Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá učitelka z New Yorku April Epnerová (Helen Hunt) měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. Šokovaná, raněná a bezdětná skoro-čtyřicátnice s biologickými hodinami hlasitými jako budík po babičce má pocit, že rozchodem s manželem přišla o poslední šanci pořídit si vysněné miminko. K tomu ještě musí řešit problémy ze svého dětství. Její adoptivní matka umírá a April se setkává se svou biologickou matkou, velmi energickou a velmi výstřední Bernice (Bette Midler). A aby toho nebylo málo, vypadá to, že "sex na rozloučenou" s Benem asi nezůstal bez následků. Dokáže April pod tlakem okolností najít novou životní rovnováhu? A pomůže jí v tom Frank (Colin Firth), sympatický rozvedený otec jednoho z Apriliných žáků? ... Helen Hunt, držitelka Oscara za hlavní ženskou roli v komedii Lepší už to nebude (As Good as It Gets, 1997), debutuje jako režisérka nezávislou tragikomedií inspirovanou románovým bestsellerem Elinor Lipmanové. Hvězdně obsazený snímek, v němž herečka ztvárnila hlavní roli, získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. Do role trpělivého gynekologa obsadila Helen Hunt Salmana Rushdieho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

doGof... 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně realistický pohled na život ženy, která neví co chce. Touha po dítěti, oťukávání se s nově nalezenou biologickou matkou, manžela nebo rozvedenýho, na dveře bouchá čtyřicítka a naše April se nedokáže rozhodnout. Snímek spíše pro opačné pohlaví, které se více dokáže vžít do role hlavní představitelky a pochopit její nerozhodnost. [8/10] ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

75 % - Helen Hunt na režijní sesli mě příjemně překvapila a Helen Hunt v hlavní roli potěšila, stejně jako většina tohoto kousku. Příjemné, hodně civilní drama, kde s výborně hrající Hunt tvrdí muziku možná ještě lepší, sarkastický Firth. V závěru mi ale přišlo, že nastavené tempo se rozpadá, kompaktní obsah lehce rozbředává. Snad honění příliš mnoha zajíců najednou: reší se tu tolerance ve vztazích, nacházení důvěry, touha po dítěti. Těžko říct, má-li být hlavní linkou osa dcera-matka nebo žena-partneři. Ale celkově nadprůměr. ()

Reklama

ecis 

všechny recenze uživatele

Je tazke sa pozerat na romanticku komediu (hoc komedia to az tak nieje), kde hlavnu hrdinku hra anorekticky vyzerajuca Helen Hunt. Rezia jej ide prekvapivo dobre - herecka iskra uz zhasla. Inak scenar a pribeh nenudi, je dospely, v niektorych chvilach spravne odlahceny a zenske pokolenie urcite nadchne. # K tomu mi vsak sla velmi na nervy jej matka (Bette Midler) - na ulici by som tipoval skor sestru. Ta Helen Hunt sa fakt nehodila do tej ulohy. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Helen Hunt mám jako herečku velice rád, ale musím objektivně prohlásit, že jako režisérka je velmi netalentovaná a celý příběh tímto poslala do kytek, a v tomto konkrétním případě je v křeči i jako herečka. Tuto roli si ušila na míru sama sobě, bohužel však ztratila soudnost v přimeřenosti role svému věku. Helen, je pravda, že již nejsi u producentů tolik v kurzu, ale takovýmto způsobem se do jejich hledáčku určitě nevrátíš, ba naopak! ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda... Bezdětná čtyřicátnice v podání Helen Hunt působí dojmem k smrti unavené matky deseti dětí. Dvojice, kterou spolu s ní tvoří Matthew Broderick, kandiduje na první místo v mém žebříčku nerealistické filmové manželské páry. O nic uvěřitelnější a záživnější není ani samotný děj filmu. Dávám hvězdu za Colina Firtha a druhou za výbornou Bette Midler a její spoďárovou scénu :) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Film získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. (HOODY)
  • Film vznikol podľa rovnomenného románového bestselleru americkej spisovateľky Elinor Lipman. (Tolf)
  • Cameo gynekológa Dr. Masaniho si zahral spisovateľ Salman Rushdie. Slovo "Masan" (žena "Masani") predstavuje v indickej mytológii vampirického démona, ale je tiež bežným indickým menom, ktoré nosili/nosia slávni indickí herci, speváci a politici. V kontexte so silne zdôraznenými židovskými motívmi vo filme a tým, čim sa Rushdie preslávil ("Satanské verše"), pôsobí jeho rola o to pikantnejšie. (ČSFD)

Reklama

Reklama