Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (180)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Efekty místy až příliš televizní, nicméně i tak se jedná o jeden z těch lepších televizních filmů. Atmosféra v rámci mezí funguje a obsazení mnoha známých tváří z širokého spektra televizních seriálů fandy určitě potěší. I přes tříhodinovou délku a značnou dávku naivity je Kmen Andromeda poměrně fajn. ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Četl jsem kdysi knížku, viděl jsem původní filmové zpracování a na tenhle remake jsem se i těšil, ovšem už na konci prvního dílu jsem tušil, že je něco v nepořádku. Scéna ve stíhačce mě nijak nešokovala, byla očekávaná, ale proč tak tak brzy ve vyprávění příběhu ? Pak to přišlo, ve druhém díle, který jsem viděl asi s odstupem týdne jsem zjistil, že si tvůrci něco přidali navíc a uměle prodloužili stopáž filmu. Škoda, nemusela z toho být nakonec taková slátanina ve které sem se celkem zamotal. Od bratří Scottů bych tedy čekal víc. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som knihu Kmeň Andromeda prečítal naozaj veľmi dávno (asi v čase , keď sa začínalo ťažiť hnedé uhlie), som presvedčený , že v nej nebola tá pasáž, kde sa z nadpriemerne inteligentných vedcov stáva tlupa hrdinov z béčkových filmov a kde nasledujúci cirkus pokazí inak vynikajúci TV film. V čase 2 hodiny 35 minút a 11 sekúnd to Salomon dosť prevaril a keby som to tušil, tak to vypnem a záver si prečítam na druhý deň v novinách. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Oba dva díly jsou si celkem vyrovnané. Mají spád a na to, že to je TV film i pěkné triky, kterých zas tak málo nebylo. Herci jsou průměrný, ale špatně nebo trapně vyloženě nehrají. Možná na to, že má film 180minut, mohli lépe prokreslit postavy, ale tak dá se to prominout. Mě se Andromeda líbila a dávám ji čtyři hvězdičky. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Z předlohy už si pamatuji jenom dezinfekci při vstupu do tajné laboratoře, která obnášela mimo jiné bleskové spálení povrchové vrstvy kůže, aby se předešlo kontaminaci. Jinak jsem neměl pocit, že by to byla nějaká zvláštní bída, ale kolik mi taky tenkrát bylo, že... Film je ovšem pěkná srajda, jakkoli chvílemi vypadá docela nadějně. Trochu provokativně se tam skoro všichni chovají jako najatí debilové a svět má zachránit partička pěti vědců zavřená bez podpory v laboratoři, ale co už. Nebudu se nimrat v prvoplánových poselstvích, za to ten film prostě nestojí, ale sluší se říct, že poslední zhruba třetina nepochopitelně přepálené stopáže už svojí pitomostí překračovala všechny meze. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama