oblastem - a vše co mu stojí v cestě zabíjí. Vypadá to, že nás navštívila první návštěva z vesmíru? Tým biologů musí velmi rychle najít zbraň proti této bakterii, jinak je život na Zemi odsouzen k záhubě ... Velmi živě si pamatuji, že jsem knihu od Michael Crichtona vzal do ruky, když se přítelkyně učila na zkoušky. Ač měla strach, že ji budu rozptylovat :), kniha mě natolik pohltila, že o mě pár dní nevěděla. A stejně tak mne pohltil i tento film - i když je delší než dvě hodiny, i tak mne přichytil k obrazovce a nepustil.. Ačkoliv jde "jen" o TV film, i tak je velmi kvalitní, a řada filmových novinek by mohla závidět - jak docela slušné efekty (hlavně vlastní laboratoř), tak i příjemné herce v čele s Benjaminem Brattem... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný televízny počin s fajn trikmi a primeranou dávkou americkéhio pátosu. Film má všetky ingrediencie, ktoré crichtonovka má mať a to, že ide o +/- to isté ako pri SMRTIACEJ EPIDÉMII je problémom hlavne predlohy (Imho, kto čítal napr. knihu Dravec a obeť vie, že viacero diel od Crichtona je postavených na rovnakej schéme). Rozhodne neurazí... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama