Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Rodinné, láskyplné, ujeté, dramatické × komplikované, nevyjasněné, drhnoucí. Vlastně moc netuším o čem to bylo. Některé dějové linie nebyly dotažené a končily kdesi useknuté. Sourozenci postiženi gentickou vadou - poruchy osobností, lezení do zadku "přátelům", manželka snažící se nečekat na desetiletku a mít dítě, a mohla bych pokračovat v tom, čeho se dočkáte u tohoto snímku. Vesměs ale ve mě tento film zanechává docela příjemnou stopu. Je faktem, že u takových lidí by asi každý člověk byl ve střehu. Sama jsem netušila co se stane a co vyvedou. Mátli mě na začátku jména postav a kdo vlastně jsou - Gary, Batti, Laura..nejpodařenější scénou bylo vyprázdnění Morrieho střev na sousedův trávník. Všechny postavy byly výborně obsazeny, jen Hilary Swank měla pro mě trochu neobvyklou roli po té, co jsem jí viděla ve filmu Million dollar Baby. Přejelo ho auto, ale jinak je v pořádku. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Dvě seriálové hvězdy, jedna oskarová herečka a podivní sourozenci v nijak oslnivém příběhu o maloměšťáctví, vzdoru a rozdílných životních principech, které se shodou okolností střetávají v prostoru společného domu...Život je někdy melancholický a někdy nás staví před zásadní rozhodnutí, ale Birds Of America s ničím z toho nepracují způsobem, který by dokázal pořádně oslovit nebo nebyl na poli podobných malých snímku zpracován mnohem lépe ...Postavy jsou dost vlažné, i když každá z nich má nějakou tu zvláštnost, která však obsah snímku nenaplňuje ničím podstatným...Dobrých dialogů pomálu a pár světlých scén až v samotném závěru... ()

Reklama

FincherD. 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi příjemně a lehce plynoucí dramiticko/komediální film o tom, že je lepší mít nekonvenční a trochu psychicky nalomené sourozence - zkrátka rodinu, než sousedy, kteří si hrají na vaše nejlepší přátele. Takovým je nejlepší pokálet trávník před barákem, doslova:)) Jak je u těchto menších filmů dobrým zvykem i zde se sešla výborná herecká grupa, tentokrát v čele s Matthewem "Chandlerem" Perry. A mimochodem Lauren "Lorelai" Graham nejspíš vůbec nestárne - vypadá fantasticky!! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry n.1 - velmi zajímavé drama s několika málo prvky komedie. Režie je zvládnutá, stejně jako výkony Matthewa Perryho, Bena Fostera a dalších. Zajímavě se to rozjíždělo, ale pak se film moc nevyvíjel, což je škoda. Mohlo to být třeba bláznivější jako je Darjeeling limited. Nebo přinést nějakou závažnější myšlenku.. Scénář jaksi ustrnul na půl cesty. Nicméně závěr je povedený (což bývá velká slabina spooousty snímků) a celkově je to příjemné pokoukání:) Věřím, že mi některé momenty zůstanou v paměti (narozeninové brko, honička na bruslích..) Na toto téma existuje množství dalších filmů, ale mám pro ně slabost, takže hodnotím jak hodnotím, tak 75%. ()

josmart 

všechny recenze uživatele

Nezávislý film o vztazích, zejména sourozeneckých, a Matthew Perry poprvé v kvalitním filmu. A další potvrzení toho, že Ben Foster je úžasný. Tohle musí být opravdu komplikovaný vztah, když jeden ze sourozenců je vlastně tak trochu v pozici otce. Film je pozitivní a celou dobu jsem z něj měl velmi příjemný pocit. Maličko mi svou poetikou připomíná filmy Wese Andersona, i když není tak trhlý. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)

Reklama

Reklama