Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatně zpracovaný snímek o člověku, kterého láska snad umí jenom trestat a další ukázka toho, že chlapi touží po blondýnách, ale většinou skončí u brunetek, nebo jak se to říká. Láska nedokáže jen těšit, ale taky strašně bolí. Jakkoli je tento snímek spíše pochmurný, a štěstí a radost těžko hledají cestu k divákovi, je hodno obdivu jeho zpracování. Hlavně co se týká barev. Tento film bych pasovala na zlato - černý, třpytivý s nádechem modré. Tohle prostě nešlo nevnímat, je to skutečně nádhera. A herecké výkony všech hlavních představitelů jsou úžasné. Snímek vás vtáhne a nenechá vás vydechnout, možná vám připomene i vás samotné. Kolik z nás už chtělo druhé, pro které jsme mnoho neznamenali, a nejenom proto, že milovali jiné, zkrátka jsme pro ně nebyli ti praví. A jak nás to trápilo. Dokonalá práce po všech stránkách. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Rozhodne možno "Two lovers" brať ako melancholickú romancu akých už bolo, kde chlapík má ženskú, ktorú nevie či chce, lebo viac chce inú a citové peripetie okolo toho. Pre mňa z toho filmu šlo viac, čo racionálne ťažšie popísať (ešteže máme hviezdičky:)). Príbeh bol hlavne o láske, o vnútornom pnutí, pudovej láske, melanchólii okolo lásky a ľudských citoch, ktorým rácio nerozkáže. Atmosféru presvedčivo a citelne buduje Joaquim Phoenix, ktorý síce má vo filme akože cez 30, emocionálne však oveľa menej - je plachý, krehký, zraniteľný a detský zároveň. Celý film som vdýchla jedným nádychom až na koniec, ktorý skončil ako rozprávka - možno by som šla aj vyššie. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Minimalistické (prostředí, lokace, hudba) komorní drama s charakterními herci (nejlepší Vinessa Shaw) a průměrným dějem. Gray má talent rozvíjet osobní vazby a jakž takž zvládá jít v kolejích realistična. Podle traileru jsem očekával více opravdových emocí a méně pozitivních chvil. Nakonec to bylo přesně opačně, ale i tak je to věc která má hlavu a patu, vyjadřuje se jasně a děj nám podává srozumitelně, v dostatečně hutné formě. Rozhodně stoupající tendence. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovy vlastne nicim zajimavy a nic noveho neprinasejici romanticky drama, na ktery se ale celkem dobre kouka, protoze je slusne natoceny a obsazeny. Pribeh je ale jinak dalsi variace na vztah mezi chlapem a zenskou, kdy on ma pritelkyni, ale mysli na jinou, ktera ho ale bere jako kamose a taky nekoho ma. Proste typickej vztahovej film. A vlastne se tu ani nic jinyho nedeje a ke konci uz filmu precejen dochazi dech, protoze proste nema co nabidnout. A i ten konec je takovej lehce pitomej. Aspon, ze tu je silna herecka sestava v cele s Phoenixem, kterej hraje takovyho lehce rozsrackovanyho typka, pak tu je problemova sousedka v podani slusny Paltrow a sympaticka Shaw. Nekde sem cet, ze ve filmu bude odvazna scena s Gwyneth, jestli si teda film bude nekdo poustet kuli tomu, tak upozornuju, ze to je jeden zaber na jedno prso z dalky. Celkove sice dobre natoceny a zahrany drama, ale nic extra. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veĺmi divne pojatá romantická dráma. Phoenixova postava mi pripadala totálne vyšinutá, bez sebavedomia s detským chovaním. Napriek tomu sa doňho zaľúbi pekná sebavedomá susedka. Občas sú tu divné dialógy, ale dajme tomu, možno iná poetika bola umeleckým zámerom. Záver je pekný, dáva udalostiam zmysel a krátko po filme by som ho ohodnotil vyššie. Časom ale prevládla tá podivnosť. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)
  • James Gray uviedol, že Gwyneth Paltrow ho inšpirovala k napísaniu scenára, keď sa s ňou stretol na večierku a ona nariekala, že všetky jeho filmy sú príliš mužské. Preto napísal tento film a postavu Michelle, aby jej to vyvrátil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama