Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

predators 

všechny recenze uživatele

Perfektní atmosféra po celou dobu filmu. A že není z nejkratších...Od prvotního okamžiku je jasné, že máme zaděláno na pořádné dilema a není proto divu, že je povolán ten nejlepší tým specialistů, jaký jen máme. Ačkoliv se na scéně objeví poměrně dost tváří a příběh je opravdu rozlehlý, kupodivu vše drží pevně pohromadě a nehrozí, že by se člověk ztrácel. Film jistě doporučuji, čekání na zastavení Andromedy se jistě vyplatí...80% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem knihu četl, ale nepřišla mi vůbec tak sci-fi, jak tenhle film. Tady byla sci-fi už i ta laboratoř pod zemí (dotykové displeje, mluvící a rozumící počítače, roboty atd.). Za celej film jsem ocenil hlavně vstup do téhle laboratoře ve zpomalenejch záběrech, to bylo ale asi tak jediný. Jinak byl film v podstatě taková televizní sračka, jak nějakej Walker, Texas Ranger. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Vo filme je veľa postáv a naozaj sa im snažia dodať hĺbku. Je to len mierna nevýhoda, pretože je tu toľko príbehov a nemajú čas na rozvinutie žiadneho z týchto vedľajších príbehov, pretože toľko času musia stráviť poskytnutím hlavného príbehu, ktorým je vírus. Napriek tomu dej plynie dobrým tempom a nikdy nemáte pocit, že sa vlečie. Veľká časť filmu sa odohráva pod zemou v ich vedeckom areáli, ale napätie je stále plné sily, pretože to vyvažujú scénami z povrchu a infikovanej oblasti a vládou, ktorá sa s tým snaží vysporiadať. Skombinujte politický triler so sci-fi chorobou a vznikne veľmi zábavný film, ktorý nie je perfektný, ale určite sa počíta ako jeden z najlepších zábavnejších televíznych filmov. 6/10 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1971 byl daleko víc o lidských možnostech v oblasti vědy a výzkumu a ve své době ohromoval komplexem špičkově vybavených laboratoří. Tahle verze zasazená do současnosti je daleko akčnější, ale to vůbec neznamená, že je lepší. S ubíhajícími minutami je čím dál víc patrná "televiznost" zpracování a druhý díl je tudíž výrazně horší. Některé jeho dramatické scény se nedají brát moc vážně - a korunu všemu nasadí cihlově červená barva, která putuje krajinou patrně jako názorná ukázka zasažených oblastí pro nadměrně tupé diváky ... :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo dokáže vydržet 180 minut dlouhý televizní film, podle stejnojmenné knihy, která je již podruhé zfilmovaná ( nechci tento film nazvat remakem, protože viditelně těží z knihy úplně jiným způsobem než předešlý film). Mikael Salomon dokazuje své schopnosti. Vynechal, z původního filmu klasické, "půlení obrazu do více dějů" , které však příliš nechybí. Oproti tomu dal celému filmu krásný moderní oblek a komplexnost. Předchozí snímek podle knihy totiž začínal pádem letadla nedaleko "zamořené" vesnice a následovalo dlouhé zkoumání neznámého viru v podzemní laboratoři. Tento film se zabývá myšlenkou "napadení" Země virem komplexněji a využívá i jiné příběhové linie jako je třeba ta o novináři, který hledá pravdu o tom, co se děje. Film pak působí méně vědecky, více zajímavě a neutíká žádná myšlenka původního filmu ani knihy. Obsazení je příjemné, především Benjamin Bratt mě dost potěšil svým hraním a dobrým zapadnutím do postavy vedoucího vědce. Celý film skvěle graduje a Salomon buduje od první chvíle výbornou atmosférou, kterou může pro někoho kazit snad jedině délka filmu okolo tří hodin. Na televizní film možná hodně, ale díky dobře napsanému scénáři děj plyne velmi přijatelně a stále se něco děje. Pro milovníky sci-fi povinnost a pro ostatní vřelé doporučení. Vědecko-fantastický film každým okénkem. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama