Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

markuc 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle filmu jsem fakt nechapal, o co jde. Asi jsem uplne blbej, ale pointa takovehoto dila mi naprosto unika. Co se tyce komedialnich prvku - zasmal jsem se vsehovsudy jednou a to na konci filmu - co se tyce dramatickych prvku - tak ty jsem nezaregistroval vubec. Pro me nulovy zazitek a celkove naprosta nuda a sed - zbytecnost. ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Nezávislák, který vlastně stojí a padá na výkonech herců, kteří to ale s přehledem utáhnou. Poselstvím, nenechat se sebou zametat, se nedá nic zkazit. I tak to ale není jen o Matthew Perrym, ale na jeho očekávanou katarzi jsem se těšil od začátku a byl za ni při konci moc rád. Kromě toho má film neuvěřitelně funkční scény jako lehání na ulici, kouření trávy a dotýkání se lidí s následným promluvením do duše. Říkám to záměrně, protože málokdy se stane, aby ve filmu "ten jiný" člověk nebyl taky strašně otravý. Ben Foster ho ale zahrál moc dobře. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Možná by to fungovalo, ale to by nesmělo existovat mnoho zajímavějších a lepších filmů na obdobná témata. Birds of America jsou pro mě nudní a neobjevní. Styl vyprávění a příběh samotný je natolik klasický, že jsem se několikrát přistihl, že se skutečně nefalšovaně nudím. O atmosféru se to snaží (i když tak nějak moc okatě - např. sourozenci hulí trávu) a někdo jí určitě podlehne (herci jsou koneckonců zajímavý, i když jsem trochu nepochopil roli Hilary Swank). Měl jsem podobný problém jako u rovněž červeného Igbyho; s postavami jsem absolutně nesoucítil. Ale za pokus to stojí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Morrie (Matthew Perry) se po smrti rodičů (a zvlášť tragické smrti svého otce) musel vždy starat o své mladší sourozence, Jaye (Ben Foster) a Idu (Ginnifer Goodwin). Nyní, když už oba opustili teplo rodinného krbu, snad již získá čas i pro sebe, pro svoji ženu, i pro svoji kariéru. Jenže když se sourozenci dostanou do trablů, jediná cesta vede zpět k Morriemu.. Tento film jsem si vyhlédl kvůli svému oblíbenému Benu Fosterovi, a další známá jména jako je Matthew Perry a Hillary Swank mne k filmu ještě více nalákali. Bohužel se nenaplnila má (trochu přehnaná) očekávání, takže jsem kapánek zklamán - například Hillary Swank má hodně nudnou roli sousedovic manželky, a jediná trochu zajímavou scénu má až v závěru filmu, kdy dostane hysterický záchvat z pošlapaných kytiček. Jinak stojí celý film převážně na Matthew Perrymu, který - ruku na srdce - se nemůže oprostit od své role Chandlera z přátel, a i v tomto filmu tomu nebylo jinak. Ale i přes můj trochu kritický pohled na film nemůžu říct že bych se nebavil, spousta scén se hodně povedla - jen jako celek mi příběh připadal trochu chatrnější... ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka toho jak může být film o ničem. Není to ani komedie, ani drama. Pokud tam někdo něco vtipného a dramatického našel, dejte mi vědět a podívám se na to pečlivěji. Na první podívání mi ale Birds of America nic nedal. Totálně promarněný čas se na tohle dívat. Matthew Perry tu ani nemá co zachraňovat, ale kdyby to nějak šlo tak by to zachránil, na to vemte jed. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)

Reklama

Reklama