Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, první půl hodinu jsem ještě jakž takž držela, ačkoli jsem si připadala jako pes proti srsti hlazený. Po půl hodině jsem si při stálém, jen trochu méně pozorném, sledovaní začala pročítat zde zarchivované komentáře, abych zjistila, zda-li má vůbec cenu ve sledování pokračovat. Pár z mých top twenty vyvolených, soudě podle hodnocení i komentů ,není daleko pocitu, jenž jsem měla po dané půlhodince já. Jenomže kopa dalších zdejších si troufla zasypat film hvězdami (a já si při pohledu na téměř půlnoční oblohu říkala, kde všechny jsou...) a názory, z nichž mi sem tam skoro připadlo, že je film naprosto fenomenální průkopnický počin v oblasti romantického melodramatu, jen já to nevidím. Tak fajn, řekla jsem si, rozhodnuta prokopat se další částí stopáže tohoto kousku a třeba v něm i dané něco? najít. Hledala jsem. Až do 73 minuty. Pak už jsem to fakt vypla. Ano, tento film je svým způsobem mimořádný, nestává se totiž často, abych něco nedokoukala do závěrečných titulků. A za to jedna symbolická, víc jsem jich na té noční obloze beztak nenašla. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Takle nějak si představuji romantický film, co nadchne a zaujme. Svět je plný různorodých bláznů, tito blázni se jako všichni ostatní (kdo není blázen, ať hodí haribo medvídkem - řekl bych, že se moc nenajím) zamilovávají. Film je nahlédnutím do prostého blázna, který pozná rozdíl mezi láskou a jistotou. Smutné. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Málokdy zabrousim do podobnejch žánrů,a když už jo,tak hlavně z důvodu obsazení,režiséra apod.I tady jsem hodně přemejšlel,jestli jo,nebo ne.Nakonec sem shlídnul a dokoukal.Film to není špatnej,J.Phoenix hraje znovu roztěkanýho,nevyrovnanýho člověka,a sedne mu to znova skvěle,U J.Graye je to trochu vybočení,ale proč ne.i tenhle žánr zvládnul solidně.Sice zůstanu i nadále věrnej tomu svýmu,ale hanět to nebudu.60%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pohádka o poblouznění židovského chlapce. Tak by se asi dal nazvat příběh komplikovaného chlapíka, ketrý neví co chce. Hledá. Najednou se mu do cesty postaví dvě ženy, jeho osobnost nemá problém s tím obě pojmout. Jedna mu nabízí jistoty, druhá ho přivádí k šílenství. S tou první spí, ale vášeň chybí, s druhou by rád spal, ale ona má jiného. Zamotané tuctové téma má ovšem standardní průběh, myslím že nic neprozradím, když řeknu, jak to skončí--------Vítězí sázka na jistotu, neboť rodina je základ státu. Jediné zajímavé je, jak se mladík rychle dokáže přizůsobit novým podmínkám a po nervovém kolapsu z rozchodu s dvojkou nabízí manželství jedničce. -------Animální instinkt zachování rodu? Patetické, rozvleklé, plné neživotných dialogů. Nuda. 40% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Film vo mne nezanechal ziadne emocie... Ani zaporne, ani pozitivne... Dopozerala som, zatvorila okno, napisala komentar na csfd a zabudla... Nie sice na vsetko, niektore sceny boli vdaka Joaquinovi naozaj skvele, ale to je vsetko. Postavy sa spravaju nelogicky, su vrcholne nesympaticke a tempo filmu je hrozne ubijajuce. Skoda, film mal velky potencial. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)
  • Toto mal byť posledný film Joaquina Phoenixa pred jeho ukončením hereckej kariéry, čo sa neskôr ukázalo ako nepravdivé. (Arsenal83)

Reklama

Reklama