Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Nutrička 

všechny recenze uživatele

V současnosti můj nejoblíbenější seriál (především celá druhá série). Kdo by nechtěl bydlet se samozvaným umělcem všeho druhu, králem frajerů, šamanem z jiné planety a mluvící gorilou? Mighty Boosh je úžasné nejen svými neprvoplánovými vtipy a originálními zápletkami, ale taky kreslenými příběhy, kulisami a kostýmy, které má na svědomí Noel Fielding a hudbou, za kterou stojí geniální Julian Barratt. Chtěli jste taky někdy pobíhat jen v tílku a házet po sobě mandarinky? ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Britkom, v ktorom gorila rozpráva a dvaja absolutne odlišný týpci sa snažia o show.. Jeden z nich (Julian Barrat) je úplne geniálny a ten druhý pôsobí ako herecký antitalent (Noel Fielding). Absurdný a suchý humor mám rada, no pri väčšine častí 1. série Mighty Boosh som sa cítila trápne. Na málo čom sa dalo schuti zasmiať a celkovo ma to navnadilo tak, že určite v ďalších sériach nebudem pokračovať. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po prvej sérii je dojem rozpačitý. Niektoré časti (alebo jednotlivé skeče) parádne, až som skoro plakal od smiechu a niekedy som sa cítil doslova trapne. Noel Fielding tak, ako bol oživením v IT crowd, tu mi častejšie liezol na nervy. V porovnaní s inými britskými komediálnymi seriálmi (IT Crowd, Black Books) skôr slabota... ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem dost váhal, jelikož nevyváženost britského humoru je obrovská a stejně jako Monty Python i tady jde od geniality k totálni trapnosti. Kdo vydrží ale musí si Howarda a Vince zamilovat. Doporučuji filmek live from Brixton to je masakr. "Im old Greg ....muther fuckers ....Yeah we are avare of your name ....you told us..... about .....eighty tousand times......You playing a game? Love game?" ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Cześć. Witajcie w programie. Ja nazywam się Howard Moon a to jest Vince Noir. Škoda té sestupné tendence. První série byla něco, co se blížilo dokonalosti. Od úvodního představení každé epizody, která trefně uvedla diváka do tématu nadcházející části až po bizardní děj a chytlavé písně. Druhá série mě relativně dost zaskočila tou změnou a popravdě jsem jí pořádně přišel na chuť až někdy v půlce. Finále bylo perfektní. Třetí série měl sice pár opravdu skvělých momentů, ale osobně se mi až tolik nelíbila. Možná měli zase koupit ty kulisy zoo. Jinak, proč jsou polské titulky jen na první sérii? Nejoblíbenější díly: Tundra, Hitcher, The Nightmare of Milky Joe ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Vince Noir (Noel Fielding) a Naboo (Michael Fielding) jsou ve skutečnosti bratři. (Martinibaby)
  • Název seriálu má původ v přezdívce, kterou byl pro svůj účes dříve častován Michael Fielding svým bratrem Noelem a kamarády. Sousloví je možné přeložit jako „mocné křoví“. (adelajdaH)
  • Vyzvánění v telefonu Vince Noira (Noel Fielding) je píseň "Cars" zpěváka Garyho Numana. (Anagram)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama