Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná roku 1941. CITÁT - Dobrý špión potřebuje krytí.......... Po úvodní scéně se vracíme o dva měsíce zpět abychom sledovali děj, který nás přivede zase na začátek (nebo konec). CITÁT - Šanghaj je Paříš Orientu.......... Příběh je vyprávěn hlavním hrdinou Paulem Soamesem (John Cusack). Nemusím moc špionážní filmy zvlášť ty z Neesonem nebo Damonem a jeho tvářičkou jak dětskou prdelkou a tak jsem si tento snímek docela vychutnal. Pěkně vyvedené válečné prostředí, povedená hudba a skoro kriminální příběh nás pěkně vtáhne do děje. Trochu mi tam vadila ta vysoká politika, té moc nerozumím. Neočekávejte však žádnou akční brutální vyvražďovačku, ikdyž se zde hodně umírá a také nečekejte žádná špionážní udělátka a pomůcky, funguje zde jen kabelový telefon (pevná linka) a symbolika předávaná ústně nebo předem dohodnutými předměty. Je to spíš taková válečná noirovka bez špetky humoru. CITÁT - Svět se změnil.......... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Scenarem se jedna v podstate o naprosto klasickou Shanghai story, tady opravdu neni moc co obdivovat. Snad jen, ze se jedna o solidni navrat klasickeho doboveho Noir zanru, ktery ma navic diky relativne schopnemu Håfströmovi velmi slusnou vizualni uroven. Co tenhle kousek ale vystreluje z sedeho prumeru je bez debat exklusivni internacionalni herecke obsazeni. Za Nemecko bezici Lola Franka Potente - v pohode, za USA reziseruv oblibenec John Cusack - jeste lepsi, za Japonsko veteran Ken Watanabe - super, za Chinu legendarni killer Yun-Fat Chow - dokonalost a jako nejzarivejsi hvezda, ktera tradicne presvitila vsechny ostatni - Gong Li. Hmmm, stejne mi to na ty 4* ale nestacilo. 6/10 ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Asi tak 3,5*. Ťažko povedať, v názoroch na herecké výkony som niekde medzi Malarkeyom a Cervenakom a atmosféru samozrejme nemôžem poprieť. Priklonil som sa k vyššiemu hodnoteniu, skôr ale kvôli mojej novonadobudnutej občasnej obľube v noir a tiež filmoch z prostredia alebo obdobia vojny, ktoré nie sú úplne vojnové. Oplatí sa pozerať už len kvôli hereckej zostave a neustále prítomnému napätiu vo filme. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Půlka světa je ve válečným stavu. Německo okupuje Evropu, Japonsko většinu důležitých míst v Číně. Až na jedno..... Shanghai, Paříž Orientu v roce 1941 není vhodná na romantické procházky. Svět nejen diplomatických večírků, kde si jdou ,,na ruku“ nacisti, japonští imperialisté, příslušníci triád či kempeitai, v příběhu a z pohledu amerického agenta, jehož země předstírá neutralitu a on odvádí pořádný kus poctivé špiónské práce. Přestože Cusack není žádnej J.Bond je fajn, že se kolem něj ,,motají“ pěkné ženy a ještě víc oceňuji, že film nesklouzne k nějaké ,,dramatické“ romantice. Dost se tu mluví (vlastně furt), ale díky propletení špionáže s odbojem je děj zajímavej. On taky odboj v čínským podání - to jsou sebevražedný akce a Japonci se tradičně s ničím neserou. Líbila se mi atmosféra a onen nádech něčeho ,,zakázanýho“ u mě setrval až do konce! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Žiju podle příručky ,,Tajným agentem snadno a rychle“. 2.) Mám rád ,,odbojový“ filmy. 3.) Jsem Barbie a chci vidět Kena (Watanabe). 4.) Mám noční múry o útoku na Pearl Harbor. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lákalo jméno režiséra, hodně jsem sliboval od obsazení, ale skutek utek. Jediné, co stojí za výraznější pozornost je šanghajské prostředí a výstřih Li Gong. Jinak se jedná o slátaninu, která místy neměla hlavu ani patu. Korunu tomu všemu nasazoval John Cusack v jedné ze svých nejotravnějších rolích. Jednoznačně nejhorší Håfströmův film. 15% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

  • Okrem Thajska sa filmovalo aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • Bey Logan dělal koordinátora pro The Weinstein Company (TWC) na Shanghai Tang Fashion Show. (Rominator)

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama