Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Člen klanu nás přívádí do společenství Ku Klux Klanu, který vládne v jižních státech USA neomezenou pravomocí. Pravomocí zvanou lynč. V oblastech, kde lynčování je nepsaným zákonem. V jednom městě vyvolá znásilnění bílé ženy vlnu hněvu a krveprolití. Příběh o tom, jak se život může změnit v krvavou bitvu. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Starší snímok s vtedy hviezdnym L.Marvinom, R.Burtonom. Hnev Ku-klux-klanu prerastie do otvoreného boja, potom čo bolo biele dievča znásilnené černochom. Južné štáty vrátanie Alabami mali a ešte aj majú veľmi silné a početné hnutie Ku-klux-klan. Na tému rasizmu a Ku-klux-klanu tu bolo natočených mnoho filmov a ani tento nie je zlý, ale osobne za najvydarenejší považujem Parkerove Horiace Mississipy. Film 70%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Na žádný film jsem se v poslední době netěšil tolik jako na Klansmana. Proto musím říct, že to pro mě bylo celkem zklamání. Mám téměř panickou hrůzu z čehokoliv, co připomíná KKK, takže jsem film odkládal na dobu, kdy nebudu doma sám (koukali jsme se navíc odpoledne). Jenže tady nebylo vůbec nic děsivého. Čekal jsem víc akce, ta kromě závěrečné osudové přestřelky nepřišla. Marvin jako padouch kterého až vývoj částečně napravil. Burton se však k mému zklamání z toho svého mouly neprobral a zcela proti všem očekáváním (Where eagles dare) se nechal přihlouple odstřelit jak divokej králík.___Víc klanu, míň morálky a bylo by to lepší. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Na jihu bylo tehdá opravdu husto. Pokud člověk neměl tu správnou barvu pleti, mohla se mu stát osudnou i obyčejná procházka. Nic ale není pouze černobílé a násilí plodilo vždycky jenom další násilí. A protože né všichni barevní byli ovce s hlavou dolů, tak to v konfrontaci s ku-klux-klanem, byla leckdy vyložená válka. V tomto filmu člověk poznává i důsledky sympatizovaní, ze strany "normálních" lidí a bezmozkové snahy o lynčování takových sympatizantů. Příběh o odvaze a zásadách, zlobě a hlouposti. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Klansman mě poněkud zklamal. Hlavně po režijní stránce netáhl, čímž nechci říci, že nudil, ale "hobloval na sucho". Atmosféru emocí neztrácel, ale děsivě jí ředil, pomalejší tempo tomu nesedlo. Zvedám palec pro jasně viditelné stopy Samuela Fullera (režiséra Steel Helmet, Pickup on South Street nebo Shock Corridor) ve scénáři - násilí je tady skutečně "luxusní" a bolí. Akorát scéna kde Richard Burton zničí půlku stanice je hloupá. Správnej tah má film až v samotném implicitním vyústění. Btw. je vtipný vidět hodnocení na imdb - 4.8 a odsuzování za jeden z nejhorších filmů. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně šlo. Mý oblíbený starý páky Burton a Marvin jedou svůj standard, což ovšem v jejich případě znamená zastínit všechny kolem. O.J. Simpsona znám jenom z Bláznivý střely, takže touhle rolí mě příjemně překvapil. Film sice nebyl tak profesionální jako Hořící Mississippi a ani mě to tak nedostalo, ale to je možná z části mojí diváckou okoralostí. Zkrátka kvalitní oldskůl, stojící rozhodně za vidění. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Točilo se v Oroville v Kalifornii. (infected)
  • Film sa natáčal na vidieku, v mestečku Oroville, Kalifornia. Miestni boli spočiatku veľmi nadšený z toho, že môžu hostiť natáčanie filmu veľkej filmovej spoločnosti. Ich nadšenie však po vzhliadnutí filmu veľmi rýchlo vyprchalo. (beso74)
  • Spoluscenárista Samuel Fuller mal pôvodne film aj režírovať, avšak z toho vycúval. (beso74)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Reklama

Reklama