Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirické komediální drama, v němž Robert De Niro hraje upadajícího hollywoodského producenta,který se snaží ubránit ponížení ze strany Hollywoodu.Při natáčení svého nového filmu prochází doslova peklem.

Film je natočen podle knihy What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line od Arta Linsona, ve které autor popisuje své zkušenosti jako producent v Hollywoodu. (Worissek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

jahol 

všechny recenze uživatele

Pod nepříliš ataktivním povrchem překvapivě dobré a velmi lidské. Bezprostřední prolnutí děje s životem postav skutečného Hollywoodu si přitáhne vaši pozornost. Žádná postava není černobílá a proto není nikdy zcela jasné, co udělá samo o sobě nebo v interakci s druhými, nicméně velmi často se hrdinové tohohle snímku rozhodnou tak, že si říkáte "Jo, vůbec se mu nedivím". A mezi tím vším bojuje své stovky profesionálních i ryze osobních duelů vynikající Robert de Niro. Stojí za vidění. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Začal to Les Grossman a pokračuje v tom nikoli Ben, ale Art Linson, který sepsal své producentské zkušenosti a pomoci ošlehaného Barryho Levinsona je vmetl Hollywoodu do tváře. What Just Happened? hlavně funguje v profesní rovině hlavní postavy, která se prakticky točí kolem dvou věcí: headshotu psa a zarostlého Willise. Nezní to nijak odvázaně, ale věřte, že po strastiplných a mně totálně volných pasážích z Benova osobního života, budete na toho Brullise čekat klidně i 10 minut (a že to teda byl nervák!). Sice se nejedná o až tak sžíravou satiru, jak jsem čekal, ale rozhodně pobaví. Zejména ty, co se ve světě filmu pohybují nějaký ten pátek a mají nakoukáno. [Přesná stopáž: 100 min] ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jak už jsme si asi u Barryho Levinsona zvykli, někdy holt nejede na plný plyn... a někdy vlastně nešlape na pedál ani z poloviny. Co se vlastně stalo mohlo být na pomezí komedie typu Entourage a Altmanova dramatu Hráč. Místo toho nesympatický De Niro pobíhá od jedné epizodky k druhé, slabě napsané postavy mají téměř nulovou chemii a hlavně žádnou motivaci. Alespoň Kanaďan Michael Wincott v roli nepřizpůsobivého režiséra dokáže pobavit. Ale neviděli jsme už tato neposedná hollywoodská dítka lépe a dříve právě ve Vincově partě v Entourage? 40 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Práce hollywoodského producenta není tak snadná, jak by se navenek mohlo zdát. Ben (Robert De Niro) by mohl vyprávět. Donutit excentrického režiséra (Michael Wincott) aby ze svého mistrovského díla odstranil morálně závadnou scénu je téměř nadlidský výkon. A ještě k tomu donutit hereckou hvězdu nového filmu (Bruce Willis), aby se vzdala svého plnovousu je už úplně nemožné. Není se čemu divit, že tím vším trpí i Benův osobní život .. Filmy Barryho Levinsona mám docela rád - asi jsme naladěni na podobnou vlnu, ale jeho mírná nadsázka (a v tomto filmu hodně kopající do vlastních řad) je naprosto úžasná. Když si člověk občas v novinách přečte, co všechno herecké či hudební hvězdy od svých producentů vyžadují (pozlacená záchodová prkénka a podobně), tak se pak lpění na úchylném plnovousu vůbec nedivím. I po herecké stránce se mi tento film líbil moc - od Roberta DeNira jsem nic než výborný herecký výkon nečekal, ale příjemně mne překvapili i ostatní - hlavně teda ale Michael Wincott. Takže i když jde v tomto filmu vcelku o kulový, stejně se na něj moc dobře kouká, a bavit se budete ať chcete nebo ne ... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem nevýrazná satira, ve které se sice najde několik dobrých nápadů či správně rejpavých scén, ale výsledku tomu chybí razance a odvaha rejpnout si do Hollywoodu pořádně. Tempo je pomalé, herci většinou nemají moc co hrát a některé postavy a dějové linky mi zde přišly značně navíc. Robert De Niro je ale vynikající a Bruce Willis hodně pobavil. To je ale, vzhledem k tématu a tvůrcům, pořád sakra málo. 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Přestože je kniha "What Just Happened: Bitter Hollywood Tales From the Front Line (Co se vlastně stalo: Hořké hollywooské příběhy z první linie)" biografickým souhrnem zážitků Arta Linsona jako filmového producenta, rozhodl se Linson film vyvést jako fikci a knihou se pouze inspiroval. (HappySmile)
  • Film ukončoval v roce 2008 festival v Cannes. Byl promítán jako nesoutěžní snímek. (HappySmile)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama