Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix je opravdu zajímavým hercem. Ze začátku mi tu byl celkem nesympatickej, ale pak jsem ho začal chápat a přál jsem si, aby se mu dařilo. Celý film provází příjemně civilní výkony všech zůčastněných, což v kombinaci s hnusnym počasím dělá film dosti "hmatatelně" uvěřitelným. Já se nenudil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vidět údajně poslední film Joaquina Phoenixe a nakonec jsem rád, že se nedávno vrátil s tvrzením, že dva roky hrál komedii a veškeré snahy o hudební činost měla být jen součástí dalšího filmu. Milenci jsou totiž neskutečně nudný a otravný film, který bylo utrpení dokoukat. A kdyby filmová kariéra Joaquina Phoenixe skončila tímhle filmem, asi by mě to dost mrzelo. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Naposledy som mala možnosť si pozrieť na základe docela pozitívnych referencií a solídnemu hodnoteniu túto ,,neuveriteľnú" nie tak docela dramu ako píšu.Moje hodnotenie vychádza zo zážitku z celého filmu,ktorý sa rovnal nulovému zážitku.Bola to jedna dlhá nudná prechádzka ošumelým, staromodnym prostredím Brooklynu,dotvorené komornou atmosférou...A nechýbali ani nezáživné dialogy.Zbytočná dráma,ktorá sa navyše nekonala.žiadna pointa,ľahkopredvídateľný dej,..Ku koncu som myslela,že to neustojím a zaspím na mieste,no zvedavosť mi nedala, radšej som mala poslúchnuť vnútorný hlas.Ponevač, níbrž, protože,jelikož by som sa už k tomuto snímku už nikdy viac nevracala. ** hviezdy za Phoenixa a Paltrow, v opačnom prípade píšem odpad! a pruser ako mraky :) Ach využiť tak produktívnejšie ten čas strávených pri takejto hrôze.Skôr by som zaujala a mala úspech s 50-tymi sivými tričkami ako s týmto tu.Panebože ak ma chcete zabiť a unudiť k smrti pustite mi toto :)) ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Další film, nad jehož procenty mi přestává rozum stát.. Pro mě je to úžasný snímek se zajímavým dějem, výborným obsazením a skvělým zpracováním i scénářem. Ani na chvíli jsem se nenudila a byla jsem zvědavá, jak to celé nakonec dopadne. Počiny hlavních postav mi nepřipadaly ani trochu nelogické, právě naopak - úplně jsem se s nimi sžila.. A kdokoliv cokoliv udělal, říkala jsem si, že chápu, proč to dělá.. Prostě úplně fantastický snímek.. Joaquin Phoenix mi dokázal, že místo na předních místech mé TOPky nemá jen tak pro nic za nic a že je to dokonalý herec, který dokáže svoji roli perfektně procítit a ponořit se do ní tak, že mu věřím každé slovo a každou slzu.. Překvapila mě Gwyneth Paltrow, konečně jsem ji přestala vnímat jako jednu z těch "blondýn šoubyznysu".. I Vinessa Shaw se mi opravdu hodně líbila, byla milá a krásná! Celý film je tak úžasně zpracovaný, romantický, vzrušující, dojemný.. Má úplně všechno a myslím, že to prostě nemohlo dopadnout lépe! :) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Možno to nie je na prvý pohľad tak evidentné, ale na pozadí atypického vzťahového trojuholníku, v ktorého centre sa nechcene ocitá vnútorne rozorvaný a psychicky labilný Leonard, sa James Gray venuje témam sprevádzajúcim celú jeho tvorbu - komunitám prisťahovalcov v amerických veľkomestách (konkrétne, podobne ako v jeho značne autobiografickom debute, opäť situovanej do newyorského Brighton Beach) a konfliktu jedinca s morálnymi hodnotami alebo záväzkami k rodine a organizácii (v tomto prípade zastúpenej podnikom Leonardovho otca)._____Od záplavy konvenčných nezávislých romantických filmov sa Two Lovers odlišujú predovšetkým ukázneným, neokázalým civilným štýlom, sýtou atmosférou do chladných farieb zaodeného fotogenického Brooklynu - mj. nočné pasáže sú nezameniteľné - a vynikajúcim vedením hercov. Vďaka tomu je pozornosť smerovaná k zaujímavým postavám a stupňovanej melanchólii so silne katarzným a v zásade nejednoznačným záverom. Ostatne, nejednoznačnosť je v celom filme sprítomňovaná v postave Leonarda, ktorý musí neustále činiť ťažké rozhodnutia a striedavo sa prikláňa na jednu i druhú stranu. Tajnostkársky charakter vzťahu medzi Leonardom a Michelle je naviac posilnený tým, že si ako miesto dôverných stretnutí vyberajú opustenú strechu a ich rozhovory či dokonca len telefonáty sú niekoľko krát, podobne ako vo Wong Kar-waiovom Fa yeung nin wa snímané cez sklo (sklenené dvere, ale tiež okná, ktoré spĺňajú i rolu komunikačného kanálu medzi „ich“ bytmi). I Lenardova záverečná replika je ambivalentná a vyjadruje jeho permanentné potácanie sa medzi šťastím a samovražednými sklonmi. Je preto podstatné, že mizanscéna, práca s kamerou a strih na seba nestrhávajú pozornosť, ale stav hlavnej postavy len vkusne a nenápadne dopĺňajú, a zdôrazňujú._____Je celkom možné, že ide o najlepší Grayov film. Minimálne z tých troch dosiaľ videných rozhodne. Joaquin Phoenix tu tiež podáva jeden zo svojich najsilnejších výkonov. Citové súznenie s filmom bolo u mňa absolútne. 85% Season Challenge Tour 2015 P.S.: Jellini: Aký citát? Možno sme videli iné verzie, v mojej na konci žiaden nebol. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)

Reklama

Reklama