Reklama

Reklama

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník

  • USA High School Musical 3: Senior Year (více)
Trailer 2

„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.

Třetí film navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (238)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší díl téhle zvláštní středoškolské série. Kupodivu většina nejblbějších momentů přišla v prvních deseti minutách, pak si buď můj mozek zvykl, nebo se HSM dokázalo odprostit od scén typu "celá basketbalová hala je ticho, zatímco Troy a Gabrielle ozáření reflektory zpívají svůj duet". A co je ještě divnější, některé taneční scény jako "Boys Are Back" a "I Want It All" měly zajímavou a podařenou choreografii. Nemožné? Představte si, že ani tohle ještě není všechno. V jedné části filmu se totiž objevila i citace z Kmotra II. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Co by člověk neudělal pro své děti. Třeba protrpí večer u třetího Muzikálu ze střední a doufá, že si nevšimnou toho, že se úspěšně vyhnul dvojce. :-) Možná se mýlím, ale mám pocit, že jsem nikde nenašel ani stopu po nějaké zápletce, ději, nápadu nebo nedejbože hereckém výkonu. Jen jalový petrobarevný bravíčkovský kýč, na kterém byl nejvtipnější dabing, díky němuž mi hlavní postavy po celou dobu připadaly jako chipmunkové. Asi se tam i zpívalo, ale ani na mučidlech bych si nedokázal vybavit jedinou melodii. Tak byly ty songy úžasné a chytlavé. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

V Americe byl Muzikal ze střední celkem úspěšný. U nás bohužel ne. Tvůrci se rozhodli, že po velmi povedené dvojce natočí třetí díl a nasadí ho do kin. Myslím, že to byl dobrý nápad a že jim to nějaký ten dolar vynese. Na to, že jde o třetí díl, tak je stále na co se koukat. Děj sice zůstava stále stejný. Opět přípravy na nějaké vystoupení obohacené dobrými pisničkami, které mají dobré melodie. Tentokrát však něco ubylo. Ubyla nám nechutná přeslazenost. Jinak všechno při starém a to i ta sladká dvojce Zac Efron (ty chlupy v podpažďí jsou fakt nechutné) a nádherná Vannessa Anne Hudgens. Celkově je Muzikál ze střední hloupoučká a naivní blbůstka, ale mně se to libí. Je to velmi sypatický film, který si zase na moc nehraje a přesto má co nabídnout. Za rok 2008 byli v kinech dva muzikály. Příšerná Mamma Mia! a tento sníkem. High School Musical vyhrává nad Mamma Mia! na plné čáře. Jsem zvědavý, zda-li vznikne další díl, i kdž vzhledem k zakončení trojky si myslím, že žádné pokračování nebude. A je to docela škoda, protože já bych další díl asi i bral. Výborná zábava!!! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to pořád stejný výplach, který milým teenagerům maže med kolem huby pomocí naivních textů a vyumělkované hudby od inženýrů z MTV, ale peníze v rozpočtu pomohly smazat přechod mezi televizní obrazovkou a filmovým plátnem, herci dospěli, aniž by ztratili byť jen tu špetku charismatu, kterou disponovali, a taneční čísla jsou opět na úrovni. HSM se mermomocí snaží vyrůst se svými představiteli a i když ho Disneyho čidlo pro absolutní politickou korektnost účinně brzdí (hlavní hrdinové na nevinný polibek čekali 2 1/2 filmu), během pečlivě choreografovaných tancovaček, protkaných vizuálními nápady, bere za své plytký děj i prkennost zúčastněných. Není divu, když písničky zabírají víc prostoru než samotná zápletka (dohromady se to nafouklo na zběsilých 112 minut, což filmu ubližuje zdaleka nejvíc). Trochu by mě znervózňovalo, kdyby se moje dítě po zhlédnutí nechalo zapsat do dramatického kroužku, ale HSM je právě díky tomu, že se odehrává v jakési podivné alternativní realitě, kde je největším hříchem ukradené lízátko, relativně neškodný. A svým vlastním, dost zvrhlým způsobem zajímavý. Nedokážu to popsat. Možná mě hypnotizuje účes Zaca Efrona, krátká sukně Vanessy Hudgens nebo obojí, ale docela jsem se bavil. A ještě k tomu se nemůžu zbavit pocitu, že "Boys are Back" pocházejí tanečně i dramaturgicky z úplně jiného, podstatně lepšího filmu. Uff... asi na to budu muset jít znova. :) (5/10) ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Muzikál je šíleně růžový film, ve kterém je téměř vše ideální, mnoho věcí (ne-li všechny) dopadne dobře. No prostě jednoduchost. Ale znáte to přísloví - v jednoduchosti je krása. Toto se zde uplatňuje tak z půlky. Příběh je opravdu velmi primitivní, ale choreografie je spíše lepší než průměr a písně ve stylu jednoduchého popu ujdou. Text není složitý a ani ho od Disneye nemůžeme čekat, ale rytmus mají, a to mi stačí. To je na filmu asi nejlepší. Doporučuji pro ty, co mají rádi horory, drama, thrillery a další žánry, ať se tomuto filmu vyhnou obloukem, protože toto je opravdu přeslazený film, ale mně to ani v tomto případě nevadí. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • S výdělkem 42 milionů dolarů v amerických kinech za první víkend jde o nejvýdělečnější opening muzikálu vůbec. Touto částkou převzal královskou korunu jinému muzikálu uvedenému do kin v roce 2008, Mamma Mia!. (POMO)
  • Zac Efron musel projít každodenním tříhodinovým tréninkem, protože jeho postava je kapitánem basketbalového týmu. (adams89)
  • Film stál 11 milionů dolarů. (blackrain)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama