Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 2

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Předem jsem si říkal, že to bude nekoukatelná blbost, že Abigail Breslin bude nesnesitelná nebo aspoň přinejmenším otravná a že ani sebelepší výkon Jodie Foster (ve který jsem stejně nedoufal) tomu nemůže zařídit kladné hodnocení. Naštěstí se mé obavy nenaplnily, i když do jisté míry to blbost je a protože mi už dávno není 11, tak také vím, že k dokonalosti tomu hodně chybělo. Důležité je ale brát ten film takový, jaký je. A jedná se o příjemnou, zábavnou rodinnou komedii s hezkými barevnými záběry, která kvůli kratší stopáži bez problémů uběhne. Abigail Breslin hrála výborně a byla sympatická a i Jodie hrála velmi dobře, i když přece jen jí známe a představujeme si ji všichni v poněkud odlišných rolích. Ale potvrdila, že vlastní i kus komediálního talentu. I když ze začátku jsem si říkal, do jaké hovadiny to Jodie vlezla - u úvodní amatérské animované sekvence jsem totiž trpěl jak pelikán...:) Chápu samozřejmě, že Jodie chtěla zkusit i něco jiného a navíc toto je první film, který budou moci shlédnout její děti. Zato Gerard Butler mohl hrát trochu lépe - avšak jeho postavy (nedobře napsané) mu k tomu vlastně nemohly dát dostatečnou příležitost ani prostor. Ani příběh nenabízí žádné hlubokomyslné poselství, ale jelikož jsem to ani nečekal, nestěžuju si. :-) Je to dobrý film na odreagování, který rozhodně neurazí a velmi potěší. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jako "dětský film" je to možná nadprůměrné, jako "film" klasická průměrná oddechovka. Zajímalo by mě, jak do toho nalákali Jodie a Geralda, ale asi každý musíme nějak platit nájem:-). Každopádně by bylo hezké, kdybychom uměli takhle svižným způsobem točit filmy pro mladší publikum i u nás v ČR. Neustálé opajení o "české škole" dětského filmu mi už trochu leze krkem. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

no, macgyver hadr, a taky co se týče zvířátek, je to slušná vykrádačka - zlatovlásky a obvyklých posledních zpráv v televizních novinách na nově :-) ale celkově to není zas takovej propadák, jak jsem čekal... triky jsou na ten rozpočet (37 M$) celkem berný a docela rychle to i uteklo... jen jsem při sledování tý nádherný krajiny nemohl odolat doušku karibského rumu... ale o to tvůrcům asi šlo, ne? :-) s jeho podporou uzavírám na 50%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +Gerard Butler, Abigail Breslin, Jodie Foster, krásné prostředí, hudba, příběh, příjemný český dabing -o něco víc dětinské než je zdrávo, nejvíc mi to vadilo u záporných postav, mohlo se to klidně brát vážněji a dospěleji/// Nim´s Island je krásný rodinný film u kterého se budou všichni co mají rádi nenáročné a hravé dobrodružné filmy velice příjemně bavit. Hodně se mi líbilo propojení mezi Nim a Alexem/Alexandrou Rover. Jen to mohlo být klidně o půl hodinky delší a nebo by mi vůbec nevadilo nějaké pokračování :-)/// Celkem 86%/// ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Malá Nim (Abigali Breslin) žije se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na malém ostrůvku uprostřed Pacifiku. Veškerý čas věnují biologickým výzkumům a po večerech si čtou příběhy o oblíbeném dobrodruhovi Alexi Roverovi, který veškeré problémy řeší bez mrknutí oka. Jednoho dne vyjíždí Jack na moře, a Nim zůstává na celém ostrově úplně sama - což si hodlá náležitě užít. Bohužel si ostrov vyhlídnou bukanýři, kteří se z něj rozhodnou udělat výletní místo pro turisty. Ale Nim si nenechá ostrov jen tak vzít. A když ji přes email zkontaktuje sám Alex Rover, neváhá a poprosí jej, aby jí pomohl. Alex Rover (Jodie Fosterová), spisovatelka příběhů o hrdinovi ale trpí chorobným strachem z venkovních prostor, a tak musí překonat sama sebe, aby se na dlouhou cestu mohla vydat ... Už od prvních minut je jasné, že asi nejsem (už 20 let) tou pravou cílovou skupinou pro tento film (a pokud je vám více jak 12, tak asi také nebudete). Příběh je patřičně naivní, aby jej i mladší diváci plně pochopili a nic jim nebránilo si jej užít. Nemálo z nich se s hlavní hrdinou Nim dokáže ztotožnit a film tak nepochybně splní i jejich skrytá přání. Herecké obsazení je ucházející, ovšem vévodí mu malá Abigail Breslin, která už v Little Miss Sunshine dokázala, že do budoucna s ní je třeba počítat. Oproti tomu Paní Herečka Jodie Fosterová se po většinu filmu jen pitvoří - myslím si, že ta tohle to zapotřebí nemá (i když, komu by se doláče nehodily, že?). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Lulu Mickelson, dcera producentky/scénáristky Pauly Mazur, se krátce objevila ve scéně na letišti jako pasažérka čekající v řadě na pasové odbavení. (HappySmile)
  • Abigail Breslin se brzy sžila s oběma lachtany Spudem i Fridayem, jen jí vadil zápach ryby, kterou jim dávala jako odměnu za dobře provedený výkon. (Kulmon)
  • Natáčení probíhalo na australských písečných plážích a v bujných deštných pralesích ostrova Hinchinbrook. (Kulmon)

Reklama

Reklama