Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

freddy 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle film má jednu velkou chybu. Milenci jsou totiž velmi roztahaný film, který se k tomu vyvrcholení blíží tak nějak opravdu pomalým hlemýždím tempem, přičemž někteří diváci by klidně mohli usnout, než se ten film ke svému cíli vůbec dostane. Skoro mi to připadá, jako by tvůrci neměli dost nápadů, tak to schválně natahovali a zpomalovali, aby se dostali na nějakou solidní délku filmu. A bohužel toto velmi pomalé tempo jinak velmi atraktivnímu a zajímavému příběhu opravdu dost ubližuje, což je veliká škoda, protože jinak bych neměl k Milencům žádnou výhradu. Je zde totiž zajímavě popsané dilema, co dělat, když muž nemůže zavadit o lásku a najednou se objeví hned dvě dívky, které mají zájem o vztah. Co bych udělal já na místě hlavního hrdiny mi bylo jasné ihned, jakmile jsem spatřil atraktivní Vinessu Shaw. Ale kdyby se hlavní hrdina rozhodl hned, tak by ten film skončil pár minut po svém začátku. A jak už jsem naznačil, příběh je to atraktivní, docela zajímavý a velmi dobře koukatelný, a nebýt toho roztahaného tempa filmu, tak bych neváhal s nadprůměrným hodnocením. Takhle bohužel chtě nechtě musím film označit za průměrný, avšak s docela zajímavým dějem. Takže celkově hodnotím průměrnými třemi hvězdami, což je opravdu docela škoda, ale tvůrci si za to mohou sami. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Klasický klubový polotovar, ktorý sa dostane do prehliadok festivalov ale fakt dobrým filmom sa nestane. Aj napriek tomu a totálne nezvládnutej finálnej polhodine spokojnosť. Prameniaca však nie z kvalít filmu ale z podobných odžitých situácií a spätného zadosťučinenia, že nie som jediný blbec na svete :) 7/10 a 4* hlavne za opäť dokonalého Phoenixa ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Milenci z roku 08 jsou vyloženě uspávací film. Děj plyne pozvolna, až příliš řekla bych. Emocionálně rozpolcený (pro mě už typický rys jeho postav) Joaquin Phoenix se zmítá mezi dvěma povahově rozdílnými ženami. S tím, že k citově labilní Michelle je přitahován mnohem silněji než k rozumnější a hodnější Sandře, která Leonarda opravdu miluje. Ale tak už to v životě bývá, že zatoužíme po tom, co nemůžeme mít. Když to shrnu, tak je to trochu táhnoucí se romantika. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Autentičnost a utrpení, sálající přes obrazovku vás možná úplně nepohltí, ale přesto donutí k zamyšlení. James Gray zvolil takový styl, který divákovi nedovolí s postavami sympatizovat a objektivně pozoruje trojuhelník Joaquina Phoenixe. __ Na melancholickou náladu tenhle film není správným lékem. To už teď vím. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut je ještě celkem zajímavých, byť rozhodně nejde o nic objevného či neviděného, ale od večeře v restaurantu už to jde jen z kopce. Gray ztrácí kontrolu nad tempem, scénář je předvídatelnější než rady babek z Volejte věštci a rychlost, s jakou obě ženské postavy roztahují nohy, mi mozek ještě teď nebere. 5/10 a malá prosba, aby Gray konečně dostal scénář, v němž bude moci svůj cit pro atmosférické dusno pořádně využít. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)

Reklama

Reklama