Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

teutates 

všechny recenze uživatele

Snímok plný dojmov, citu, napätia, nádeje a v poslednom rade viery... Henry Poole je značne rozpoložený kvôli situácii v ktorej sa ocitol, zvesil hlavu a prežíval zo dňa na deň až... M. Pellington je asi zaťažený na "odkazy" z druhej strany, avšak nesklamal ani teraz. Najlepší výkon Luke Wilsona, ktorý som videl... 8/10 ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde moc nemá smysl psát o stylu práce, hercích a vůbec filmařském řemeslu. Tenhle film je totiž o emocích, a ty ve vás buď vyvolá, nebo ne. Není to žádné veledílo, musíte na něj mít náladu (jednou jsem ho pro jistotu odložila, protože to nebylo ono, ale napodruhé už jsem se nechala unášet všemi těmi pocity a vírou ve víru), trochu tomu napomůže skvělý hudební doprovod, kulisy jsou dost odpudivé (vše se odehrává na dvorku docela hnusného domku z papundeklu, nebo teda to aspoň jako papundekl vypadá, zdi jsou modré a na nich je flek, v němž někteří vidí tvář Krista) a vůbec celé je to až by se dalo říct o ničem, ale pod povrchem je toho mnohem víc. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byl velmi emotivní a neskutečně zajímavý film. Film, který tě donutí pousmát, aby zároveň v další scéně vyvolal výčitku, jestli nemáš náhodou spíš být nešťastný. Navíc je doprovázen naprosto skvělou hudbou. Upřímně, tenhle konec jsem čekal, ale ve skytku duše jsem doufal v jiný. Luke Wilson byl vynikající ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Něco do sebe ten film má. Je totiž natočen s jistou dávkou nadhledu. Zprvu je tam malinko zlomyslný smrádek, který mě bavil, ale pak byl bohužel přebit blbými kecy...no, ale i o tom hold život je. Chvilku sranda, občas posranda, chvilku pokora, pak zase potvora. Nápad se mi líbil, natočené i zahrané je to dobře, postavy jsou příjemně filmové. Víc takových malých filmů s velkým P (příbehem) ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, jehož hodnocení jsem se dlouho vyhýbala. Téměř celou dobu, co jsem ho sledovala, jsem byla nadšená. Originální a zajímavý nápad, vynikající Luke Wilson a skvělá atmosféra. V duchu jsem ho šoupala výš a výš v mém žebříčku oblíbených filmů. Ale pak přišel konec, který byl tak... obyčejný, tuctový, sám o sobě za odpad. Nevím, asi mě celý film tak nadchnul, že jsem od konce čekala mnohem, mnohem víc. A tak mi prostou matematikou vychází 3 hvězdičky, ačkoliv potenciál byl na plný počet. Ale určitě je to film, který chci vidět znovu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama