Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Jordan 

všechny recenze uživatele

skôr slabší priemer . . . gregory hoblit sa špecializuje na thrillery, a aj keď si v nich vypestoval pomerne istú ruku, svoje najlepšie kúsky má už asi za sebou, untraceable je spojenie už viackrát videného krimithrillerového štandardu - či už si spomenieme na mlčanie jahniatok, sériu saw alebo hoci aj taký nepodarok ako fear.com či iné . . . casting je nevýrazný, no nie nepríjemný, rozuzlenie náhle rovnako ako aj napätie postrádajúci záver, ale inak solídny thrillerový priemer skôr do TV alebo na video; ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Takový hodně průměrný thriller, který mě potěšil alespoň tím, že není tak úplně nereálný a plný superpolicajtů. Na druhou stranu si myslím, že FBI disponuje takovými technickými prostředky, že odhalit uživatele, i když se skrývá za hromadou proxy serverů není až tak nemožné, jakkoli je to obtížné. Ale to by bylo na delší rozbor :). Scénáristé se snaží diváka zmást různými náznaky, které sice vzápětí končí trošku jinak, ale pořád jsou dost předvídatelné. A nemůžu nezmínit pro mě dost viditelný product placement firmy Microsoft, takže jak napsal Renton: "Say WOW" :) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý thriller bez účasti známější tváře, což však vůbec není na škodu, člověk by pak měl tendenci ho hodnotit v závislosti na známých tvářích. Takhle může ocenit příběh samotný a o to přece jde ne? Hodně zajímavá zápletka o vztahu informačních technologií a lidstva jako takového. Příběh o jistém druhu pomsty, která je postupem odhalování příběhu i částečně pochopitelná. Po filmu se vám v hlavě bude vynořovat spousta myšlenek (samozřejmě nemusí, ale film k tomu trošku svádí) o síle médií, honících se za další a další senzací, aniž by se ohlíželi na dopady a následky, o síle anonymity internetu. Za naprosto geniální považuji udělat spoluviníky zločiny každého/každou, kdo se podívá na určitou internetovou stránku. Pozitiva: I přes místy televizní zpracování, to je docela dobře natočené. Dobrá zápletka. Negativa: Pokud nejste IT maniak, u čtvrtiny filmu vůbec nebudete vědět, o čem tam ti lidi vlastně mluví. Pár kiksů – SPOILER nechápu, jak člověk, který se živí odhalováním internetových zločinů a dennodenně je ve styku s veškerým zlem, co se na internetu nachází, si může hledat známosti přes internet. Je snad blbej? Ženská, který se někdo nabourá do elektroniky jejího auta a v podstatě to auto ovládá, se do něj vrátí a přehlédne člověka ukrytého na zadním sedadle? Notabene agentka FBI? SPOILER Přesto všechno v záplavě podobných thrillerů jde o nadprůměr. Není to totiž jen přehlídka IT technologií, má to myšlenku a poměrně silný příběh. To, před čím varoval Orwell, je totiž dneska běžnou záležitostí a nám to evidentně vůbec nevadí. Velký bratr nás sleduje a díky internetu to už není jen on. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Skratkovitý a šablónovitý triler, ktorý sa snaží scenáristické prázdno a logické lapsusy zaplátať hi-tech finesami a skrytým moralistickým posolstvom o skazenosti ľudstva a zverstvách na internete. Nemôžem si pomôcť,ale Diane Lane mi príde vrcholne nesympatická a ako herečka detto. Hoblit je síce zručný remeselník, to dokázal aj tentokrát, ale vyškriabať tento film z levelu priemeru až podpriemeru sa mu nepodarilo..aspoň nie pre mňa:) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smrť on line je v zlom zmysle slova komerčný kvázi cool triler. Chel som napísať že pre masy, ale tržby a ohlasy potvrdzujú, že už takáto schéma nefunguje ani na nenáročných divákov. Treba to brať tak, že to nie je nuda, že je tam sexi vyšetrovateľka Diane Lane a že to nakrútil Gregory Hoblit, ktorého ostatné filmy mám dosť rád, takže mu tú polhviezdu s odretými ušami pridám. Toto fičalo v 90tych rokoch. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Jedna z obětí se měla narodit 14. června 1955 a zemřít 15. ledna 2008. Ve filmu se tvrdí, že mu bylo 55 let, ve skutečnosti je to však 52 let. (Dr Lizal)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)
  • Do kin byl snímek distribuován pod názvem One Way Lane. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama