Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Hooligans, to jest sorta lidí, které ve filmu vždycky rád uvítám :) celý je to takový jedním slovem BRUTÁLNÍ. To se prostě musí vidět. Kariérní vzestup Carltona Leache je radost sledovat..hroznej dravec, kterej se z fotbalovýho chuligána dostane až do zajímavějších gangsterských kruhů...je to uvěřitelný, dobře natočený, obsazení je geniální a celej děj vrcholně zajímavej. Včele doporučuju :) ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hodně kruté, místy asi až přehnaně, ale tak to asi v tomhle "bussinesu" chodí. Postavy jako Patt mi připomněly staré dobré nekontrolovatelné magory jako např. v Trainspottingu. Ovšem Patt byl trochu ostřejší týpek. Jeho objednávka pizzy byla docela šílená. Ale závěr mi vyšuměl tak nějak do prázdna. Carleton byl v tom celém kolotoči násilí docela férový grázl, ale čekal jsem že film bude končit nějakým duchaplnějším koncem... ale je to podle skutečné události, takže se to asi jinam namířit nedalo..... škoda, jinak drsná podívaná ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je dosť dobrý film. Vystavaný, žiaden prvý plán, brutálny, stále nejaké holé cecky, bitky, streľba. Dejovo od úplného začiatku hooligans až po kráľov podsvetia. Druhá polka sa už zamotáva a rozprávač sa to síce snaží vysvetliť a nasmerovať diváka, nie vždy sa to ale pri tejto stopáži dá. Záver som si síce úplne nedal, mal som sa mu asi viac venovať, ale roztrieštené mozgy po sklách to zachraňovali. Čistá ostrovská surovosť, od kamery, cez hudbu až po dialógy. Modlím sa, aby aj ďalšie časti boli aspoň rovnako naložené. 4 z 5 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

První půlhodina ultimátní! Hordy fotbalových ultras, tvrdý střety, cákance krve, to vše v dynamické režii a téměř autentické kameře. Úvod zaznamenává vzestup Carltona Leache, bitkaře s pittbulovskou povahou, z řad manchesterských fans přes hlídače diskoték až k vymahači dluhů, ochránce ilegálních transakcí a člena drogového podsvětí. Představitel Carltona herec Ricci Harnett se navíc nápadně podobá finskému strongestmanovi Jouko Aholovi, takže ve výsledku budí skutečný respekt. Druhá půle filmu už je jakousi historkou z podsvětí, seznamujeme se s drsnými profily několikerých členů, přičemž spíš pozorujeme sled entrance scén než klasický děj. Nicméně finální přestřelka by se mohla ucházet o certifikát Nezapomíná se, je víc než brutální. Celkově tvrdý, bolestivý film s vynikající první polovinou a trochu nepřehlednou druhou částí s pár velice šťavnatými momenty. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Prima. Podle všeho dokonce dle skutečných událostí. SPOILERS: V tom případě mě dost mrzí, že hlavní 3 kreténi vůbec netrpěli. Schytat to brokovnicí do ksichtu, to vám sice zkazí den, ale za všechno, co kdy komu udělali - a tím myslím jen fyzické násilí - by bylo adekvátní pověsit je za koule do průvanu, čůráky omezený. Stejně tak mi vadí, že hlavní postava je skoro stejnej mamrd, jako všichni ostatní, ale v druhý polovině filmu, kdy se tlačí na city, se po Vás chce, abyste se s ním nějak ztotožnili, soucítili s ním. Proč, do prdele?! Je to prase, stejně jako ti, co už to maj za sebou. Doufám, že mu každej den jeho zasranýho života bude někdo připomínat hříchy jeho mládí. Mimochodem, jako v každym filmu a asi i v realitě, i tady jdou ty nejzvrácenější děvky po těch největších čůrácích a násilních, co choděj po ulicích. Scéna, kdy je holka od kreténa skoro uškrcená, aby vzápětí škemrala a doprošovala se, ať se k ní vrátí, to je něco tak reálně hnusnýho, že každý takovýhle píče to její "trápení" přeju hned dvakrát. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)
  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno