Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na katolické střední škole se populární a velmi krásná dívka (Mischa Burton) spojí se školním reportérem, aby vyšetřili případ ukradených závěrečných testů. Ale když už mají své podezřelé, na povrch vyjde obrovké spiknutí. (Sydonai)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Z tohohle prostě asi nikdo nebude úplně nadšený, ale každý kdo už si to ze zájmu pustí, podle mě zklamaný nebude. Komediální i kriminálková složka mají v sobě takový příjemný a nepřehnaný nadhled a podle toho která z nich má v jednotlivých momentech prim, je taky daný úsek zábavný. Tím chci říct, že je to lepší jako noirová komedie než jako středoškolská detektivka. Zakomponování noirového vypravěče do takového charakteru mě baví ještě u psaní komentáře. Heh. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Light teenagerská komedie se zakomponovaným "krimi" příběhem. Někdy jsem se celkem ztrácel ale při záverečné rekapitulaci jsem se chytil. Plno dobrých hlášek a úsměvných scén ale na druhou stranu pár hluchých míst. Bruce Willise nevýrazný. To se ale nedá říct o mé oblíbenkyni Mische Barton, která se zde aji odhalila... :-) ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Film okrem kriminálneho/detektívneho prvku, ktorý je súčasťou, je to stále typický, triviálny americký vysokoškolský tínedžerský film: populárni chlapci verzus nerdi, nedbalé večierky so všetkými zúčastnenými, uvažovanie o sexualite, rasovo rôznorodé postavy a tak ďalej. Herecké výkony tiež nie sú ničím výnimočné, až na jednu príjemnú výnimku, Brucea Willisa v úlohe riaditeľa Kirkpatricka, ktorý je naozaj vtipný v noir štýle. Scény s ním vyčnievajú nad ostatné. 6/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Problematika amerických středních škol je pro našince přece jen poměrně vzdálená, a od toho se odvíjí i moje hodnocení. Vše se točí kolem spiknutí proti školnímu prezidentovi, jež je falešně obviněn z krádeže testů pro závěrečné zkoušky. Celé věci se snaží přijít na kloub snaživý pisálek do školních novin v podání Reece Thompsona. Vše mu ale komplikuje počínající vztah s proradnou školní krasavicí Mischou Barton, v zádech má přísného ředitele Bruce Willise, co tolik nesnáší žvýkání, musí co nejdříve vypátrat osobu, která stojí v pozadí spiknutí, a nový školní prezident (spolu se svými kumpány) už rozjíždí výnosný kšeft, spočívající v prodeji drog studentům. A navíc zosnoval plán, jak se nepohodlného otravy, lačnícího po senzaci, zbavit. Děj je dost řídký a roztahaný, v podstatě o ničem, rozhodně nečekejte nic v "prcičkovském" stylu. Tohle je totiž jeho naprostý protipól. Důraz je kladen zejména na zachycení autenticity poměrů na tamní střední, v tomhle ohledu není co vytknout. Nuda by to určitě pro českého diváka byla, ale tu spolehlivě zahánějí všichni herci v čele s Brucem Willisem, kteří se svých partů zhostili na jedničku. Jinak nic extra zajímavého tenhle film ze života studentů jedné střední nepřináší a závěrečné rozuzlení taky žádná sláva Z tohoto kousku může být plně nadšen pouze studentík americké střední. Pro mě je to tak nějak nezajímavé. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Příběh v klasickém noirovém schématu je zasazený do prostředí americké střední školy. Oproti temnému Zmizení (Brick) je ale mnohem veselejší. Vyšetřující mladý smolný žurnalista na rány pěstí odpovídá suchými hláškami, propadá neodolatelnému kouzlu femme fatale Mischy Barton a místo cigaret v ústech notoricky žmoulá žvýkačku. Povedené gagy inspirované humorem teenagerovských komedií zapadají do dobře napsaného scénáře. I když je komplikovaný konec mírně chaotický, film nenechává na pochybách, že tohle je ta pravá Drsná škola. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v čase 01:04:00 vidíme ve filmu záběr na ulici Kennedy Boulevard v Bayonne v New Jersey. Záběr na stejnou ulici můžeme vidět ve filmu Válka světů (2005), kdy v jednom z domů bydlel Ray Ferrier (Tom Cruise). (joecole20)
  • Ačkoliv lokace filmu není nikdy přesně uvedena, je možné všimnout si vlajky New Jersey v kanceláři Kirkpatricka (Bruce Willis). Willis dokonce vyrost v Jersey, konkrétně v Penns Grove. (KucC)

Reklama

Reklama