Reklama

Reklama

Velký den slečny Pettigrewové

  • Velká Británie Miss Pettigrew Lives for a Day
Trailer

Guinevra Pettigrewová je postarší guvernantka s netradičními výchovnými metodami, která počtvrté přišla o zaměstnání. V agentuře je už považována za zcela neperspektivního pracovníka. Vedena náhlým impulzem sebere v agentuře ze stolu vizitku potenciální zaměstnavatelky a vydá se na uvedenou adresu. Tam najde mladičkou americkou zpěvačku Delysii, která se snaží v Londýně nastartovat kariéru. Než si stačí Guinevra uvědomit, že dívka nehledá chůvu, ale sekretářku, je okamžitě vtažena do jejího života. Ukáže se, že slečna Pettigrewová vládne nečekaným důvtipem a dokáže být neocenitelnou pomocnicí při řešení krizových situací. Obě ženy se brzy spřátelí a začnou se vzájemně podporovat v rozhodnutí vydat se na cestu za svým snem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Fr 

všechny recenze uživatele

Slečno Pettigrewová, varovali mne před vaší tvrdohlavostí a ipertinencí… Není to hospodyně k pohledání. Nevychází totiž s klienty, protože se nechtějí přizpůsobit. A má asi poslední šanci. Jejím protikladem je Delysi, žena chycená mezi více mužů, jejíž život je morálně lehce komplikovaný a nepostrádá smysl nýbrž řád. A přesto si jsou podobné. Takový příjemný film s dobovou hudbou, z něhož vyzařuje příjemná atmosféra a já očekávám, kdy že se dostaví ten správný pocit štěstí. Vévodí mu živelná a krásná A.Adams, ale pravdou je, že někomu nemusí sedět F. McDormand. Mám tyhle lehce nasládlé filmy rád. Žádný moralizování, jen poučení, že život je krátký a optimistické doufání ve štěstí, které si jednou najde každého. Taky by mě zajímalo, jestli existuje divadelní hra. PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * Víte že? Film byl natočen podle románu Winifred Eileen Watson, napsaném v roce 1935. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Podle desatera se nemá brát jméno Boží nadarmo... Ale Božíííííínku, tohle byla ale kravina! Hodinu a půl sledovat mrcínkující se, hnusnou Amy Adamsovou, to je jako trest! A ještě navíc příběh o tom, jak jedna blbá, nemorální, ale zato ambiciózní důra tahá za nos tři pány, aby si z nich na konci vybrala toho nejblbějšího a nejošklivějšího... Zvládnu prasárny jako japonské Gurotesuku, ale na tohle žaludek nemám! ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Rozkošná, trochu bláznivá komedie s fantastickou hudbou, která provází téměř celý film. Po kratičkém uvedení, začíná kolotoč bláznivých momentů a situací, na scéně se objevuje přehršel postav. Skvěle vybroušené dialogy, perfektní casting a opravdu vynikající hudební doprovod jsou zárukou skvělé zábavy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně sympatická záležitost s vynikájící první polovinou a opět sladkou Amy Adams.Velká škoda,že ve druhé půlce začně film ztrácet trošku dech a s vypětím všech sil se dopotácí k očekávanému konci.Pokud by se film držel stylu první (skoro až ke grotesce směřující) půlky mohlo být hodnocení ještě lepší...70% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať aké by to bolo čisto ako dráma (predlohu nepoznám), hádam,že lepšie. Humor to totiž degraduje o úroveň nižšie. Pani Pettigrewová je vo svojej podstate tragická postava a viackrát som v chvíľach dramatických uvažoval o vyššom hodnotení. Rovnako romantická línia má niečo do seba, všetko to stroskotáva práve na tom humore. Na pomerne kultivovanom humore, ktorý sa tam v podstate hodí a komédia je to dobrá, ale menej ako by to bol dobrý vážny film. A happy end to zničil úplne. 65% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama