Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laskavý a na první pohled neškodný holič Sweeney Todd (Ray Winstone) v sobě skrývá agresi kvůli těžkému traumatu z minulosti. Někdy se nedokáže ovládnout a jeho zákazníci se proto stávají krvavými obětmi, což nemůže zůstat bez důsledků. Vedlejšími postavami jsou jeho známost paní Lovettová (Essie Davis) a malý pomocník Tobias.

Film je BBC adaptací anglické divadelní hry, která je založena na londýnské pověsti z 18. století. (Dromedár)

(více)

Recenze (63)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hmmm, velice povedený TV film, který svou brutalitou a gore nemá moc obdoby. Srovnáváním s například Deppovým Toddem se bráním, to nemá asi moc význam, protože obě zpracování jsou uchopené každé jinak. Tohle je typickej osmnáctkovej Londýn bez růžových brýlí, ve kterým jsou špína a nemoci na prvním místě. Charaktery hlavního hrdiny i paní Lovettové jsou nelajdácky napsané, takže v tomto smyslu se neostýchám tento zapadlý obraz nezapadlého příběhu doporučit. Za zmínku a jako lákadlo stojí také vedlejší role dnes už profláklého Toma Hardyho. 80% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Syrový , temný, depresivní televizní snímek s vynikající hudbou! Perfektně vyobrazena špína, hnus a nemoci Londýna 18. století. Ray Winstone je v roli holiče nejen strašlivý, ale i velmi lidský člověk, který má však svoje "libůstky". Pěkně slizký je jeho otec, naopak krásná je Essie Davisová, která peče výborné bochníčky ze zdrojů zásob pana Todda. Rozhodně silný zážitek z tohoto filmu nadlouho zůstane. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný studiový televizní film, jenž nemá ani Ň společné s Burtonovým uřvaným stejnojmenným tyjátrem. Ray Winstone minimalistickým způsobem předkládá divákům umírněnější (nikoliv čajíčkovou a slabou) verzi příběhu jednoho holiče s pocuchanou psychikou a se zálibou v podřezávání svých zákazníků. 70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sweeney Todd, lazebník londýnský. Když si u něj sednete do křesla s přáním: „Zkrátit, prosím.“, máte při jeho náladičkách docela velkou šanci, že místo vlasů či vousu bude zkrácen váš život a jako bonus se stanete dílnou součástí ostrovního pekařského průmyslu.. Nyní hlavně díky Burtonovi profláklý viktoriánský melodram ukázal pod krovkami BBC tradiční zbraně svého producenta. Neokázalá a přitom funkční atmosféra, ve své prostotě silný příběh a především impozantní herecké výkony. Snad ještě víc, než na břitvu občas příliš tlačící Winstone, se mi zamlouval veterán David Warner a jeho pichlavé glosy slepé spravedlnosti.. O rok mladší holičsko-hudební křepčení jednoho z nejvýznamnějších akcionářů podniku na výrobu líčidel už asi absolvovat nehodlám, anžto mám tušení, že Mooreova filmařská oficína je mému srdci mnohem blíž.. „Please allow me to shave myself..“ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Porovnávať tento snímok s Burtonovou verziou naozaj nemá žiaden zmysel. Či postavami, samotným Sweenym alebo atmosférou, v každom ohľade ide o dve neporovnateľné záležitosti (odhliadnuc od toho, že Burtonova verzia je muzikál). Skôr mi to pripomenulo iný snímok z rovnakého obdobia a s pár podobnými obsahovými črtami - Parfum: Príbeh vraha (2006). Len s tým rozdielom, že osoba Sweeneyho Todda je podstatne hĺbavejšia ako hlavná postava z uvedeného snímku, s jemným filozofickým podtónom v pozadí, čo sa mne osobne veľmi páčilo. Navyše nosná kostra príbehu je dostatočne zaujímavá aby nenudila. Dokonca na spestrenie divákovi ponúkla aj príjemný hororový nádych. Myslím, že sa jedná o jednu zo životných rolí R. Winstonea. 75/100 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • V některých scénách, kde Sweeney Todd (Ray Winstone) ve sklepě seká mrtvoly, je vidět, že tyto ještě dýchají. (akisha)
  • Část příběhu se točí kolem perlového náhrdelníku. Postava Sweeney Todda (Ray Winstone) se poprvé objevila v povídce „The String of Pearls: A Romance“ („Šňůra perel: Romance“; 1846). (akisha)

Reklama

Reklama