Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Drsný. Asi začnu chodit taky na tachovskej fotbal. Vybuduju si svůj tým chuligánů a dopracuju to přes vyhazovače v kiwáči až na drogovýho krále tachovskýho podsvětí a všichni se mě budou bát. Sem tam si dám nějakou tu čáru z umělějch koz nějaký prostitutky a pak někoho zmlátim. Nakonec sepíšu knížku a počkám, až o mě natočí film;) Pěkný 4 hvězdy ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Velmi drsný snímek, ve kterém se na nějaké humánní chování z vysoka kašle. Je to příběh podle skutečné události, ve kterém hraje hlavní roli Carlton Leach. Popisuje jeho začátky jako fotbalového hooligans, který se s ničím nepáře. A právě tato pasáž filmu je velmi intenzivní a dokonalá. Bitky a spousta krve (ta teče mimochodem po celý film) jsou natočeny úchvatně a působí hodně brutálně. Poté se zaměřuje spíše na Carltonův postup v podsvětí. Samé bitky a nespočet slov F*ck nás provází až do konce filmu, který má po celou dobu zběsilé tempo. Za zmínku stojí také výkon Craiga Fairbrasse v roli Pata, kterého dokáže rozhodit i ta nejmenší pitomost. Scéna, jak objednává pizzu, ale nedostane, co chce, přijde a toho chudáka, s kterým mluvil, totálně zdemoluje, stojí zato. Opravdu to není pro křehké povahy. Ale u mě jasných 80%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Konečne som po dlhom čase zhliadol film, ktorému môžem bez váhania dať plné hodnotenie. Film podľa môjho gusta. Film pri ktorom som si prišiel na svoje. Hooligans, surové bitky, drsní chlapi, špinavé kurvy, drogoví dealeri, amfetamín, heroin, kokain, anaboliká, stereoidy, testosteron, bezhraničné násilie, mučenie, vraždy... Naturalisticky spracované, bez servítok, bez cenzúry. Skurvene ostrý anglický snímok, natočený podľa skutočných udalostí. "Rise of the Footsodiers". ***** ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Film o bandě vylízaných holých lebek, kteří by všichni do jednoho měli shnít někde v zavšivené kleci. Hrdinům může fandit snad jen psychicky narušená osoba a tak "normálnímu" člověku nemá film co nabídnout. Snad jen znechucení nad úpadkem dnešní společnosti, která zločince uctívá jako své vzory. A to je spíše smutné ne? ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Autentický, realisticky a poměrně syrově natočený snímek o britských hooligans, který od fotbalu přejde v cosi jako válku gangů z dob americké prohibice. Proti zpracování nemůžu říct ani půl slova, ale prostě a jednoduše, čumět na stádlo sobeckých, dutých vepřových hlav, kteří v nich mají akorát nakáleno a zároveň si myslí, že jsou mistři světa, je pro mě utrpení. Téma mi nesedlo. Být to klasická anglická gangsterka s jakýmkoli jíným námětem, byl bych štědřejší. Mimochodem, Gilbleyho následující počin se mi líbil mnohem víc. 69% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)
  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)

Reklama

Reklama