Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Fyvolent, Mark Brinker, Allison Burnett .. Thanks god hes dead …how cn i downlod this video? _ Dobrý thriller (dokonce lepší než předešlá Fraktura), ale nic víc. Začátek je výchovný (pirátství je špatné, áno), přehlídka IT technologií speciálního policejního týmu také (řekněte WOW, áno). Škoda, že nápad není rozveden trochu nápaditěji a sám zloduch není nakonec zvrhlý člověk s pohnutou motivací, ale sofistikovaný mstitel, jehož identitu nám tvůrci odhalí až příliš brzy. Hoblit pracuje se světem, kde věčně prší a teplé barvy takřka neexistují, se světem, kde internet doslova zabíjí a společnost tomu ještě chladně asistuje (resp. se o postojích společnosti, mimo hromadné návštěvnosti inkriminované stránky, nic nedozvíme). V mnoha ohledech jistě ne moc vzdálené trudné budoucnosti osamocených jedinců, žijících jen virtuálně. Diane Lane takřka neznám a bohužel musím říct, že svým výkonem vcelku snadno zapadla do sestavy nevýrazných tváří. 55%. ____ PedeS: "Předně: film není určen pro racionálně smýšlející jedince typu Renton! :)" - Hoho, Franto, co je na filmu tak iracionálního? ;-) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Velmi primitivní zápletka, spousta předvídatelných mrtvol, ale Hoblit to stejně zvládá zabalit do vysoce stravitelného thrilleru. Ani krátké, ani dlouhé. Ani revoluční, ani totálně blbé. Jen takové klasicky průměrné. V kinech je tenhle film tak trochu nepatřičně, ale pro ty, kterým Diane Lane pořád ještě připadá sexy a s obavami v očích sledují YouTube mánii, má Smrt on-line zvláštní kouzlo. Do technických chybiček ale pro jistotu nerýpejte, tenhle film má k internetu asi tak blízko jako Frekvence k majitelům CB. (50%) ()

Reklama

Asgy 

všechny recenze uživatele

Takový hodně průměrný thriller, který mě potěšil alespoň tím, že není tak úplně nereálný a plný superpolicajtů. Na druhou stranu si myslím, že FBI disponuje takovými technickými prostředky, že odhalit uživatele, i když se skrývá za hromadou proxy serverů není až tak nemožné, jakkoli je to obtížné. Ale to by bylo na delší rozbor :). Scénáristé se snaží diváka zmást různými náznaky, které sice vzápětí končí trošku jinak, ale pořád jsou dost předvídatelné. A nemůžu nezmínit pro mě dost viditelný product placement firmy Microsoft, takže jak napsal Renton: "Say WOW" :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smrť on line je v zlom zmysle slova komerčný kvázi cool triler. Chel som napísať že pre masy, ale tržby a ohlasy potvrdzujú, že už takáto schéma nefunguje ani na nenáročných divákov. Treba to brať tak, že to nie je nuda, že je tam sexi vyšetrovateľka Diane Lane a že to nakrútil Gregory Hoblit, ktorého ostatné filmy mám dosť rád, takže mu tú polhviezdu s odretými ušami pridám. Toto fičalo v 90tych rokoch. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už je to desať rokov, čo americký režisér Gregory Hoblit natočil svoj posledný film. Jedná sa o titul "Untraceable", ktorý tuzemskí distribútori prekrstili na "Smrť v priamom prenose". Je to tuctový internetový kriminálny thriller. Hoblitova tvorba ma nikdy nijak zvášť neoslovila. Jeho režisérsky rukopis sa mi vždy zdal suchopárny. Točí filmy, ktoré nie sú úplne špatné, no sú šede priemerné. Nezanechajú v divákoch žiadny hlbší, trvalejší dojem. A ani snímok "Untranceable" nie je výnimkou. *** ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu si zahráli sami sebe i skuteční televizní hlasatelé z Portlandu. Byli to Marilyn Deutsch, Pete Ferryman, David Freitas, Jim Hyde, Kimberly Maus a Kerry Tomlinson ze stanice Oregon KPTV Fox 12. (Dr Lizal)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)
  • Griffin Dowd (Colin Hanks) se zmiňuje, že se chystá na rande se sekretářkou jménem Peggy. V seriálu Mad Man (od r. 2008) hrál Hanks postavu Otce Johna Gilla, kněze, který se seznámí se sekretářkou Peggy (Elisabeth Moss). (Dr Lizal)

Reklama

Reklama