Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

No nemám slov... Jak může být láska krutá a převratná... Velmi zajímavá komedie... Musím dát 5*. Myslel jsem, že dám 4, ale ten konec, kdy se vše úplně obrátilo mě nadchnul i trochu zaskočil..Celý film byl skvělý a plný napětí od samotného začátku až do konce..I když, srabské pro mě bylo, když Leonardo měl odjet z Michelle a své přítelkyni (Susan), s kterou pořád chodil neřekl ani slůvko, že s ní nebude, že miluje jinou nebo tak něco. Ale nic, sbalil se a prostě chtěl odjet...A jak bylo po vztahu s Michelle tak se vklidu vrátil a řekl Susan, že je rád, že je štastný, i když to asi už nebylo upřímné, to už byla spíše beznaděj si myslím.. Tento film můžu jen doporučit, pro labužníky romantických komedií... 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veĺmi divne pojatá romantická dráma. Phoenixova postava mi pripadala totálne vyšinutá, bez sebavedomia s detským chovaním. Napriek tomu sa doňho zaľúbi pekná sebavedomá susedka. Občas sú tu divné dialógy, ale dajme tomu, možno iná poetika bola umeleckým zámerom. Záver je pekný, dáva udalostiam zmysel a krátko po filme by som ho ohodnotil vyššie. Časom ale prevládla tá podivnosť. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Autentičnost a utrpení, sálající přes obrazovku vás možná úplně nepohltí, ale přesto donutí k zamyšlení. James Gray zvolil takový styl, který divákovi nedovolí s postavami sympatizovat a objektivně pozoruje trojuhelník Joaquina Phoenixe. __ Na melancholickou náladu tenhle film není správným lékem. To už teď vím. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Klasický klubový polotovar, ktorý sa dostane do prehliadok festivalov ale fakt dobrým filmom sa nestane. Aj napriek tomu a totálne nezvládnutej finálnej polhodine spokojnosť. Prameniaca však nie z kvalít filmu ale z podobných odžitých situácií a spätného zadosťučinenia, že nie som jediný blbec na svete :) 7/10 a 4* hlavne za opäť dokonalého Phoenixa ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Perfektní práce s atmosférou, výborná chemie mezi herci a v podstatě nevím, co bych vytkl. Snad jen pár situací, které si trochu nahrávají (hlavně ke konci; rozhovor s matkou na schodišti, příliš rychlý zvrat ve finále). Ale film mi vyloženě sedl, soucítil jsem s hrdiny a Phoenixovi uvěřil naprosto vše. James Gray se dříve nebo později zařadí mezi taková jména jako Scorsese či Allen. Moc dobré. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Režisér James Gray prezradil, že Gwyneth Paltrow ho požiadala, aby najprv skontroloval jej prsia predtým, než sa pustí do nahých scén vo filme. Gray povedal, že Paltrow ho požiadala, aby prišiel do jej prívesu, aby mu po dvoch deťoch odhalila svoje prsia, či môžu ísť na kameru: "Gwyneth mi povedala: 'Nevadí mi nahota, dám ti všetko, čo potrebuješ. Ale mám dve deti a myslím si, že moje prsia už nevyzerajú veľmi dobre. Príď prosím do môjho prívesu a ukážem ti ich, a ak si myslíš, že vyzerajú dobre, urobím to.'" Gray na to neváhal: "Tak som tam napochodoval a povedal som jej, že vyzerajú skvele." (Arsenal83)

Reklama

Reklama