Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

BS 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo neví co je Galactica ať se k tomuhle dílu raději nepřibližuje, pro ty, kteří jsou BSG zachyceni je to jasná volba. Pegasus zde ožívá na plno, dojde k vysvětlení mnoha "mýtických" příběhů o admirálce Cainové a vše do sebe najednou krásně zapadá. Závěrečný rozhovor mezi Roslinovou a Adamou to vše jen umocňuje. Pro fanoušky povinnost. ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný "spin-off" v přestávce na poslední sérii. V Razoru se ukazují některé události, o kterých jsme slyšeli v předchozích sériích (zastřelení XO admirálem Cainovou atd), ale hlavně i jistý posun v ději. Potkali jsme údajného Boha Cylonů a to už něco znamená. Dále mě hodně potěšily scény z první cylonské války a mladý Adama, který narazil na "porodnici" Cylonů... Tenhle film prostě dokresluje výbornou atmosféru seriálu. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Reklama

newer_more 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí si stěžuje na to, že Razor beze zbytku nemá smysl. Ano, nemá. A jedna série vám k pochopení nestačí. Takže pro všechny, kdo si chtějí pustit tento "mezisériový" film- je doporučeno ho shlédnout až po 3 sérii. Po 2. sérii byste možná část pochopili, ale po 2. sérii je důležitější The Resistance. Navíc byste nepochopili konec, protože čtyři z posledních pěti, o kterých se mluví na konci Razoru se objeví až na konci 3. řady. Já jen tak ;-) ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

No...pre tych co nevideli prve 3 serie serialu nech to nema vyznam pozerat, lebo jednak to asi nepochopia a jednak sa unudia. Pre tych co sleduju poporiadku cely serial je to "must see" zalezitost z 2 dovodov. Prvym je zaujmavy pohlad na Pegasus a do duse casti posadky, no ale druhym je dolezita informacia alebo vestba (?), ktora tam padne ohladom Kary Thrace, ktora Vam rozhodne nastartuje myslienky ohladom toho ako bude pokracovat serial v 4. serii. Inak film celkovo hodnotim ako klasicku dlhsiu epizodu, ktora vsak nie je vobec taka napinava ako tie v serialy a co ma mrzi je ze tu nesedelo zopar veci!?! Podla toho co sme videli v prvych 3 seriach, by ani jeden z Adamovcov nevydal rozkaz, ktory by znamenal smrt Kary Thrace, co vo filme dost divne vyznelo a taktiez by Apollo nikdy v serialy len tak bezhlavo nenechal cast posadky len za to ze sa prerusilo spojenie...toto vo filme ozaj nesedelo s povahami postav ako nam ich ponukli v seriali. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako seriál ale stále dosť dobré. Hlavným problémom bolo podľa mňa, že sa tvorcovia snažili nahádzať do filmu príliš veľa tém (ako to bolo s Pegasusom po útoku na kolónie, ako sa riešila situáciu po smrti admirálky Cainovej, flashabacky z Adamovej mladosti a vytvorenie hybrida). Všetko tieto témy sú síce zaujímavé ale v konečnom dôsledku mi došli nedotiahnuté. Nové postavy celkovo neurazia no aj tak je najzaujmavejšou postavou seriálu admirálka Cain. Bez protiváhy k vojenskej sile , tak ako ju na Galactice predstavuje Roslinova sa Cainová vydala na krížovú výpravu proti Cylonom, pri ktorej neváhala obetovať kohokoľvek kto jej stál v ceste. Práve táto línia priniesla najzaujmavejšie situácie a riešila najzaujímavejšie otázky -mali v čase vojny vojaci právo brať si od civilistov čo potrebovali? V minulosti sa to dialo počas vojny každodenne. Bola Cainova šialená ťapša, zaslepená pomstou, alebo iba človek ktorý v neriešiteľnej situácii urobil to čo bolo potreba aj keď to bolo ťažké? Škoda, že tejto línii nebolo venované viac času, pretože tie ďaľšie dve boli oproti tejto poslabšie. P.S: Potešil design cylonov v minulosti, ktorý je poctou starej BSG z 1978. 8/10. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama