Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (113)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Když začnu neobvykle od konce, tak pokus o horrorový thriller dopadl vskutku po česku, kdy pointa byla tak pitomoučká, až se člověk musí smát a říkat si, že tohle jsme fakt my. Stejně jako ostatní, musím konstatovat, že scénář je největší slabina tohoto filmu. Scény se střídají, aniž by do sebe nějak zapadaly, chvílemi jsem nevěděl, kde a proč to jsme. Druhou největší slabinou bylo obsazení nesympatickými herci. Jediným vyčnívajícím nad ostatní byl Jan Zadražil, i když připouštím, že Lucie Vonráčková mi tentokrát ani moc nevadila. Scény ze "středověkých" (pečlivě vybetonovaných) katakomb měly konečně tu správnou atmosféru, ale musím skončit tak, jak jsem začal. Jakýkoli pokus o horror zabíjí naprosto hloupoučký scénář, kdy logika zabloudila v katakombách ještě dříve, než do nich vlezly postavy filmu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hrozně bych tvůrcům přál lepší známku. Snaha je znát. Ale scénář si někam odskočil. Co je naplat slušné využití pražských kulis, poměrně „živé“ postavy, použitelný soundtrack a přijatelné dialogy, když A nevede B, B nevede k C a vůbec má děj až fascinující množství mezer a nedodělků. Už dlouho sem neviděl takovou „pointu bez pointy“. Bože, nažeň do českých filmových luků a hájů schopné dramaturgy. Bez nich to prostě nepůjde… ()

Reklama

Disease 

všechny recenze uživatele

"Máme doma ve sklepě malou černou díru...", ale ve finále je to trochu jinak. Velmi dobrý horror nejen na české poměry. Civilní projev herců a uvěřitelné dialogy "o ničem" se mi líbily. Vadilo mi příliš okaté užívání horrorových klišé a také eskalace napětí mezi postavami během pobytu v labyrintu se moc nepovedla. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Labyrint“ je hezký pokus, ale prostě u toho pokusu zůstává. Nemám pocit, že by tenhle film dělal člověk, který má ponětí o tom, jak natočit horor. Prostě měl nápad, který se mu líbil, možnost dostat se do zajímavých lokalit, kde by mohl natáčet, a tak se do toho pustil. Proč ne. Český hororový trh je malý, mohlo by zaujmout v podstatě cokoli. Jenže lidé mají povědomí o tom, jak by měl vypadat kvalitní hororový film. Tohle není ten případ. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokus o český horor, když už nic tak se musí ocenit aspoň ta snaha. Hlavně první půlhodina mě děsně nebavila, a měl jsem co dělat to dokoukat. Dosta mě vadilo to neustále časové přesouvání děje, kdy to působí dost chaoticky. Pak v podzemí už to docela jde, sice se postavy chovají tak akorát na pár facek. Pointa průměrná. Ps ani Lucka to moc nezachránila, moc jí to tu nesluší. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Nápisy, které filmaři napsali ve Znojemském podzemí na stěny, byly k vidění na prohlídkové trase "adrenalinová trasa č. 1" i dva roky po uvedení filmu. (wirtr)
  • Při natáčení ve Znojemském podzemí se zranil kameraman Martin Matiášek a musel být operován. (Blaster33)
  • Natáčení začalo 11. července 2008 v 6.00 hodin ráno a mělo by trvat do 10. srpna 2008. (Blaster33)

Reklama

Reklama