Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený thriller o morbiditě lidské povahy, o fascinaci cizím utrpením, o ochotě přispět svou troškou do krvavého mlýna něčí bolesti. Málo platné, máme to my svině v sobě a nemyslím, že by film byl vzdálený realitě: určitě by se na stránky se smrtí v přímém přenosu přihlásila spousta úchylů, šmejdů i jinak normálních lidí, nechyběly by cynické až kruté postřehy přihlížejících, zodpovědnost veškerá žádná. Scénář mohl trochu přitlačit na pilu, umím si představit sympatičtější obsazení, inovativnější režii... ale na druhou stranu ani nemám důvod k nějaké zdrcující kritice a plivání žluči. Film byl napínavý jak gaťky s příměsí elastanu, měl myšlenkový přesah, nenudil. Ke čtvrté jiskřičce chybí málo, možná stačilo vypustit to "ty, ty, ty!" na zlé, ošklivé piráty. 67%. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Mohlo z toho být druhé Sedm, ale bohužel nebylo. Scénář relativně originální nápad tuctovým způsobem rozmělňuje a schématizuje (bylo jasné jako facka, že jednou z obětí bude někdo z agentčina okolí), motiv vraha byl značně pochybný a navíc se Diane Lane typově na tuto roli vůbec nehodila. Ztráta času. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit si u mňa od ´96 za každý jeho film vyslúžil 4*. Tentoraz si však vybral priemerný scenár a tak to aj dopadlo. Je to remeselne dobre zvládnutý film so zaujímavým námetom a Diane Lane tá úloha sekne ale pohnútka šialenca je nepresvedčivá, o obete sa niet prečo báť a scény mučenia nedosahujú ani tú kúzelne úchylnú rafinovanosť akou sa môže pochváliť hociktorý diel Saw. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už je to desať rokov, čo americký režisér Gregory Hoblit natočil svoj posledný film. Jedná sa o titul "Untraceable", ktorý tuzemskí distribútori prekrstili na "Smrť v priamom prenose". Je to tuctový internetový kriminálny thriller. Hoblitova tvorba ma nikdy nijak zvášť neoslovila. Jeho režisérsky rukopis sa mi vždy zdal suchopárny. Točí filmy, ktoré nie sú úplne špatné, no sú šede priemerné. Nezanechajú v divákoch žiadny hlbší, trvalejší dojem. A ani snímok "Untranceable" nie je výnimkou. *** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně průměrnej thriller na už stokrát omletý téma vyšinutýho zabijáka co vraždí pomocí návštěvnosti stránek a pouští to on-line na internetu, krom toho většina hlavnějších postav je nevýrazná a tak když to nějaká koupí, tak je to člověku vlastně totálně fuk a aby toho ještě nebylo málo, tak hlavní záporák je děsnej geniální čůráček a celková pointa víc něž úsměvná. 2,5* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Když je auto agentky Marshové (Diane Lane) na mostě bez elektřiny, je nucena rozbít okno, aby se dostala ven. Ve skutečnosti však všechny vozy bez elektřiny mohou být odemknuty zevnitř. (Dr Lizal)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)
  • Jedna z obětí se měla narodit 14. června 1955 a zemřít 15. ledna 2008. Ve filmu se tvrdí, že mu bylo 55 let, ve skutečnosti je to však 52 let. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama