Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektív Jacob King (Steven Seagal) používa tvrdšie metódy, ale pri chytaní zločincov má vysokú úspešnosť. Práve zatkol Billyho Joea Hilla (Mark Collie), ktorý rád zabíja nožom. Spolu so svojím kolegom, detektívom Stormom Andersonom (Chris Thomas King), sa snažia chytiť sériového vraha, ktorého médiá nazvali Krvák a ktorý má na konte už niekoľko obetí. Vrah na svojich obetiach vždy zanecháva odkaz v podobe symbolu, ktorý v astrológii niečo znamená, a je mu jedno, či zabije ženu alebo muža. Jacob rozlúštil väčšinu symbolov, ale Krvák mu stále uniká. FBI poverí svoju agentku Frankie Millerovú (Holly Elissaová), aby Jacobovi a Stormovi pomohla s prípadom, ale Jacob k nej nie je veľmi zdvorilý. Agentka Millerová sa pýta Storma na zatknutie Billyho Joea Hilla, pretože sa sťažoval na neprimerané použitie donucovacích prostriedkov, Na základe tejto sťažnosti a odmietnutia svedka vypovedať je Billy Joe Hill prepustený z väzenia. Jakub správne tušil, že bude opäť zabíjať. Len neodhadol, že po pár minútach na slobode zabije troch ľudí. Jacob si zo správ od Krváka poskladá vetu, ktorá mu nedáva zmysel, a ide do knižnice v domnení, že je to úryvok z nejakej poézie. Knihovníčka prezradí Jacobovi, že je to text piesne skupiny, ktorá pravidelne hrá v malom klube. Jacob tam ide a od čašníčky sa dozvie, že text napísal Lazerus. Čašníčka mu ukáže Lazerusa (Michael Filipowich), ktorý sa dá na útek. Jacob ho prenasleduje, ale Lazerus utečie. Nechal však za sebou peňaženku a retiazku a z jeho vodičského preukazu sa Jacob dozvedel, že Lazerus Jones bol odsúdený za znásilnenie a polícia ho hľadá za porušenie podmienky. Jacobov predpoklad, že v laboratóriu nájdu na náhrdelníku DNA prostitútky Jessicy a Lazerusa Jonesa, sa potvrdí. Jacob sa spolu s agentkou Millerovou vyberie na Lazerusovu poslednú známu adresu, kde nájdu ďalšiu obeť. Jacob dešifruje posledný odkaz a vie, že Lazerus chce zabíjať v bare Smädná duša. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Samozrejme že je to hlúposť, ale je to jeden z lepších Seagalov za posledné dlhé roky. Dej je obyčajne tuctový, herci okrem Seagala a Hayese samozrejme druhotriedni. Bojové scény sa síce snažia vyzerať tvrde tým, že stále sa niečo rozbíja, či už stoly, fľaše, stoličky, biliardové tága, ale zakrýva sa tým len úplná neschopnosť natočiť poriadnu bitku. Scény sú príšerné zostrihané a neprehľadné, kde neviete kto koho bije. Ale aj tak si myslím, že toto je presne ten typ filmu, aké by mal Seagal točiť a netrepať sa niekde do Rumunska, Bulharska, Juhoslávie nahánať atómové bomby a robiť zo seba najlepšieho svetového agenta. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"vy jste jako zlej exém, pořád se vracíte"...Kolos Stevie v kůži je zase v akci a Kill Switch rozhodně patří po hodně dlouhé době k tomu koukatelnějšímu. Zasluhuje se o to hlavně scénář, který nabízí pár vtipných momentů. Obstojně svede boj s divákem i samotný příběh, který jde oproti seagalovkám tak nějak více do hloubky a nutí v momentech přemýšlet. Největší slabinou tak zase zůstávají bojové scény, do kterých tak dotěrně, a víc než je zdrávo "kecá" stříh a šileně trhaná kamera...poctivě vykopaných 50%! ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Jacob King (Steven Seagal) si už od malička nese své trauma - to když je jeho bratr brutálně zavražděn. Možná proto se dá k policii, a vyšetřuje ty nejhorší zločiny - sériové vraždy. Právě je na stopě sériovému vrahovi zvanému Šifrař. Aby to neměl jednoduché, tak je mu na stopě právě propuštěný zločinec i policistka z vnitřních záležitostí... Skoro by se mi chtělo napsat, že Kód smrti je standardní Seagalovský film. Seagal jako policista, sám proti všemu (a že toho všeho je tady až až), čímž může dokazovat, že svoje bojové umění (udělej co nejméně pohybu za jednotku času) ovládá bravurně. Vše je krásně vidět v jedné z úvodních akčních scén, která trvá asi deset minut, přičemž každý Stevenův hit je asi sedmkrát zopakován z různých úhlů, abychom se jej plně nabažili (bez těchto opakovaných záběrů by film trval asi 20 minut včetně titulků). Jinak nic nového ani překvapivého tento film nenabízí, pokud máte chuť na Seagala tak je úplně jedno, jestli si vezmete tento nebo kterýkoliv jiný jeho film.. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ale áno, až na pár výhrad celkom ľúbivý prínos na tému akcia od Seagala. Stevenovej postave scenárista doprial množstvo replík s ťažko ironikými poznámkami ("asi máš zlomenou ruku", "právě ti prasklo žebro", "ááá ješťě jedno"...), na ktorých som sa celkom bavil. K tomu drsný štýl policajta s "nekonvenčnými metódami", ktorý pred tým ako niekoho zatkne, musí s týpkom porozbíjať komplet všetky sklenené súčasti baru, alebo bytu. Keď má chlapec namiesto hlavy len škaredú krvavú hrču, voláme uniformovaných. Celkovo milo strávená hodinka a pol, len logiku treba poslať na chvíľku za dvere. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Perfekt. Tenhle film mi sednul dokonale. Příběh tu je taky. Klasický drsný polda Seagal. Film má nádech hororu bych někdy řekl. Jsou zde drsné scény, drsné vraždy. Seagal je zde nekompromisní, je zde dost přestřelek a hlavně dost soubojů. Líbí se mi tu, že i Seagal párkrát spane na zem. Závěrečný souboj s noži je dokonalý. Hudba taky slušná. Ve filmu se mi nelíbí, nechci říct režie, ale způsob kamery. Jenda scéna kdy dá Seagal ránu např. je sestřihnutá na třikrát nebo na čtyřikrát. To mi přijde dost divný. Trochu lepší konec bych dal, jinač jsem velmi spokojen. 94% = ***** ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu měl hrát také Wesley Snipes, ale kvůli jeho problémům s daňovými úřady k tomu nedošlo. (ssfan)
  • Jacob King (Steven Seagal) se měl původně jmenovat Jacob Stiwell. (Seag)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno