Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Konečne som po dlhom čase zhliadol film, ktorému môžem bez váhania dať plné hodnotenie. Film podľa môjho gusta. Film pri ktorom som si prišiel na svoje. Hooligans, surové bitky, drsní chlapi, špinavé kurvy, drogoví dealeri, amfetamín, heroin, kokain, anaboliká, stereoidy, testosteron, bezhraničné násilie, mučenie, vraždy... Naturalisticky spracované, bez servítok, bez cenzúry. Skurvene ostrý anglický snímok, natočený podľa skutočných udalostí. "Rise of the Footsodiers". ***** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM ZE STARÝ ŠKOLY A ZAŽIL JSEM UŽ VŠELICOS. ZMRDI JAKO PAT TATE TADY BYLI A BUDOU. A VÍŠ CO? ANI JEDEN TADY NEBYL VĚČNĚ. NA KAŽDÝHO DOJDE..…“ /// Těšil jsem se na bitky fotbalových fandů a největší bordel vod časů války s IRA. Na svět, kde slitování je známkou slabosti. Úvod je tedy z říše snů – bitky, dobrá muzika, píchání…, pak zrod firmy na střežení čehokoliv a nástup extáze…. Životní osudy Carltona Leache, chlápka, před jehož pestrým životem smekám. Postupně z toho vzniká takový to britský sociální drama, do toho nějaký kšefty, herák, steroidy, aby to přerostlo v jakousi válku podsvětí – prostě taková všehochuť, která je celkově asi tak 70x drsnější než Bony a klid, ovšem kterou ta rozdrobenost - i přes parádní obsazení sráží ke 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen příběhy podle skutečnosti. 2.) Cass Pennant, I.C.F., West Ham! 3.) Thx za titule ,,7777777777“. . /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Hooligans, mafie, drogy, alkohol, zbraně, děvky a drsná mluva. To vše zde máte možnost vidět. Jeden z nejlepších filmů VB za poslední léta. Celé 2 hodiny budete v napětí a film vám nedá vydechnout. Skvělá britská práce. Důkaz toho, že nejenom americké filmy mohou být natočeny dobře. 90% // (22.6.2013) - A další, dnes již třetí projekce. Opět musím jenom chválit, protože tento film je velice věrohodně a autenticky natočený, což se jen tak nevidí. Brutalita je tu obrovská, zejména závěrečná poprava, kterou máte možnost vidět hned ve třech verzích, byla vskutku vydatná. I otrlí diváci v závěru trochu přivírali oči. Jinak Ricci Harnett se zhostil hlavní role s naprostým přehledem. Soundtrack taky jedna velká báseň. Zkrátka Rise of the Footsoldier mě pořád baví a asi nejspíš nikdy bavit nepřestane. Hodnocení stále stejné - 90%. // (12.5.2015) - Čtvrté promítání a stále říkám: "Pecka!" Tentokrát poprvé ve FULL HD rozlišení, takže můj požitek byl o to silnější. 5 hvězd jednoznačně potvrzuji a pár procent dokonce přidávám. 92% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film nám predstavuje vzostup jednej z legiend anglického podsvetia a príbehy niektorých jeho stúpencov. Možno to znie prvoplánovo, film však toho ponúka oveľa viac. Na svoje si prídu diváci obľubujúci autentické a nepríjemne ostré súboje anglických hoologans a následných veľkých zvierat anglického podsvetia, ktorých päste vybíjajú zuby a lámu kosti v priemere každých päť minút. Prívrženci štipľavých hlášok a vyostrených dialógov sa budú tešiť ako malé deti na Vianoce a naprázdno neodídu ani priaznivci dramatických a tragických momentov. Všetko dokopy zaisťujú skvelí herci, Carlton Leach vo svojej (zatiaľ) životnej úlohe. Herci excelujú v tvrdých, násilných scénach, ktoré majú vďaka nim a skvelej gangsterskej atmosfére takmer autentický feeling. Paradoxne niektorí zlyhávajú v dramatických a herecky precítenejších momentoch, ale veľkú škodu tým filmu nenarobili. 85%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná kruťárna plná dokonale natočenýho násilí, který je na každým kroku a ten anglickej slang a přízvuk tomu ještě dodává větší syrovou a drsnou atmosféru. Nicméně je to myslim až trošku moc dlouhý a kdo od toho bude očekávat něco ve stylu Green Street Hooligans a nebo Football factory, tak bude možná zklamanej, ale zase to všechno vynahrazuje dobrej Ricci Harnett a totálně vyšinutej Craig Fairbrass a závěrečná masakrovačka v autě a následný ukázky těl, bylo to nejhustší, co sem poslední dobou viděl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno